Tepsi Böreği Tarifi ( Anne Böreği )

miSsy

New member
HanımZade
Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
326
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
tepsi-boregi-tarifi-1000.jpg


Tepsi Böreği Tarifi için Malzemeler :


• 4 adet yufka
• 200 gram beyaz peynir
• Yarım demet maydanoz

Sosu için

• Yarım su bardağı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• Yarım su bardağı süt
• 1 yumurta

Üzeri için

• 1 şişe maden suyu ( 200 ml )
• 2 yemek kaşığı tereyağ

Tepsi Böreği Tarifinin Hazırlanışı :

Öncelikle Böreğin iç harcını hazırlayın. Maydanozları ince ince kıyın. Maydanozların üzerine peyniri rendeleyin. Börek yaparken kullanacağınız sos için ayrı bir kap alın. Yoğurt , yumurta , zeytinyağı ve sütü çırpın. Ardından kullanacağınız fırın tepsisini yağlayın yada yağlı kağıt kullanın. ilk yufkayı fazlalıkları tepsiden sarkacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız sostan sürüp ikinci yufkayı biraz büzerek iyice yerleştirin. yine sostan gezdirin. Hazırladığınız iç harcı eşit şekilde heryere serpin. Diğer kalan yufkaları da soslayarak yerleştirin. Kalan sosu en üstteki yufkanın üzerine yerleştirin ve dışarda kalan yufkalarıda katlayıp en üste kıvırın. son olarak böreğin üzerine maden suyunu gezdirin. Yufkaları dilimleyin ve her parçanın arasına tereyağı koyun. 180 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin.

Afiyet Olsun :)
 
Üst
Alt