Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dere Otunun Faydaları

  • Konbuyu başlatan eLa
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 2:37

eLa

Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen
bayan
Katılım
17 Haz 2017
Mesajlar
462
Tepkime puanı
1,393
Puanları
93
Konum
IstanbuL
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

upload_2018-1-22_19-2-58.jpeg

Az önce sunucuda yayıncı arkadaşlarımızdan turan bakla yemeği tarifi soruyordu. Ama dere otunu sevmediğini hatta kokusuna bile dayanamadığını söyledi. Ordan başka bir kişi de çıkıp aynı şeyleri yineledi o da sevmezmiş.
Ben kahvaltılarda bile üzerine biraz limon sıkarak yediğimi söyledim .Bazı yemekler vardır ki dere otsuz düşünülemez. Bakla gibi, patates salatası gibi, kısır gibi, bezelye gibi , enginar gibi..
Dere otunun faydaları saymakla bitmez. Biraz bahsetmek istersek ;
Dereotu, kereviz ailesine üye tek yıllıklı bir bitkidir. Yaklaşık olarak 40 ile 60 cm uzunluğuna erişebilen dereotu, ince delikli saplara ve narin yapraklara sahiptir. Yüksek güneş ışığı altında, yaz sıcağında en iyi şekilde yetişen dereotu, iyi drene edilmiş ve verimli toprakları tercih etmektedir. Dereotunun tohumları, 3 ile 10 yıl arası yaşayabilmektedir. Çiçekleri beyaz ya da sarı olan dereotu, taze ya da kurutulmuş olarak kullanılabilmektedir. Dünya üzerinde, geniş çaplı olarak Avrupa ve Asya’da kullanılan dereotu, aromatik bir lezzete sahiptir. Dereotu, salatalarda, çorbalarda, mezelerde ve birçok et, balık ya da sebze yemeklerinde, taze ya da kurutulmuş baharat şeklinde kullanılmaktadır. Ayrıca, dereotu tohumu, çay şeklinde tüketilebilmektedir. Bazı kültürlerde salatalık turşusunun içinde kullanılan dereotu, bazı peynir türlerinin içeriğinde de bulunabilmektedir. Dereotu tohumu yağı ise, tekstil sektöründe ve sabun yapımında kullanılmaktadır.

Eski Yunan medeniyetlerinde, güzel koku üretmek için kullanılan dereotu, özellikle dereotu tohumu yağı, ilaç ve tedavi edici olarak da tercih edilmiştir. Dereotu çekirdeği yağı ayrıca, kaslar için tonik madde olarak da kullanılabilmektedir. Dereotu Hindistan bölgesinde ise, birçok yöresel yemeğin içerisine baharat olarak eklenmektedir.

Dereotu, sağlık için faydalı olan birçok organik bileşen kaynağıdır. Vitamin ve mineraller bakımından zengin olan dereotu, monoterpenler bakımından oldukça zengindir. Limonen, karvon ve anethofuran gibi monoterpenler bakımından zengin olan dereotu, bazı flavonoidler bakımından da iyi bir besin kaynağıdır. Önemli miktarlarda A vitamini ve C vitamini içeren dereotu, eser miktarlarda da demir, manganez ve folat içermektedir.

Dereotunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Anglo Sakson İngiltere’de geleneksel olarak kullanılan ve ilaç olarak görülen bir bitkiydi. Aynı dönemde dereotu, sarılık, baş ağrısı, ateş, iştah kaybı, mide problemleri, karaciğer problemleri ve bulantı gibi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmaktaydı. Günümüzde de dereotu benzer şikayetlerin giderilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Dereotu, sindirim sistemini destekler, uyku problemlerini giderir, ishal, hıçkırık ve dizanteri gibi sağlık problemlerini gidermeye yardımcı olur. Regl problemleri ve solunum problemleri ile ilgili şikayetleri azaltmaya olanak sağlayan dereotu, kanser riskini azaltır, ağız sağlığını korur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kemik sağlığını korur. Anti-iltihap özelliği de bulunan dereotu, eklem iltihabı riskine karşı korur ve gaz oluşumunu önler.
 

