- Katılım
- 2 Haz 2019
- Mesajlar
- 3,417
- Tepkime puanı
- 6,736
- Puanları
- 113
- Yaş
- 46
- Konum
- istanbul
- Cinsiyet
- Erkek
İtibar Puanı:
404 Not Found hatası, web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların sayfayı görememesi olarak tanımlanan bir hatadır. Sunucu bağlantısının sağlanamadığı zaman oluşan “Sunucu bulunamadı” gibi hatalarla aynı sanılır. Oysa, nedenleri farklı olabilir. 404 hatasının var olup olmadığını site sahiplerinin sık sık kontrol etmesi gerekir. Düzenli olarak yapacağınız kontroller sayesinde hata varsa tespit edebilir ve çözebilirsiniz.
404 Hatası Neden Oluşur?
404 hatalarının birden çok sebebi olabilir. Kullanıcı tarafından sayfanın görüntülenmesi sırasında oluşabilen bu hatanın belli başlı nedenlerini hemen açıklayalım:
1- Sayfanın URL’sini Değiştirmek |
2-Eklentilerin Değiştirilmesi |
3- Etiket ve Kategori Değişikliği |
404 hatasının nedenlerinden başlıca olan ve site yöneticilerini ilgilendiren iki nedeni açıkladık. Ayrıca sunucu dosyalarının eksik ve yanlış aktarılması, sayfanın kaldırılması, bakım süreci veya sayfanın kapatılması ve dosyaların yeniden farklı şekilde isimlendirilmesi gibi farklı nedenlerden dolayı da 404 hatası ile karşılaşılabilir.
404 Hatası Yönlendirmesi Nedir Nasıl Yapılır?
1- Google Webmaster Tools |
Ayrıca Google Webmaster Tools’un yanı sıra WordPress eklentileri ile hatayı ortadan kaldırabilirsiniz.
2- 404 Error Monitor |
- 404-error-monitor adlı klasörü /wp-content/plugins dosyasına yüklemelisiniz.
- Yükleme işleminden sonra “Eklentiler” kısmından etkinleştirip yarları yapılandırın. Eğer ağ kurulumunu seçtiyseniz ağ yönetim panelinden ayarları yapılandırın.
- Site mevcut olan 404 hatalarını tespit etmek için 404 Hata İzleme sayfasına girin. Ağ kurulumu, ağın tamamı için hata listesi, hataların tek tek gösterilmesi için ayarlar menüsünden 404 hata izleme sayfasını kullanmalısınız.
3-Redirection |
- Redireciton dosyasını indirerek yükleyin.
- Dosyanın yüklenmesinin ardından eklenti yönetimi sayfasından etkinleştirin.