Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Centiyane bitkisinin önemli fayda ve zararları

Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10,838
Tepkime puanı
6,153
Puanları
113
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

[FONT=&quot]Halk arasında yılan otu, kızılkantaron ve ya eşek turpu olarak da bilinmektedir. Bilimsel adı Gentiana lutea olan bitki bir metreye kadar uzayabilmekte olup geniş yapraklı ve kalın köklü bir bitkidir. Bitkiyi önemli yapan ise tıp alanında kullanılmasıdır.[/FONT]
[FONT=&quot]Centiyane, her insanda şifa vermemektedir. Özellikle tansiyonu yüksek olanlar, mide kanamasına yatkın olanlar, sürekli burnu kanayanlar, hamileler ve midesinde yüksek asit bulunan kimseler kullanmamalıdır.[/FONT]
[FONT=&quot]Sponsorlu Bağlantılar[/FONT]
[FONT=&quot]İÇERİK[/FONT]
[FONT=&quot]Centiyane, muhteviyat olarak pektin, tanen, çeşitli alkaloitler, C vitamini, yağ ve şeker bulundurmaktadır.[/FONT]
[FONT=&quot]KULLANIM[/FONT]
[FONT=&quot]Genellikle bitkinin çayı yapılarak tüketilmektedir. Çayı şöyle yapılmaktadır. İnce kıyılmış 1/2 çay kaşığı Centiyane kökü, 150 ml kaynar suda haşlanır, 20 dakika bekletilip, süzülür. Çayınız kullanıma hazırdır. Centiyane, çay olarak kullanımının yanı sıra yaraları pansuman etmek için de kullanılmaktadır.[/FONT]
[FONT=&quot]FAYDALARI NELERDİR?[/FONT]
[FONT=&quot]İştah açar. Vücudu güçlendirir.[/FONT]
[FONT=&quot]Ateşi düşürür. Kabızlığı giderir.[/FONT]
[FONT=&quot]Mide tembelliğini ve ekşimesine karşı kullanılır.[/FONT]
[FONT=&quot]İdrar sökücüdür. Kansızlığa iyi gelir. Balgamı söktürür.[/FONT]
[FONT=&quot]Yaraların iyileşmesine yardımcı olur.[/FONT]
[FONT=&quot]Kas kramplarını çözer.[/FONT]
[FONT=&quot]Bağırsak solucanlarını düşürür.[/FONT]
[FONT=&quot]Vücuttaki lekeleri giderir.[/FONT]
[FONT=&quot]Gut hastalığına iyi gelir.[/FONT]
[FONT=&quot]Kalp hastalıklarına iyi gelmektedir.[/FONT]
[FONT=&quot]Centiyane kökü rezene tohumu ile birlikte kaynatılıp, balla tatlandırılıp içildiğinde dalak ve karaciğer hastalıklarına iyi gelmektedir.[/FONT]
[FONT=&quot]Bağırsak tembelliğine iyi gelmektedir.[/FONT]
[FONT=&quot]Akyuvarların çoğalmasını sağlar. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir.[/FONT]
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular