Yeni enerji ZES

Şiir

New member
HanımZade
Katılım
8 Eyl 2018
Mesajlar
1,257
Tepkime puanı
1,734
Puanları
0
Yaş
31
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Kadın
Türkiye’de hayata geçirdiği elektrikli şarj istasyonlarıyla tasarruflu, sıfır emisyonlu ve sessiz elektrikli araçların yaygınlaşmasına katkıda bulunan Zorlu Energy Solutions (ZES) 2019 yılında büyümeye devam ediyor

6072


Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kullanımı gittikçe yaygınlaşan elektrikli otomobiller; çevreci, tasarruflu, sıfır emisyonlu ve aynı zamanda sessiz olmaları nedeniyle tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Hayata geçirdiği yeni nesil teknolojilerle "geleceğin enerji şirketi" olma yolunda hızla ilerleyen Zorlu Enerji, 2018 yılında kurduğu Zorlu Energy Solutions (ZES) ile elektrikli araç şarj istasyonlarını hayata geçirmeye devam ediyor. Toplam 27 farklı noktada şarj istasyonlarıyla hizmet veren ZES 2019 sonuna kadar şarj istasyon sayısını 500'e çıkarmayı hedefliyor. Bu sayede elektrikli araç kullanıcıları Türkiye'nin birçok bölgesine şarj problemi yaşamadan rahatça yolculuk yapabilecek.

Şarj istasyonlarının yaygınlaşması yönünde yapılan yatırımlar, birçok elekrikli araç markasının Türkiye pazarına giriş sürecini hızlandırarak, elektrikli araç ekosistemine katkıda bulunuyor. Sadece şehir içi kullanım için değil, aynı zamanda şehirlerarası seyahatlerde de elektrikli araç sahiplerinin ulaşımını kolaylaştırmak ve onlara kesintisiz bir sürüş deneyimi sunmak için çalışmalarına devam eden ZES, bu kapsamda İstanbul-Bursa arasını 1,5 saate indiren yeni otoyol Körfez Geçişi üzerinde bulunan, O3 Dilovası, O37 Orhangazi ve O68 Gemlik Oksijen tesislerinde hızlı şarj hizmeti veriyor.

Sunduğu konfor, lezzet alternatifleri, alışveriş seçenekleri ve ortak alanlardaki hijyen hassasiyetiyle; yolcuların en çok tercih ettiği mola noktalarından olan tesislerdeki ZES şarj istasyonları, aynı anda 4 aracı hızlı şarj edebiliyor ve araçlar 30 dakika içinde yüzde 80 oranında şarj seviyesine ulaşıyor.

SAATLİK ELEKTRİKLİ ARAÇ PAYLAŞIM PLATFORMU: ELECTRIP

Zorlu Enerji'nin yarattığı bir başka marka olan electrip, araç paylaşım platformu ile tüm sürücülere elektrikli araçları deneyimleme imkanı sunuyor. Şehir içi ulaşıma çevreci, kolay ve yepyeni bir alternatif getiriyor. electrip'i kullanabilmek için electrip mobil uygulamasını App Store veya Google Play Store'dan indirip, kayıt olmak yeterli. Kayıt ardından bilgiler kontrol edilip üyelik onaylandıktan sonra, elektrikli araçlar rezerve edilebiliyor ve günün her saatinde teslim alınabiliyor. electrip'in sunduğu teknoloji sayesinde kullanıcılar aracın anahtarına ihtiyaç duymadan mobil uygulama üzerinden aracın kilidini açma kapatma, aracı çalıştırma ve yolculuğunu sonlandırarak ödeme yapma gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor. Şimdilik İstanbul'da Zorlu Center ve Levent 199'da hizmet veren electrip, çok yakında farklı noktalarda da hizmet vermeye başlayacak.

MERAK EDİLENLER

Aracımı nasıl şarj edebilirim? Şarj işlemini nasıl başlatabilir veya bitirebilirim?


Aracınızı ZES şarj istasyonlarında AC şarj için kendi şarj kablonuzu, DC şarj için ise istasyonda takılı olan kabloları kullanarak şarj edebilirsiniz. Şarj işlemini başlatmak için ilk adım kabloyu kullanarak aracı istasyona bağlamaktır. Sonrasında istasyon üzerindeki yönlendirmeleri izleyerek, ZES kartınız yardımıyla şarj işlemini başlatabilirsiniz. Şarj işlemini bitirmek için ise ZES kartınızı istasyona okutabilirsiniz.

Aracımı nerelerde şarj edebilirim?

Aracınızı www.zes.net adresinde "Şarj noktaları" sekmesinde gösterilen lokasyonlarda şarj edebilirsiniz. Evinizde ya da ofisinizde bir Evinizde ya da ofisinizde şarj istasyonu kurulumu yaptırmak veya ZES ile iş ortağı olmak istiyorsanız, zes.net sitesinde bulunan 'Hizmetler' sekmesindeki formu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Hangi araçlar istasyonlardan faydalanabilir?

ZES şarj istasyonlarından tüm tam elektrikli ve plug-in hibrit araçlar faydalanabilir.

AC istasyon, DC istasyon nedir?

AC istasyonlar alternatif akım, DC istasyonlar ise doğru akım kullanan istasyonlara verilen isimdir. DC istasyonlar uyumlu araçlarda daha hızlı şarj imkanı sunar.

Aracımı istasyonlarda ne kadar sürede şarj edebilirim?

Elektrikli araçların şarj süresi; batarya kapasitesi, mevcut şarj doluluk seviyesi gibi çok sayıda değişkene bağlıdır.

Şarj hizmeti için ne kadar ödemem gerekir?

Şarj hizmeti, Zorlu Enerji'nin temiz enerji vizyonuyla yola çıktığı 'geleceğe yatırım' anlayışıyla herkese ücretsiz verilmektedir.

Üyelik koşulları nelerdir?

Üye olmanız için herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır. Sisteme üye olmak tamamen ücretsizdir

Şarj için gittiğim yerde başka bir araç park etmişse ne yapmalıyım?

Bariyer, duba vb. yöntemlerle elektrikli otomobillerin kullanımı için belirlenen alanlara diğer otomobillerin park etmesi önlenmeye çalışılıyor. Bunun yanında daha kesintisiz bir hizmet verebilmek için şarj istasyonlarında genellikle birden fazla şarj çıkışı bulunmasına özen gösteriliyor. Şarj istasyonunun bulunduğu bölge otomobilinizi şarj etmeye müsait değilse, 0850 339 99 37 numaralı çağrı merkezinden ZES ile iletişime geçebilir ya da istasyonun bulunduğu işletmedeki (AVM, dinlenme tesisi vb.) yetkililerden yardım isteyebilirsiniz..
 
Üst
Alt