VESVESE
Vesveseye yakalanan aşağıdaki terkiplere başvurmalıdır:
R -1: “Beş gram karanfil tozu bir bardak süt ile içilir.”
R – 2: “Birer bardak süt içilir.”
R – 3: “30 gr. helile birer bardak sıcak su ile içilir.”
R – 4: “Sinameki ıhlamur gibi kaynatılır, birer bardak içilir.”
R – 5: “Sığır dili denilen otun usaresi birer bardak içilir.”
R – 6: “5 gr. defne tohumu bal ile macun yapılır ve yutulur.”
R – 7: “Karabaş otu, lavanta çiçeği ile şurup haline getirilir ve içilir.”
R – 8: “Birer bardak kabak suyu içilir.”
R – 9: “Fındık kadar sarısabır yutulmalı.”
R -10: Sinameki içmek.
R -11: Horoz ibiğini yakarak hastayı tütsülemek.
R -12: Çekilmiş pazı üç gün arka arkaya yemek.
R -13: Kırmızı behmenden yutmak.
R -14: Keçi sütü içmek, hemen etkisini gösterir.