Shopify nedir? Ne işe Yarar?

EUPHRAT

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,197
Tepkime puanı
2,691
Puanları
113
shopify

Shopify, elektronik ticaret mağazanızı kendinizin kurabileceği yazılım ve programlama bilgisi olmaksızın ürünlerinizi sanal ortamda pazarlayıp satabilecek, belirli bir ücreti olan bir e-ticaret mağazası yazılımı olarak ifade edilebilir.
Dünya genelinde 600 binden fazla müşteriye sahip olan Shopify 2017 senesinde 580 milyon dolarlık ciddi bir gelir elde etti. Shopify, vasıtasıyla programlama bilgisine sahip olmamasına rağmen en alt düzeyde bir enerji harcayarak, sadece bir tane temel kontrol merkezi vasıtasıyla e-ticaret mağazanızın kurulumunu yaparak ürünlerinizin hemen satılmasına olanak sağlamış oluyor.
Merkezi Kanada olan Shopify’in de değişik bir kuruluş hikayesi var. Bir grup kayakçı arkadaş olan Tobias Lütke, Daniel Weinand ve Scott Lake 2004 yılında ellerinde bulunan snowboard tahtalarını internet vasıtasıyla satmanın bir yolunu aramaya başlıyorlar fakat karşılaştıkları hiçbir sistem onlara yeterli gelmiyor.
Bu durumun üzerine bu üç arkadaş açık kaynaklı olan Ruby on Rails vasıtasıyla kendilerine ait bir online mağaza Snowdevil’i kuruyor. Bu mağazayı kurduktan bir süre sonra da kendileri gibi birçok insanın var olduğunun farkına varıyorlar. E-ticaret yazılımına ihtiyaç duyan kullanıcıların bu varlığı onları adından uzun yıllar boyunca bahsettirecek yıllarca unutulmayacak ve elektronik ticaret alanının lideri konumunda bulunacak Shopify ismindeki yazılım şirketinin temelini atmış oluyorlar.

Derinlemesine Shopify İncelemesi
Eğer siz e-ticarete atılmak istiyorsanız ve herhangi bir yazılım bilgisine sahip değilseniz yazılım bilgisinden faydalanabileceğiniz kaliteli yazılım paketini piyasada bulmak mümkün. Shopify’de bunlardan biri olarak ortaya çıkıyor ve ödeme sistemi sayısıyla da öne çıkıyor. Bu yüzden de en gelişmiş yazılımlar arasında başı çekiyor.
Hosting ve sunucu kurulumu olmaksızın bunun benzeri teknik ihtiyaçlarla vakit kaybetmeden fonksiyon derecesi yüksek bir elektronik ticaret mağazası kurmak Shopify’nin sahip olduğu bulut tabanlı olarak yapmış olduğu hizmet yapısı sayesinde mümkün. Bu kuracağınız Shopify mağazası aracılığıyla her çeşit ürünün ve hizmetin satışı yapılabilir. Örneğin bir firmaya sunacağınız motif ya da logo paket tasarım hizmeti buna örnek olarak gösterilebilir ve bu firmanın da insanlar tarafından tercih edilmesinin de birçok sebebi bulunuyor. Teknik detaylara girmeden sunmuş olduğu kolaylıkla kurulan e-ticaret sitelerinin basit bir şekilde yönetilmesine katkı sağlıyor.

Shopify ve Avantajları
Shopify’in avantajlarına geçmeden önce birkaç özelliğinden bahsederek aslında avantajları daha iyi kavranabilir. 2004 yılında kurulan bu mağaza yazılımı dünya üzerinde 600 bini aşarak 1 milyonluk bir kitleye dayanmış bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Bu kadar kişiye ulaşmasının yanında bu yazılımın hitap ettiği müşteri kitlesiyle de öne çıkıyor.
Çok sayıda kişi tarafından kullanılmasının aslında en temel sebebi çoğu yazılımda ortaya çıkan ve kullanıcıların hiç sevmediği yazılım hatalarıyla karşılaşmak gibi bir şeyin bu yazılımda olmaması. Shopify, yazılım hatalarından ayıklanmış bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Genel olarak böyle bir giriş yaptıktan sonra diğer avantajlarından da bahsedilebilir.
İlk olarak değinecek olursak; ulaşılabilirlik açısından son derece kolay olan Shopify bulut tabanlı bir yazılım olduğu için de bütün internet tarayıcıları ve cihazlar vasıtasıyla ulaşılabilir.
Bunların yanında mimimum düzeyde bir enerji tüketerek kısıtlı teknik bilgiyle e-ticaret mağazalarını oluşturan kullanıcılar dijital dünyada yer alan çoğu pazarlama araçlarını da bünyesinde barındırarak mağaza sahiplerinin sattıkları ürünleri diledikleri gibi özelleştirmesine olanak sağlıyor.
Sahip olduğu geniş kullanıcı kitlesi sayesinde de birçok geliştirme firması Shopify kullanıcılarına özel olarak ek yazılımlar, temalar ve arayüzler geliştiriyor. Genel avantajların yanında ek olarak bu avantajlar sayılabilse de bu hizmetin de karşılığında da ödenmesi gereken bazı bedeller var. Biraz da o yönüyle incelenmeli Shopify.

