Yaşlanma Karşıtı Alışkanlıklar, Genç Kalmanın Sırları

Ahmet

New member
Kullanıcı
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10,838
Tepkime puanı
5,175
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Beslenme alışkanlıkları, stres, uyku bozuklukları, hatalı ve sürekli ilaç kullanımı, spor yapma alışkanlıklarının gelişmemesi gibi pek çok etken yaşlanma sürecini hızlandıran faktörlerdendir. Bedenin hem fiziksel hem de içsel yaşlanma sürecini Hem kozmetik hem de sağlık sektörü bireylerin çok daha uzun süre gençliklerini koruyarak yaşlanmanın etkilerinden uzak kalmasını sağlamaya yönelik çözüm arayışlarına devam ediyorlar. Gün geçmiyor ki piyasaya yeni bir yaşlanma karşıtı krem, yaşlanma geciktirici vitamin çıkmasın. Zamanla yüze yerleşmeye başlayan ince çiziklerden kurtulmak için önerilen botox ve benzeri uygulamalar da cabası… Oysaki yaşlanmayı geciktirmek, sağlıklı bir yaşlanma süreci yaşamak için yapmanız gereken tek şey bir takım alışkanlıklara veda etmek ve bir takım alışkanlıkları hayatınıza dahil etmek…[h=3]Yaşlanma Belirtilerini Geciktirin![/h]Stres cilt ve bedenin en büyük düşmanlarındandır. Stres beraberinde adrenalin hormonunu sürükler ki bu da kanın cilt kaslarına hücum etmesine neden olur. Özellikle metropol hayatını yaşayanlar stres ile adeta nikah kıymış gibidirler. Trafik, kalabalık, zamansızlık ve bolca çekişme ister istemez stresi hayatların bir parçası haline getirir. Stresi hayatınızdan çıkarmanız mümkün değil ise etkilerini azaltacak şekilde hayatınızı programlamaya çalışabilirsiniz. Trafiğin seyrek anlarını seyir için tercih etmek, toplu taşıma araçları kullanmak, zamanı doğru programlamak, süper sendromundan uzak durmak (her şeyi her zaman yapabilirim, herkese yetebilir, yetişebilirim…) kendi kendinize geliştirebileceğiniz önlemlerden…
Stres erken yaşlanmayı tetikleyen en belirgin faktörlerdendir. Kronik olarak stresle yaşayan kişilerin yüz kasları istemsiz şekilde çalışmaya başlar ve bu da mimik kaslarının yoğunlaşmasına dolayısıyla da cildin yaşlı görünmesine neden olur. Stres bağışıklı sistemini de kötü etkiler. Bağışıklık sisteminin zayıflaması bedenin erken yaşlanmasına etkendir. Çünkü zayıflayan bağışıklık sistemi cildin, olumsuz hava koşullarına, kirlilik ve dış faktörlere karşı sahip olduğu koruma kalkanının yok olmasını sağlar. Bu da yaşlanma belirtilerinin daha hızlı algılanması demektir.
Egzersizi – Sporu Hayatınızın Bir Parçası Haline Getirin
Erken yaşlanmak istemiyorsanız spor ve egzersizi hayatınızın disiplini haline getirmelisiniz. Spor yapmak oksijen alınımını arttırır. Oksijen ise cildimizin ihtiyaç duyduğu en önemli kaynaklardandır. Egzersiz yapımı sırasında vücut ter atılımı ile birlikte toksinlerden de arınır. Bu da cildin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Diğer her şeyde olduğu gibi egzersizin de azı karar çoğu zarardır. Vücudun egzersiz ile fazla yorulması hormonsal dengesizliklere neden olur. Hormonların doğru çalışmaması cildin erken yıpranmasına ve yaşlanmasına etkendir.
Su, Yaşlanma Karşıtı Savaşanlardandır.
Su ve sıvı tüketimine dikkat etmeniz gerekir. Su en az oksijen kadar cilt için gereklidir. Egzersiz yapılması vücudu toksinlerden arındırmak için sudan yaralanır. Ter ile atılan toksinler vücutta su alınım ihtiyacı doğurur. Yaşlanma belirtileri ile savaşmada su tüketimine önem vermek gerekir. Ayrıca suyu su olarak karşılamanızı şiddetle öneririm. Gün boyu tüketilen çay, kahve, meşrubat soda ve benzeri içeceklerle su ihtiyacınızı karşıladığınızı düşünebilirsiniz ancak bunlar asla tek başına yeterli değildir.
Beyazlara Veda Edin
Fazlası ile şeker tüketimi kollajenlere zarar verir. Şeker ayrıca antioksidanların nötralize olmasına neden olur. Özetle şeker, cildinizin yaşlanma sürecini hızlandırır. Beyaz ekmek, pirinç, tuz da hayatınızdan çıkarmanız gereken beyazlardan. Eğer erken yaşlanmak istemiyorsanız daha çok sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeniz önemlidir. Ayrıca siyah çay yerine yeşil çayı hayatınıza dahil etmek de vücuttaki toksinlerin atılımını sağlayacağından yaşlanma süreci ile mücadele de önemli bir adım atmanıza yardımcı olur.
Uyku Alışkanlıklarınızı Düzenleyin.

Vücudun ihtiyacı olan dinlenmeyi ona sağlamak erken yaşlanma belirtilerini azaltır. Derin uyku uyumak ve uykunuzu iyi almak önemlidir. Derin uyku sırasında vücut kollajen ve elastin üretir. Bu da cildiniz için gerekli bileşenlerdendir. Günde 7-9 saatlik uyku idealdir. Aksi durumda göz çevresinde torbalanma, mor halka oluşumu, mat ve rengini yitirmiş bir cilt ve yorgunluk kaynaklı kırışıklıkların giderek derinleşmesi anlamına gelir.yavaşlatmak için yapmanız gereken sadece mevcut alışkanlıklarınızı değiştirmek.
 
Üst
Alt