Şipşak Kremalı Poğaça Tarifi

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

sipsak-kremali-pogaca-sahane-lezzet-5.jpeg

Malzemeler
  • 3 su bardağı
    un
  • 1 paket
    krema
    (200 ml)
  • 1 adet
    yumurta beyazı
    (sarısı üzerilerine sürülecek)
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı
    tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay bardağı
    sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı
    çörek otu

Nasıl Yapılır?
  1. Bir kabın içerisinde, yumurta beyazı ile birlikte tuzu çırpın.
  2. Sıvı yağ, krema ve kabartma tozunuzu da bu kaba ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurda mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  6. Poğaçaların üzerilerine çok hafif bastırın.
  7. Yumurta sarısını fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün ve çörek otu serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  9. Piştikten sonra fırından çıkarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin
 

miZah

New member
Kullanıcı
Katılım
3 Ağu 2017
Mesajlar
91
Tepkime puanı
118
Puanları
0
Konum
Atina
Cinsiyet
Erkek
Yapma şunu. Şimdi kim yapacak ki ben yiyim :)
 

turan

New member
Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
59
Tepkime puanı
142
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
sipsak-kremali-pogaca-sahane-lezzet-5.jpeg

Malzemeler
  • 3 su bardağı
    un
  • 1 paket
    krema
    (200 ml)
  • 1 adet
    yumurta beyazı
    (sarısı üzerilerine sürülecek)
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı
    tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay bardağı
    sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı
    çörek otu

Nasıl Yapılır?
  1. Bir kabın içerisinde, yumurta beyazı ile birlikte tuzu çırpın.
  2. Sıvı yağ, krema ve kabartma tozunuzu da bu kaba ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurda mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  6. Poğaçaların üzerilerine çok hafif bastırın.
  7. Yumurta sarısını fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün ve çörek otu serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  9. Piştikten sonra fırından çıkarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin
Baci arasira Kebap FiLanda Tarif et :)
 
Üst
Alt