Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

düdüklüde yaş pasta keki

Katılım
17 Eyl 2018
Mesajlar
660
Tepkime puanı
834
Puanları
93
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

yaş pasta keki düdüklüde pasta hazır kekle yaş düdüklüde kek malzemeler 5 yumurta (eğer dolaptaysa 1-2 saat önceden çıkartınki ısınsın bu bütün pasta kekler için geçerlidir daha iyi kabarırmış =))
5 kahve fincanı şeker

5 kahve fincanı un (mümkünse eleyin) 1 çay kaşığı kabartma tozu (unla beraber eleyerek koyun)
1 paket vanilya
bunları çok iyi karıştırıp bildiğiniz kek gibi koyu ama sıvı hale getiriyosunuz
sonra düdüklüyü yağlıyosunuz sana yağın kağıdının yağlı tarafını tencereye kek üstüne gelicek şekilde yerleştiriyosunuz.keki döktüğünüzde kek yağlı tarafta kağıdın dışı tencerenin dibinde olucak yani düdüklünün kapağınıda kapatıp ateşe koyuyosunuz önce altı az acık olucak tencere ısınana kadar sonra tamamen kısık ateşe alıp 1 SAAT boyunca pişiriyosunuz .Bu arada düdüklünün hava alma ibiği varya (ben öyle diyorum) hiç kapalı olmıycak hep havada durucak
işte bi saat geçtikten sonra ağzından buharlar çıkmaya başlayıncada piştiğini anlayabilirsiniz
altını kapatıp bi 5-10 dk bekleyin hamur kendini çeksin ve ağzını açıp yavaş hareketlerle kırmadan çıkarın
 
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
377
Tepkime puanı
1,029
Puanları
93
Yaş
32
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

yaş pasta keki düdüklüde pasta hazır kekle yaş düdüklüde kek malzemeler 5 yumurta (eğer dolaptaysa 1-2 saat önceden çıkartınki ısınsın bu bütün pasta kekler için geçerlidir daha iyi kabarırmış =))
5 kahve fincanı şeker


5 kahve fincanı un (mümkünse eleyin) 1 çay kaşığı kabartma tozu (unla beraber eleyerek koyun)
1 paket vanilya
bunları çok iyi karıştırıp bildiğiniz kek gibi koyu ama sıvı hale getiriyosunuz
sonra düdüklüyü yağlıyosunuz sana yağın kağıdının yağlı tarafını tencereye kek üstüne gelicek şekilde yerleştiriyosunuz.keki döktüğünüzde kek yağlı tarafta kağıdın dışı tencerenin dibinde olucak yani düdüklünün kapağınıda kapatıp ateşe koyuyosunuz önce altı az acık olucak tencere ısınana kadar sonra tamamen kısık ateşe alıp 1 SAAT boyunca pişiriyosunuz .Bu arada düdüklünün hava alma ibiği varya (ben öyle diyorum) hiç kapalı olmıycak hep havada durucak
işte bi saat geçtikten sonra ağzından buharlar çıkmaya başlayıncada piştiğini anlayabilirsiniz
altını kapatıp bi 5-10 dk bekleyin hamur kendini çeksin ve ağzını açıp yavaş hareketlerle kırmadan çıkarın
Hahahahhaha :D:D
 

Absnthe

www.Mevsim.Org
uye
Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
1,891
Tepkime puanı
3,454
Puanları
113
Web sitesi
www.mevsim.org
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

Haha :D
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular