Sosyal Medya Şirketlerine Temsilcilik Açmaları İçin Tanınan Süre 2 Kasım'da Sona Eriyor

BaRoN

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
2 Haz 2019
Mesajlar
3,417
Tepkime puanı
6,365
Puanları
113
Yaş
48
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren sosyal medya yasası kapsamında sosyal servis sağlayıcılarına temsilcilik açmaları için tanınan süre 3 Kasım tarihinde sona eriyor. Bu tarihten sonra hâlâ yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketlere çeşitli cezalar uygulanacak.

Geçtiğimiz temmuz ayında Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren sosyal medya yasası kapsamında Türkiye'de günlük erişimi 1 milyonu aşan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının, Türkiye'de birer temsilci belirleyip bildirmeleri gerekiyor. Bu kapsamda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal ağ sağlayıcılarına tanınan süre 2 Kasım'da sona erecek.
Bu sürenin sonunda gerekli yükümlülükleri yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına ilk etapta 10 milyon lira para cezası uygulanacak. Bu cezanın tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde de yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda bu kez 30 milyon liralık idari para cezası kesilecek.

Yükümlülüklerini yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına reklam verilmesi yasaklanacak​


c353567c96e446e7012967b53acac094c06f8401.jpg

30 milyon liralık ikinci idari para cezasının tebliğinin ardından şirketler hâlâ yükümlülüklerini yerine getirmezse BTK Başkanı tarafından Türkiye’de vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişilerin ilgili sosyal ağ sağlayıcısına yeni reklam vermesi yasaklanacak.

Reklam yasağı kararının verildiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde gerekli yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcısının internet trafiği bant genişliğinin %50 oranında daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek.

Başvurunun kabulüne ilişkin hâkim kararının uygulanmasından itibaren 30 gün içinde yine gerekli şartlar sağlanmazsa BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının bant genişliğinin bu kez %90’a kadar daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek. Eğer sosyal ağ sağlayıcıları yaklaşık 5 ay sonra dahi Türkiye'de temsilcilik açmayı kabul ederlerse o güne kadar kesilen cezaların %75'i affedilecek.
Türkiye'de hizmet veren sosyal ağ sağlayıcıları, düzenlemeyle getirilen yükümlülükleri konusunda daha önce bilgilendirilmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan başkanlığında BTK’da video konferans yöntemiyle yapılan bilgilendirme toplantısına Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, LinkedIn, TikTok, Dailymotion, Periscope ve VK temsilcileri katılmıştı.
 

lalala

Moderator
Moderator
Katılım
9 May 2019
Mesajlar
833
Tepkime puanı
877
Puanları
0
Yaş
35
Cinsiyet
Kadın
Temelli kapatılması taraftarıyım.Çağın 1.koronası, .5 yaşın altına düşen kullanımıyla, sosyal medya insanı depresyona sürüklüyor. Başka hayatları izleyip, üzülmek. sürekli bir şeyler yapma ihtiyacı.. Memnuniyetsizlik duygusundan dolayı insanlar gerçekten sahip olmaları gereken zaruri ihtiyaçlar yerine, bir başkasında görüp beğendiği şeyleri bir ihtiyaç olarak görüyor ve bu ihtiyacı karşılanmadığında bozulan psikolojisine eşlik eden bir depresyona giriyor.Aile sofrasında yenen yemek , fakat sadece güülümseyip resim çekilmeye odaklanılan mecra.
 

lalala

Moderator
Moderator
Katılım
9 May 2019
Mesajlar
833
Tepkime puanı
877
Puanları
0
Yaş
35
Cinsiyet
Kadın
Çok az faydasına karşılık, insan benliğinde bıraktığı zararları tartışılmalıdır.Narsist kişilikler, depresif kişilikler, özünden kopmuş, asosyal ve boş insan topluluklarının oluşmasına yol açmıştır.
 

BaRoN

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
2 Haz 2019
Mesajlar
3,417
Tepkime puanı
6,365
Puanları
113
Yaş
48
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
Algı operasyonlarında etkili milleti galyana geyirmek için 🙃
 

lalala

Moderator
Moderator
Katılım
9 May 2019
Mesajlar
833
Tepkime puanı
877
Puanları
0
Yaş
35
Cinsiyet
Kadın
Evet, en kötü tarafı da o zaten ..
 
Üst
Alt