Vişneli Lahana Sarması Tarifi

LeyL

New member
Kullanıcı
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Malzemeler
Bir buçuk su bardağı dondurulmuş vişne
1 adet orta boy sarmalık yumuşak lahana
Yeteri kadar su
1 su bardağı zeytinyağı
4 adet büyük boy soğan
2 su bardağı baldo pirinç
Yarım demet nane
Yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı yenibahar
Tuz

Vişneli Lahana Sarması Yapılışı
LAHANANIN dip kısmındaki sert bölümü bıçakla oyarak çıkartın. Ocakta kaynayan suyun içine lahanayı bütün olarak, oyduğunuz kısım alta gelecek şekilde koyun. 5 dakika haşladıktan sonra sudan çıkarın ve yapraklarına ayırın. Soğuduktan sonra yaprakları enine 3 parmak kalınlığında şeritler olacak şekilde kesin. Zeytinyağını bir tencereye alın ve kıyılmış soğanı tuz ilavesiyle birlikte kavurun. Yıkanmış pirinci katıp, kısık ateşte 5 dakika kavurun ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Suyunu çekince tencereyi ocaktan alın ve ağzını kapatıp, 15 dakika dinlenmeye bırakın. Kıyılmış nane, dereotu, tozşeker, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuz katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve vişneyi ekleyin. 1 adet lahana şeridinin uç kısmına iç harçtan koyup, muska şeklinde sarın. Lahana ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı kaynar su katıp, ağır ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis tabağına aktarın.
 
Üst
Alt