Taze Fasulye Kızartması Tarifi

mirAcLe

New member
HanımZade
Katılım
13 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
242
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın

Malzemeler:


  • Tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 3 kaşık kese yoğurdu
  • Kızartmak için zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 1/2 kg taze fasulye

  • Hazırlanışı:
  • Taze fasulyelerimizi ayıklamakla işe başlıyoruz. Önce baş kısımlarını daha sonra da kılçıklarını (tabi varsa) çıkartıyoruz. Ayıkladıklarımızı kırmadan bütün olarak su dolu bir kabın içine atıyoruz.
  • Domateslerimizin kabuklarını soyup (her domatesli tarifimde söylüyorum ama birini görmeseniz diğerini görürsünüz kabuklarını atmayın,domates çorbası yaparken ihtiyacınız olacaktır,bir torbanın içinde dondurucuya kaldırın) ufak ufak doğruyoruz.
  • Sarmısaklarımızı ayıklıyoruz.
  • Kızartma tenceremize yağımızı alıyoruz.
  • Suyun içindeki fasulyelerimizi kuruladıktan sonra kızgın yağda güzelce kızartıyoruz.
  • Ayrı bir yerde azıcık zeytinyağı ile domates ve sarmısaklarımızı pişiriyoruz.
  • Kızaran fasulyelerimizi önce bir kağıt havluya daha sonra da servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine pişirdiğimiz domates sosunu döküyoruz.
  • Kese yoğurdunu su ile inceltip krema kıvamına getiriyoruz.
  • En son servis tabağımızın üstüne döküyoruz.
  • Afiyet şeker olsun.
 
Üst
Alt