Tavada Çikolatalı Pasta Tarifi

Gizem

kill the negativity before it kills you
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
274
Tepkime puanı
114
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
index.php


Malzemeler (6 Kişilik)

2 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvı yağ
2,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2-3 damla rom esansı
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 paket hazır kakaolu puding
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
2 çay kaşığı pudra şekeri
Nar taneleri
Orman meyveleri sosu

Hazırlanışı

Yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın.
Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve rom esansını ekleyerek karıştırın.
Kalın tabanlı tavanızı tereyağıyla yağlayın.
Kek hamurunu tavaya boşaltın. Tavanın kapağını kapayın.
Kekin pişerken havayla temas etmemesi için tavanın kapağında delik varsa tıkayın.
Tavanın taban boyutunda birkaç kat alüminyum folyo kesip üst üste koyun ve bunu ocağın üstüne yerleştirin. Bu şekilde kekin yanma olasılığını ortadan kaldırın.
Alüminyum folyonun üstüne tavayı koyup keki kısık ateşte 35 dakika pişirin.
Bıçağın ucunu sokarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Bu arada kakaolu pudingi sütle karıştırarak pişirin ve ılınmasını bekleyin.
Kek soğuduktan sonra ters çevirip mutfak tezgahına veya yağlı kağıt üzerine alın.
Enlemesine ikiye bölün. Alt katı bir servis tabağına yerleştirin.
Kakaolu pudingi yayın.
İri dövülmüş fındıkları koyun.
İkinci katı kapatın.
Üzerine pudra şekeri serpin.
Orman meyveleri sosu ve nar taneleriyle süsleyin.


 
Üst
Alt