Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Afyon lokumu tarifi

  • Konbuyu başlatan LeyL
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:34
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

MALZEMELER:
* 1 litre süt
* 1 su bardagi + 2 yemek kasigi un
* 1 su bardagi seker
* 1 paket vanilya
* 125 gr.margarin
2. KATI ICIN
* 1 poset kremsanti
* 4/3 su bardagi süt
ALT TABANI ICIN
* 250 gr.hindistan cevizi

YAPILISI:
* Yag haric tüm malzemeleri tencereye alip iyice cirpin
* Ocaga koyup pisirin
* Pisen muhallebinin icine margarini ilave edip mikserle cirpin
* Büyük firin tepsisinin tabanina bolca hindistan cevizi serpin
* Muhallebiyi tepsiye dökün
* Sogduktan sonra krem santiyi cirpin üzerine yayin
* Bir gece buz dolabinda bekletin !!!!
* Ince seritler halinde kesip lokum gibi sarin ve lokum
büyüklügünde kesin.
* Ortalarina findik batirip toz fistikla süsleyin
benim toz fistigim yoktu sekerle süsledim:))
NOT:
Sararken zorlanirsaniz iki elinizle birbirine iyice bastirin !!!
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)