Sony Yeni Nesil VR Gözlüğü İçin İş İlanı Yayınladı

BaRoN

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
2 Haz 2019
Mesajlar
3,417
Tepkime puanı
6,365
Puanları
113
Yaş
48
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
[TBR=https://img.mevsim.org/images/2020/08/17/sony-yeni-nesil-vr-basligi-uzerinde-calisiyor-1597681451.jpg][/TBR]
Sanal gerçeklik oyunları alanında da varlık gösteren Japon teknoloji devi Sony, yeni bir iş ilanı yayınladı. Şirket, yayınladığı yeni iş ilanında yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü için eleman aradığını duyurdu.

Sanal gerçeklik oyunları ve sanal gerçeklik oyunculuğu halen ana akım bir eğlence aracı olabilmiş değil. Ancak hem sanal gerçeklik donanımları hem de bu donanımlar için oyun geliştirme üzerinde çalışan çeşitli şirketler bulunuyor.
Oyun dünyasının en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Sony de PlayStation VR'ıyla sanal gerçeklik oyunculuğu alanında da boy gösteren şirketler arasında bulunuyor. Görünüşe göre Japonya merkezli teknoloji devi, yeni nesil bir VR gözlüğü daha geliştiriyor.
Sony'den yeni sanal gerçeklik gözlüğü
[TBR=https://img.mevsim.org/images/2020/08/17/d5e02a67ac1cc8b450ad1919a52679a0f7134c0a.jpg][/TBR]
IGN'de yer alan habere göre Sony, yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü geliştirmek için yeni bir iş ilanı yayınladı. Ancak yeni gözlüğün geliştirilmesine bundan beş yıl sonra başlanacak. Ayrıca iş ilanını yayınlayan şirket, PSVR gözlüğünü geliştirilen Sony Interactive Entertainment değil direkt Sony oldu.

PlayStation VR 2 hâlâ duyurulmamış olsa da Sony, dokunmatik kontrol cihazları üzerindeki çalışmalarına devam ediyor ve PlayStation 5'in de orijinal PlayStation VR modelini desteklemeye devam edeceği biliniyor. Yani PlayStation sanal gerçeklik oyunculuğunu bırakmış değil.
Tabii yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilan Sony Interactive Entertainment tarafından değil direkt Sony şirketi tarafından yayınlandı. Ayrıca 5 yıllık zaman zarfı, konsol oyunculuğundan çok yeni nesil VR'ı işaret ediyor. Şu an gelişmelerin henüz başındayız ve bu noktadan Sony'nin neler planladığını ya da çıkacak ürünün nasıl bir şey olacağını kestirmek pek mümkün değil. Dolayısıyla daha detaylı bilgileri bekleyip göreceğiz.
 
Üst
Alt