Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çıtır Muska Böreği

Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
455
Puanları
83
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:



Çıtır Muska Börek Tarifi için Malzemeler :
  • 4 yufka
  • 4 patates
  • 2 soğan
  • 100 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı
  • zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Sos için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Çıtır Muska Börek Hazırlanışı :

Patateslerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın ve suyunu süzün. Çatalla ezerek püre haline getirin.
Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alarak ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Püre haline getirdiğiniz patatesleri, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika sotelemeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yufkaları mutfak tezgahına serin. Sos için gerekli olan malzemeleri bir kaseye alarak çırpın. Bir fırça yardımıyla sosu bir yufkanın tamamına sürün. Yaklaşık 10 cm genişliğinde şeritler kesin. Hazırladığınız patatesli harcı bir kaşık yardımıyla kestiğiniz şeritlerin uç kısmına paylaştırın. Üçgen katlayarak muska şeklinde sarın. Diğer yufkalar ve iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın. Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın..
 
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
16,062
Puanları
120
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:



Çıtır Muska Börek Tarifi için Malzemeler :
  • 4 yufka
  • 4 patates
  • 2 soğan
  • 100 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı
  • zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Sos için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Çıtır Muska Börek Hazırlanışı :

Patateslerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın ve suyunu süzün. Çatalla ezerek püre haline getirin.
Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alarak ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Püre haline getirdiğiniz patatesleri, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika sotelemeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yufkaları mutfak tezgahına serin. Sos için gerekli olan malzemeleri bir kaseye alarak çırpın. Bir fırça yardımıyla sosu bir yufkanın tamamına sürün. Yaklaşık 10 cm genişliğinde şeritler kesin. Hazırladığınız patatesli harcı bir kaşık yardımıyla kestiğiniz şeritlerin uç kısmına paylaştırın. Üçgen katlayarak muska şeklinde sarın. Diğer yufkalar ve iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın. Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın..
bu kız biiiiiiiiiiize kilo aldıracak :)
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular