Vücudunuzda hormonal bozukluk mu var?

Zinet

New member
HanımZade
Katılım
26 Ara 2016
Mesajlar
1,067
Tepkime puanı
2,071
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
İnsan vücudunun gelişimi büyük ölçüde hormonların fonksiyonuna bağlıdır. Bu küçücük sinyal molekülleri ruh halimiz, duygularımız, davranışlarımız ve hatta görüntümüzü bile etkiler. Peki vücudunuzda hormonal bozukluk olup olmadığını nasıl anlarsınız? İşte belirtiler:


vucudunuzda-hormonal-bozukluk-mu-var--9682395.Jpeg


Sivilceler

[FONT=&amp]Sivilcelerinizin nedeni, cilt tipinize uygun olmayan cilt bakımı, dengesiz bir diyet veya adet döngüsünün bir sonucu olabilir. Ancak bununla birlikte sivilce sabit arkadaşınız haline gelmişse, bu muhtemelen bir hormonal bozukluğun bir belirtisidir.

[/FONT]Aşırı kilo alımı

[FONT=&amp]Birçok kişi yaşamları boyunca kilolarıyla mücadele eder. Eğer bir anda aşırı kilo alımınız varsa bu da hormonal dengesizliğin belirtisi olabilir.

[/FONT]Yorgunluk

[FONT=&amp]Kronik yorgunluk hormonlarınızın dengede olup olmadığını gösteren önemli işaretlerdendir. Günde 8 saat uyuduğunuz halde yorgunluk belirtileriniz varsa burada da ciddi bir durum söz konusu olabilir.

[/FONT]Terleme

[FONT=&amp]Aşırı terleme her zaman hormonal bozuklukların işareti olmamakla birlikte aniden gelen terlemelere ve sıcak basmalarına dikkat etmek gerekir.

[/FONT]Gözlerin altında koyu halkalar

[FONT=&amp]Kronik insomnia erkeklerde testosteron eksikliği ve kadınlarda progesteronun bir sonucu olabilir.

[/FONT]Depresyon

[FONT=&amp]Kaygı ve depresyon bir kadının adet döngüsünden, hamileliğe kadar çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Ancak bazı hormon bozuklukları da depresyona yol açabilir. Sık karşılaşılan anksiyete durumlarında uzman bir hekime danışmakta yarar olacaktır.

[/FONT]Göğüslerde değişiklik

[FONT=&amp]Düşün östrojen seviyeleri göğüslerde değişikliğe neden olur. Göğsünüzde bir kitle ya da şişkinlik hissederseniz doktora gitmeyi geciktirmeyin.

[/FONT]Saç dökülmesi

[FONT=&amp]Aşırı saç dökülmesi, hormon bozuklukların en yaygın sebeplerinden biridir. [/FONT]
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
dikkat edecem
 
Üst
Alt