- Katılım
- 13 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 242
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
- 1/2 çay bardağı karabuğday
- 3 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme)
- 1 parça haşlanmış tavuk göğsü
- 1 adet salatalık
- 8-10 sap dereotu
- 2 adet iç ceviz
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı, pulbiber, nane
Karabuğdayı haşlanmak üzere ocağa alıyoruz. O haşlanırken, geniş bir kapta yoğurdu çatal yardımıyla çırpıyoruz. Dövülmüş sarımsağı, ince ince kestiğimiz salatalık ve dereotunu, iri bir şekilde dövdüğümüz cevizi, didiklediğimiz tavuk etini ve son olarak haşlanmış karabuğdayı da yoğurda ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Servis kasesine aldıktan sonra üzerine nane, pulbiber ve biraz da zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.