Tarçın

JudeL

La Tahzen innaALLAH'e meane
HanımZade
Katılım
27 Tem 2017
Mesajlar
2,559
Tepkime puanı
6,117
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
1581773533740.png


TARÇININ FAYDALARI

Tarçının sağlık faydalarından bazıları şunlardır:

– Diyabet yönetimi

Tarçın en bilinen yararlarından biri, vücuttaki kan şekeri düzeyleri üzerindeki kontrolüdür. Birçok araştırma tarçının insülin direncini arttırdığını ve böylece kan şekerini dengelediğini ortaya koymuştur.

– Kanseri önleme

Tarçın ekstrelerinde bulunan sinamik aldehit ve sinnamil aldehidin, 2010 yılında yapılan bir çalışmada kanser hücrelerinin aktif olarak yayılmasını önleyebildiğini göstermiştir.

– Akne ve cilt enfeksiyonunda etkili

Tarçın yağı ve balın bir kombinasyonu, antimikrobiyal özelliğinden dolayı akne ve enfeksiyon gibi cilt hastalıklarının tedavisinde olağanüstü etkili olabilir.

– Genel sağlığı destekler

Tarçında bulunan güçlü antioksidanlar ve polifenoller, vücudu zararlı olabilecek serbest radikallerle oksidatif hasardan koruyarak genel sağlığı destekler.

– İltihap giderici

Tarçının iltihabı azaltmada etkili olduğu kanıtlanmıştır. Anti-enflamatuar özellikleri, düşük dereceli inflamasyonun rol oynadığı artritin doğal tedavisi için özellikle faydalıdır. Düzenli olarak tarçın cayı tüketmek eklem ağrısını, şişliği, hassasiyeti ve artrit semptomlarını azaltmak için etkili bir yol olabilir.

– Güzellik için tarçın

Tarçının, sivilce, kuru cilt, cilt kırışıklıkları, saç büyümesini iyileştirmek ve daha pek çok şeyi yapmak da dahil olmak üzere, güzelleşmek için birçok faydası vardır.

– Mantar ve bakteri enfeksiyonları ile savaşır

Tarçının ana aktif maddesi cinnamaldehyde, solunum yollarını mantara karşı korur, Salmonella gibi bakterilerin çoğalmasını engeller, diş çürüklerini ve ağız kokusunu önler.

– Beyin yararları

Tarçın tüketmek, beyninizdeki mevcut nöronları canlı tutan ve yenilerini büyümeye teşvik eden nörotrofik faktörleri artırır. Bu, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların ilerlemesini geciktirebilir. Bilimsel olarak ispatlanmamış olsa da dayanıklık ve konsantrasyon için faydalıdır.
 
Üst
Alt