WordPress 5.5 Temalar ve Eklentiler İçin Otomatik Güncelleme Sunacak

EUPHRAT

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,197
Tepkime puanı
2,691
Puanları
113
WordPress 5.5 otomatik güncelleme özelliğini genişleterek temalara ve eklentilere getiriyor.

wordpress.jpg


WordPress 5.5 güncellemesi ile birlikte içerik yönetim sisteminin otomatik güncellemeleri de gelişmiş olarak karşımıza çıkacak.

Mevcut durumda otomatik güncelleme özelliği sadece WordPress CMS çekirdeği için mevcut. Öte yandan, 5.5 güncellemesi herkese sunulduktan sonra kullanıcılar temalar ve eklentiler için de güncellemelerin otomatik yapılmasını seçebilecek. Bu karar ile sitelerin güncel kalarak saldırılara maruz kalmasının da önlenmesi hedefleniyor. Bildiğiniz üzere bilgisayar korsanları bir eklentideki açıktan faydalanarak sitelerin kontrolünü ele geçirebiliyor. Bunun engellenebilmesi için bundan böyle açıklar hızlı güncelleme ile kolayca yamalanmış olacak.

Ayrıca 2019 yılından bu yana işlev üzerinde çalışıldığı paylaşılıyor. Şubat ayında resmi WordPress ekibi bu işlevi sağlayacak bir eklenti de sunmuştu. Bu eklentinin hala beta testi aşamasında olduğunu ise unutmamak gerek. Normalde otomatik güncellemenin de 2019’da sunulması planlanıyordu ancak bu maalesef gerçekleştirilemedi.

Son olarak, temalar ve eklentiler için otomatik güncelleme seçeneğini aktif etmek içinse sonraki WordPress sürümüne kadar sabretmeniz gerektiğini belirtelim.
 
Üst
Alt