Yeni Ejderha Mızrağı Kitabı Geliyor Olabilir

Fineas

Epik
Kullanıcı
Katılım
14 Mar 2018
Mesajlar
4,287
Tepkime puanı
4,885
Puanları
0
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
Margaret Weis ve Tracy Hickman ikilisinin Wizards of the Coast ile olan davasının düşmesinin ardından, yeni bir Ejderha Mızrağı kitabı geliyor olabilir mi? Bazı bilgiler bunu işaret ediyor gibi.


Bildiğiniz üzere, eğer bilmiyorsanız da hemen kısa bilgi geçelim, Wizards ekibi ve Ejderha Mızrağı yazarları arasında bir süredir bir dava söz konusuydu. Serinin yayın hakları Wizards’taydı ancak kitaptaki karakterlerin hakları ise Weis ve Hickman ikilisindeydi. Yeni kitaplar gelecek mi, 5th Edition içerisinde Ejderha Mızrağı yer alacak mı diye gel gitli haberler dolanıyordu.


Bunda elbette süre gelen davanın da etkisi var. Taraflar dava sürecine etki etmemesi adına açıklama yapmaktan kaçınıyordu. Ancak 2020 yılı biterken Margaret Weis bir Tweet paylaşımında bulunmuştu. Wizards ile süregelen davanın düştüğünü, daha fazlasını söyleyemeyeceğini ancak önümüzdeki günlerde yeni bilgiler paylaşabileceğini belirtmişti.


Wies ve Hickman, 5th Edition çıktıktan sonra yeni bir Ejderha Mızrağı serisi üzerinde çalışmışlardı. Ancak Wizards ekibi kitapları basmayı uygun görmemiş. İkilinin de teliflerine yönelik bir ödemede bulunmamıştı. Bunlar tabii perde arkasından öğrenebildiğimiz söylentiler. Günün sonunda Ejderha Mızrağı kitapları bir türlü gelmek bilmemişti.

Dava sürecinin bitmesi ve Dungeons and Dragons markasının eski bir seriyi yeniden canlandıracağına ilişkin ilk duyuruları yapmasının ardından gözler Ejderha Mızrağı’na çevrilmişti. Birkaç gün içerisinde Amazon.com adresinde de Dragonlance – 1 isimli bir kitabın listelenmesi dikkatleri çekti.


29 Temmuz 2021 olarak belirlenen çıkış tarihi dışında sayfada başka bir bilgi yok. Margaret Weis ve Tracy Hickman’ın yazarlığını üstlendiği ve Dragonlance olarak adlandırılan kitap, DnD 5th Edition için bir sistem kitabı mı olacak, yoksa yeni bir seri mi olacak?

Önümüzdeki günlerde Wizards’tan yeni kitaplar hakkında açıklama yapılması bekleniyor. Vakti geldiğinde, bu gizem perdesi de aralanmış olacak.
 
Üst
Alt