Malzemeler
- 3 su bardağı
un - 1 paket
krema
(200 ml) - 1 adet
yumurta beyazı
(sarısı üzerilerine sürülecek) - 1 paket
kabartma tozu - 1 çay kaşığı
tuz (azaltıp arttırılabilir) - 1 çay bardağı
sıvı yağ - 2 yemek kaşığı
çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisinde, yumurta beyazı ile birlikte tuzu çırpın.
- Sıvı yağ, krema ve kabartma tozunuzu da bu kaba ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurda mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Poğaçaların üzerilerine çok hafif bastırın.
- Yumurta sarısını fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün ve çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Piştikten sonra fırından çıkarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin