Malzemeler
- 2 paket
yulaflı bisküvi - 1 paket
krem şanti - 1 su bardağı
süt
Bulamak için:- 1 kase
soğuk süt
- 1 kase
hindistan cevizi
Üzeri için:- 1 paket(sütlü ya da bitter)
çikolata
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak krem şantiyi paketin üzerinde yazan şekilde hazırlayıp, biraz buzdolabında soğumaya bırakın.
- Soğuyan krem şantiyi bir kenara çıkartın, yanına da bir kase soğuk sütü alın.
- Yulaflı bisküvileri paketlerinden çıkartın ve sırasıyla önce süte bulayın ardından üzerine bir miktar krem şanti sürün ardından tekrar süte bulanmış yulaflı bisküviyi üzerine kapatın.
- Bu şekilde 3 kat çıkın dilerseniz 4-5 kat da çıkabilirsiniz.
- Pastanın üzerine biraz bastırarak içindeki krem şantinin kenarından akmasını sağlayın ve akan krem şantiyi çevresine yayın.
- Düz bir tabağa Hindistan cevizini dökün ve pastanızın kenarlarını bulayın. Ardından bir tabağa beklemeye alın.
- Çikolatayı benmari eritin. Pastanın üzerindeki boş kısma dökün ve yayın. Bu işlemleri tamamına uyguladıktan sonra pastaları soğuması için buzdolabında dinlendirin.
- Pastanızı üzerine Antep fıstığını veya fındık dökerek servis edin.