Ekli dosyalar

  • upload_2018-1-22_18-48-33.jpeg
    upload_2018-1-22_18-48-33.jpeg
    12.2 KB · Görüntüleme: 36
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
16,062
Puanları
120
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

ben tüm yeşillikleri çok seviyorum
Ekli dosyayı görüntüle 510
Az önce sunucuda yayıncı arkadaşlarımızdan turan bakla yemeği tarifi soruyordu. Ama dere otunu sevmediğini hatta kokusuna bile dayanamadığını söyledi. Ordan başka bir kişi de çıkıp aynı şeyleri yineledi o da sevmezmiş.
Ben kahvaltılarda bile üzerine biraz limon sıkarak yediğimi söyledim .Bazı yemekler vardır ki dere otsuz düşünülemez. Bakla gibi, patates salatası gibi, kısır gibi, bezelye gibi , enginar gibi..
Dere otunun faydaları saymakla bitmez. Biraz bahsetmek istersek ;
Dereotu, kereviz ailesine üye tek yıllıklı bir bitkidir. Yaklaşık olarak 40 ile 60 cm uzunluğuna erişebilen dereotu, ince delikli saplara ve narin yapraklara sahiptir. Yüksek güneş ışığı altında, yaz sıcağında en iyi şekilde yetişen dereotu, iyi drene edilmiş ve verimli toprakları tercih etmektedir. Dereotunun tohumları, 3 ile 10 yıl arası yaşayabilmektedir. Çiçekleri beyaz ya da sarı olan dereotu, taze ya da kurutulmuş olarak kullanılabilmektedir. Dünya üzerinde, geniş çaplı olarak Avrupa ve Asya’da kullanılan dereotu, aromatik bir lezzete sahiptir. Dereotu, salatalarda, çorbalarda, mezelerde ve birçok et, balık ya da sebze yemeklerinde, taze ya da kurutulmuş baharat şeklinde kullanılmaktadır. Ayrıca, dereotu tohumu, çay şeklinde tüketilebilmektedir. Bazı kültürlerde salatalık turşusunun içinde kullanılan dereotu, bazı peynir türlerinin içeriğinde de bulunabilmektedir. Dereotu tohumu yağı ise, tekstil sektöründe ve sabun yapımında kullanılmaktadır.

Eski Yunan medeniyetlerinde, güzel koku üretmek için kullanılan dereotu, özellikle dereotu tohumu yağı, ilaç ve tedavi edici olarak da tercih edilmiştir. Dereotu çekirdeği yağı ayrıca, kaslar için tonik madde olarak da kullanılabilmektedir. Dereotu Hindistan bölgesinde ise, birçok yöresel yemeğin içerisine baharat olarak eklenmektedir.

Dereotu, sağlık için faydalı olan birçok organik bileşen kaynağıdır. Vitamin ve mineraller bakımından zengin olan dereotu, monoterpenler bakımından oldukça zengindir. Limonen, karvon ve anethofuran gibi monoterpenler bakımından zengin olan dereotu, bazı flavonoidler bakımından da iyi bir besin kaynağıdır. Önemli miktarlarda A vitamini ve C vitamini içeren dereotu, eser miktarlarda da demir, manganez ve folat içermektedir.

Dereotunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Anglo Sakson İngiltere’de geleneksel olarak kullanılan ve ilaç olarak görülen bir bitkiydi. Aynı dönemde dereotu, sarılık, baş ağrısı, ateş, iştah kaybı, mide problemleri, karaciğer problemleri ve bulantı gibi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmaktaydı. Günümüzde de dereotu benzer şikayetlerin giderilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Dereotu, sindirim sistemini destekler, uyku problemlerini giderir, ishal, hıçkırık ve dizanteri gibi sağlık problemlerini gidermeye yardımcı olur. Regl problemleri ve solunum problemleri ile ilgili şikayetleri azaltmaya olanak sağlayan dereotu, kanser riskini azaltır, ağız sağlığını korur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kemik sağlığını korur. Anti-iltihap özelliği de bulunan dereotu, eklem iltihabı riskine karşı korur ve gaz oluşumunu önler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Eqe
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)