- Katılım
- 13 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 242
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
Malzemeler:
- Tuz
- 3 diş sarımsak
- 3 kaşık kese yoğurdu
- Kızartmak için zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1/2 kg taze fasulye
Hazırlanışı:- Taze fasulyelerimizi ayıklamakla işe başlıyoruz. Önce baş kısımlarını daha sonra da kılçıklarını (tabi varsa) çıkartıyoruz. Ayıkladıklarımızı kırmadan bütün olarak su dolu bir kabın içine atıyoruz.
- Domateslerimizin kabuklarını soyup (her domatesli tarifimde söylüyorum ama birini görmeseniz diğerini görürsünüz kabuklarını atmayın,domates çorbası yaparken ihtiyacınız olacaktır,bir torbanın içinde dondurucuya kaldırın) ufak ufak doğruyoruz.
- Sarmısaklarımızı ayıklıyoruz.
- Kızartma tenceremize yağımızı alıyoruz.
- Suyun içindeki fasulyelerimizi kuruladıktan sonra kızgın yağda güzelce kızartıyoruz.
- Ayrı bir yerde azıcık zeytinyağı ile domates ve sarmısaklarımızı pişiriyoruz.
- Kızaran fasulyelerimizi önce bir kağıt havluya daha sonra da servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine pişirdiğimiz domates sosunu döküyoruz.
- Kese yoğurdunu su ile inceltip krema kıvamına getiriyoruz.
- En son servis tabağımızın üstüne döküyoruz.
- Afiyet şeker olsun.