Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Baharat

  • Konbuyu başlatan Mia
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:40

Mia

bayan
Katılım
26 Eyl 2016
Mesajlar
654
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın

İtibar Puanı:

Baharat


Tarçın, karanfil, zencefil, kakule ve karabiber gibi, yiyeceklere verdikleri koku ya da tatları nedeniyle yetiştirilen bitkilerin kurutulmuş kısımlarına verilen genel ad.

Baharat bu türden bitkilerin kök, sap, tohum, meyve ya da yaprak gibi kısımlarının kurutulmasıyla elde edilir.

Anason, kimyon, rezene, haşhaş ve susam gibi bitkilerin kokulu meyveleri ya da yağlı tohumları baharat tohumlarını oluşturur. Mercanköşk, nane ve kekik otlarının yaprakları baharat olarak kullanılır. Baharatlar, yiyeceklere kattıkları tat, koku ve çeşninin yanı sıra, yiyeceklerin ekşimesini önlemeye yardımcı olur.

 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Son Makaleler