Shopify ve Ücretlendirme
Firmaların birbirinden farklı olarak sunmuş olduğu hizmete bağlı olarak ücretlendirme şekilleri mevcut. Shopify de aylık abonelik sistemiyle ödeme imkânı sunan bir yazılım e-ticaret mağazası yazılımı olarak karşımıza çıkıyor.
Advanced Shopify, , Shopify ve Basic Shopify olarak pahalıdan ucuza doğru sıralanan paketler bütün firmalara bu yönüyle elektronik ticaret dünyasına girmesi için bir şans sağlamış oluyor. Ayrıca ödenen bu aylık ücretin yanı sıra yapılan her online alışverişte olsun kapıda ödeme ya da havale ödemelerinde olsun % 2.4 ve % 2.9 arasında değişen bir oranda komisyon ücretiyle birlikte sabit bir işlem tutarı bulunuyor.
Yukarıda adı geçen paketler klasik paketler olarak değerlendirilebilir. Bu paketler dışında daha büyük bir ticaret hacmine sahip olan Shopify Plus ve sadece sosyal medya aracılığıyla satış yapmak isteyen için de Shopify Lifediye hizmet seçenekleri kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.
Her programda olduğu gibi bu mağaza yazılımında bir tanıtım süreci var. Shopify yeni kullanıcıları için 14 günlük bir deneme sürümünü de sunuyor. Bu paketten bu hizmet karşılığında herhangi bir ücret ödemeden faydalanılabilir. Ücretsiz kullanım sayfasına ulaştıktan sonra mail adresinizi girerek “Get Started” dedikten sonra hesabınızı oluşturabilirsiniz.
Shopify için hangi paketin elektronik ticaret mağaza için uygun olduğu konusunda bir kararsız yaşanıyorsa paketlerden hangisinin fiyat olarak daha uygun olduğunu araştırmak, bütün hizmet paketlerini görmek için ve bunun yanı sıra iç dış bütün masrafları en ince detayına kadar öğrenmek amacıyla “https://www.shopify.com“bu URL’ye tıklanarak bunların öğrenilebileceği resmi bir sayfaya girilebilir.

Shopify’in Kullanımı
İlk olarak Shopfy.com adresine giriliyor ve sonrasında maile girilerek “ Get Started “ butonu vasıtasıyla üyeliğe ilk adım atılıyor. Sonrasında da bir oyunda kullanıcı adı alır gibi bir şirket adı giriliyor ve burada bu ismin daha önce alınmamış olması hususuna dikkat etmek gerekiyor.
Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra mağaza, mağaza sahibinin kendi istekleri doğrultusunda düzenlenebilir, ürünler yüklenip, ödeme ve kargo ayarları da ayarlanarak en son aşamasına getirilebilir.
Üçüncü sırada ise tasarım seçimi var. Mağazaya seçilecek şablon ve tasarım yardımıyla harika bir e-ticaret mağazası meydana getirilebilir. Shopify bünyesinde yer alan temalarının neredeyse hepsi, mağazanızın görüntüsünü büyük oranda değiştirebilecek kolay dönüşümler yapılmasına olanak sağlıyor ve bunun sonucunda mağazanın on binlerce internet sitesinden farklı olarak kendine ait bir görüntüsü oluyor ve mağazanın bir başka sitenin kopyası gibi görünmemiş olması sağlanıyor.
Bu aşamaları da başarıyla gerçekleştirdikten sonra geriye sadece 2 aşama kalıyor. Bunlardan ilki ürün eklemek. Ürün eklemek için sol kısımda yer alan ürünler seçeneği ilk başta seçiliyor. Bundan sonra sayfanın sağ üst kısmında yer alan ürün ekle yazısının çıktığını görüyor olacaksınız.
Buraya tıkladıktan sonra açılan yeni sayfada ürünlerinizin detaylandırmasını yapabileceğiniz ölçütlerle karşılaşacaksınız. Değişkenlerle ilgili mümkün olduğunda fazla ayrıntı eklemeye özen göstermekte fayda var. Son olarak mağazan basit ayarlamaları yapıldıktan sonra kullanılacak ödeme sistemlerini belirleyip mağaza satışa hazır hale getirilebilir. Ayrıca, İyzico, Garanti Sanal POS, PayU alınabilecek sanal POS hizmetlerine örnek gösterilebilir.
 

dvrzener

New member
Kullanıcı
Katılım
15 Ara 2020
Mesajlar
14
Tepkime puanı
9
Puanları
3
Yaş
34
Konum
balıkesir
Cinsiyet
Erkek
Zamanın mesleği e ticaret olmuş durumda. Herkes kolaylıkla istediği gidaya istediği ürüne ulaşabilmek istediği için e ticaret siteleri revaşta. İnsanlar Hele getir dediği anda istediği şeyin hemen elinde olmasını istiyor. Bundan dolayı da kurulan istenilen sitenin hızlı ve güvenilir olması da önemli bir kriterdir
 
Üst
Alt