Paylaşımın Ve Sohbetin Tek Adresine HoşGeldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Abdigar Köftesi Tarifi

  • Konbuyu başlatan LeyL
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek

İtibar Puanı:

1 kg dana bonfile et,
yeteri kadar su
2 adet yumurta,
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı toz kırmızıbiber,
tuz


Eti tahta tokmakla 15 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövün. Ete,tuz ekleyip, 15 dakika daha dövün. Bu işlemin ardından bir buçuk su bardağı suyu ete karıştırarak yedirin. Macun kıvamına gelen ete ince kıyılmış kuru soğan, karabiber, toz kırmızıbiber, yumurta ve unu ekleyerek yoğurun. Diğer taraftan geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su koyun. tuzu ekleyin. Hazırladığınız etli harçtan yumurta büyüklüğünde et alıp, su yardımıyla şekil verin ve suya atın. Tencerenin kapağını yarım kapatıp, 20- 5 dakika harlı ateşte pişirin. Köfteler piştikten sonra oluşan et suyunu süzün. Haşlanmış köfteleri tereyağında kavurun. Pilav, domates sosu ve sebzelerle sıcak olarak servis yapın.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular Forum Tarih
LeyL Etli Yemekler 0 363

Benzer konular

Son Makaleler