Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler

Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler
4580


Türkiye Dünya’da görülmeye değer birçok güzelliği içinde barındıran ender ülkelerden biridir. Çoğumuz dünya turuna çıkma hayali kurarız. Ancak birçoğumuzun burnumuzun ucunda duran nice güzellikten haberi yoktur. Ülkemizde sayısız doğal güzellik ve kültürel miras yer almaktadır. Bu nedenle dünyayı gezmeyi hayal etmeden önce ülkemizin eşsiz güzelliklerini keşfetmenizi tavsiye ederiz. Türkiye’de görülmesi gereken yerler listesini inceleyerek tatil seçeneklerinizi bu yönde değerlendirebilirsiniz.
Ülkemiz yeşilin ve mavinin bir arada bulunduğu sayısız güzelliğe sahip. Eşsiz manzarası ile ünlü birçok yer olduğu gibi Dünya kültür mirasları arasında sayılan birçok tarihi mekanda yine ülkemizde yer almaktadır. Birkaç günlük tatil fırsatınızı dahi değerlendirebileceğiniz bu yerlerde unutulmaz anılar yaşayabilirsiniz. Ülkemizin cennet köşelerini gezip görmek isterseniz sizler için derlediğimiz kısa bilgileri inceleyebilirsiniz.
Türkiye’de Gezilebilecek Yerler
4581


KAPADOKYA

Nevşehir, Ürgüp, Göreme, Avanos ve Uçhisar’ı gezip gördükten sonra kendinizi adeta başka bir gezegende gibi hissedeceksiniz. Peri bacalarının eşsiz güzelliği, yer altı şehirlerinin tarihi yaşatması ve balon turları gibi heyecan dolu aktiviteleri ile Kapadokya Türkiye’de gezilebilecek yerlerarasında ilk sırada yer almaktadır.

EFES ANTİK KENTİ
Neredeyse dört bin yıllık geçmişi ile İzmir gezisi için gezip görmeniz gereken yerler arasında Efes Antik Kenti önemli bir değere sahiptir. Yedi Uyurlar Mağarası, Meryem Ana Kilisesi ve Antik Tiyatro gibi yapıtları ile burada tarihe uzanan bir gezi sizleri bekliyor.

4582


AMASYA
Yeşilırmak’ın kenarına dizilen geleneksel Osmanlı evleri ile Amasya’nın eşsiz manzarası keşfedenleri büyülüyor. Nehrin güzelliklerini ve Osmanlı evlerinin muhteşem manzarasını Amasya Kalesi’nden keşfederek kendinizi rüyada hissedebilirsiniz.

G%C3%B6k%C3%A7eada-1024x533.jpg

GÖKÇEADA
Rum köylerini gezmek, Türkiye’nin en son gün batımını canlı canlı izlemek ve Zeytinli’de dibek kahvesi içerek İstanbul’da kırk yıl unutulmayacak bir keyif sürmek isterseniz Gökçeada’yı ziyaret edebilirsiniz.
%C3%96l%C3%BCdeniz.jpg

ÖLÜDENİZ
Dünyanın en güzel deniz kumsalında sahilin keyfini çıkarmak ve yamaç paraşütü gibi eğlenceli aktivitelere katılmak isterseniz Ölüdeniz mutlaka keşfetmeniz gereken yerlerden biridir.
Pamukkale.jpg

PAMUKKALE
Hem tarihi yaşamak, hem de doğa harikası bir yer gezmek isteyenlerdenseniz Denizli’de yer alan Antik Havuzu ve Tiyatrosu ile Pamukkale sizleri bekliyor. Pamukkale Türkiye’de görülecek yerlerlistesine Pamukkale’yi mutlaka eklemelisiniz.​
 

Prenses

Çok güzel gülümsüyordu, sevmeden geçemedim.
Yönetici
Katılım
8 Tem 2018
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
3,646
Puanları
113
Yaş
30
Cinsiyet
Kadın
güzel yerler :)
 

BaRoN

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
2 Haz 2019
Mesajlar
3,417
Tepkime puanı
6,365
Puanları
113
Yaş
48
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
amasyayı tavsıye ederim şehsadeler diyarı memleketım :)
 
Üst
Alt