- Katılım
- 13 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 242
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
300 gram kuşbaşı et
100 gram haşlanmış nohut
100 gram kıyma
100 gram pirinç unu
500 gram yoğurt
Yarım tatlı kaşığı nane
30 gram tereyağı
3 tane yumurta
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
Yuvalama çorbamıza başlarken öncelikle bir karıştırma kabına pirinç unumuzu ve kıymayı alalım yoğuralım. Yumurta ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Başka bir tencerede kuşbaşı etleri haşlayalım ve haşlanan et suyuna pirinç unlu kıymadan nohut iriliğinde küçük toplar yaparak ilave edelim. Topları tamamladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar haşlayalım. Yoğurdu bir karıştırma kabına alalım ve içerisine 2 tane yumurta kırarak çırpmaya başlayalım. Yumurta ile yoğurt özdeşleşince et sulu tencereye ilave edelim ve iyice karıştıralım. Haşlanmış nohutları da ilave edelim ve pişirmeye bırakalım. Çorbamız katılaşıp pişince tereyağını bir tavada eritelim ve üzerine nane ilave ederek çorbamızı ocaktan alınca üzerine gezdirelim. Yeteri kadar tuz ve karabiberi de ekleyip karıştıralım ve sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
100 gram haşlanmış nohut
100 gram kıyma
100 gram pirinç unu
500 gram yoğurt
Yarım tatlı kaşığı nane
30 gram tereyağı
3 tane yumurta
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
Yuvalama çorbamıza başlarken öncelikle bir karıştırma kabına pirinç unumuzu ve kıymayı alalım yoğuralım. Yumurta ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Başka bir tencerede kuşbaşı etleri haşlayalım ve haşlanan et suyuna pirinç unlu kıymadan nohut iriliğinde küçük toplar yaparak ilave edelim. Topları tamamladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar haşlayalım. Yoğurdu bir karıştırma kabına alalım ve içerisine 2 tane yumurta kırarak çırpmaya başlayalım. Yumurta ile yoğurt özdeşleşince et sulu tencereye ilave edelim ve iyice karıştıralım. Haşlanmış nohutları da ilave edelim ve pişirmeye bırakalım. Çorbamız katılaşıp pişince tereyağını bir tavada eritelim ve üzerine nane ilave ederek çorbamızı ocaktan alınca üzerine gezdirelim. Yeteri kadar tuz ve karabiberi de ekleyip karıştıralım ve sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.