Sultanım Seyda Muhammed İhsan hazretleri

SEYDANIN KERAMETLERİNDEN BAZILARI



  • Gavs (k.s) hazretleri daha kahtada iken vefatından on yıl önce müritlerine; ‘’Harman yerdedir on yıl kaldı. Toplayın toplayabildiğiniz kadar.’’ Buyurmuştu. Evet tam on yıl geçti ve gavs hazretleri öbür tarafa intikal etti. Bu sözü 1997 yılında söylemişti ve tam 2007 yılının ocak ayında vefat etti.​
-------------------------------------------------------------------

  • Gavs hazretleri yine sohbet verdiği esnada müritlerine 10 yıl sonra hepimiz bafavaya (doğduğu köye) gidecez demişti. Sübhanallah yine bu söz aynen yukarıda anlattığımız şekilde cereyan etmiş ve 10 yıl geçtıkten sonra gavs hazretleri hakkın rahmetine kavuşmuş böylece köye seydanın taziyesine çok sayıda bir katılım gerçekleşmişti. Hepimiz oraya gidecez sözü aynen yerini bulmuş bulunmaktadır.
  • Yine gavs hazretleri Perşembe günü geceleyin saat 02:00 sularında adıyamandaki talebesi hacı Yusuf kardeşimizi arayarak ona ‘’benim yarım öğün kadar bir vaktim kaldı beni ışıklı cincıklı bir araba (Cenaze Nakil Aracı) ile bafavaya götürecekler. Çocuklarım size emanet.’’ Deyip daha talebesinin konuşmasına fırsat bırakmadan telefonu kapatmış. talebesi hacı Yusuf ise Seyda hazretlerinin cep telefonuyla gizli numaradan aradığını bu yüzden direkt olarak seydaya bağlanamadığı için gözyaşları içerisinde gavs hazretlerinin çocuklarını telefonla aramak istemiş ama ne hikmetse seydanın çocuklarının tümünün telefonlarının kapalı olduğunu bundan dolayı ailesine durumu bildiremediğini anlatıyor. Zaten Seyda hazretleri de o gecenin sabahı yani Cuma günü sabah saat sekiz sularında hakkın rahmetine kavuştu. Ve seydanın dediği gibi ışıklı cincıklı bir araba ile bafavaya defin işlemleri için cenaze yola çıktı. Seydanın akrabaları her ne kadar bafavaya nakledilmesine karşı çıktılarsa da cenaze arabası yola devam ediyordu. Çünkü seydanın dediği şekilde ışıklı bir arabayla bafavaya götürülecekti ve götürüldü . Başlamış olan şey seydanın dediği gibi olacaktı ve oldu. Elhamdulillah.
  • Gavs (k.s.) hazretleri Bafava’ya[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]müritlerinin yanına gitmişti. Bafava’ya [/FONT]3 km[FONT=&quot]. uzaklıkta bulunan Elfan köyünde de müritleri vardı. Bu müritler seydayı görmek istiyorlardı ama vasıta olmadığı için gelememişlerdi. Bafava’daki müritler köy minibüsçüsü ile 2.5 milyona anlaşarak elfan’daki müritleri almaya gittiler. Şoför ise anlaştıkları fiyattan başka 500 bin daha[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]almıştı. Neyse geldiklerinde hep beraber seydanın yanına vardılar. Seyda şoförü yanına çağırarak paran var mı? Diye sordu şoför cebindeki paraları seydanın önüne bıraktı. Seyda o paralaradan 500 bin lira alarak[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]‘’bu para sana ait değil bizim paramızdır’’ dedi ve cebine koydu..[/FONT]
  • [FONT=&quot][/FONT]
  • Bafava köyünden bir mürit kafilesi seydayı ziyarete gelmişti. Bir müridi Seyda odasında olmadığı bir anda pencerede asılı olan tesbihlerden birini almak istedi.odadaki bir kardeşimiz izinsiz bunu almak uygun olmaz dedi. Fazla geçmeden Seyda odaya geldi ve bu kardeşimizin almak istediği tesbihi diğer tesbihlerin arasından keşif yoluyla seçerek kendisine verdi.
  • Ben acizane kardeşinizin(sait) birzat seydanın şu kerametine şahit oldum şöyle ki: Seyda hazretleri kahta’da ikamet ettiği yıllarda bir müridi ile beraber bir şahıs seydayı ziyerete gelmişti. Seyda hazretlerine kardeşinin 15 yıl kadar önce kaybolduğunu ve o tarihten itibaren kardeşinden bir haber alamadığını söylüyordu. Seydaya kardeşinin eve dönmesi için dua etmesini istedi şahıs daha Seyda sözünü tamamlamadan keşif yoluyla kardeşin Suriye ile ırak sınırında bir yerde olduğunu söyledi seydanın sözü kendisine çok inandırıcı gelmediğini düşünen Seyda hazretleri ikinci defa keşif ve keramet ile evinin kümesinde 9 tane hindi bulunduğunu bu hindilerden birini de yarın kendisine getirmesini istedi. Bu ikinci keşif ve keramet o şahısta o kadar derin bir etki yarattı ki adamın yüzü adeta sarıya büründü. Hata ettiğini düşünerek seydadan kendisini affetmesini ve kendisinden tövbe almak istediğini belirtti. Daha sonra Seyda o şahsa ‘’biz senin inanmanı sağlamak için hindiyi araç olarak kullandık sakın ola ki hindiyi buraya getirmeyesin diyerek kendisine uyarıda bulundu.
    Değerli kardeşlerim adamın o anki halet-i ruhiyesi görülmeye değerdi. Bir yandan kardeşinin yerini öğrenmesi öte yandan böyle büyük bir Allah dostunu görmesi ve kerametine mazhar olması a[FONT=&quot]Seyda k.s. hazretleri köyden evini taşıdığı vakit köylülere (bafavalılara) bafava bozulacak demişti. Ve aynen seydanın sözü gerçekleşmiştir. Seyda köyden çıktıktan sonra terör olayları baş göstermiş ve köylülerimiz kurucu olarak terörle mücadele ederek 11 şehit vermiştir. Terör olaylarının yanı sıra seydanın köyden ayrıldığı 1989 yılından itibaren kuraklık baş göstermiş ve köylüler topraklarından yeterli oranda verim alamamışlardır. Sübhanallah Seyda hazretlerinin naaşı köye vardıktan sonraki günlerde köyümüz son 18 yılın en yağışlı günlerine sahne olmuştur. Küresel ısınmanın tehditlerine rağmen köye bereket [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]gelmiş ve tarımda oldukça yoğun bir hareketlilik [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]yaşanmaktadır. Köylüler bile ‘’Maşallah Seyda berekitiyle köyüne döndü’’ demektedirler[/FONT]zımsanacak bir şey değildi.
 
Üst
Alt