SEO hakkında bilmeniz gereken her şey

EUPHRAT

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,197
Tepkime puanı
2,691
Puanları
113
SEO gelişmiş ve çok yönlü bir alan olduğu için, özellikle umutlarınızı şu anda var olmayan eski yöntemlere bağlıyorsanız, bazen can sıkıcı olabilir. Mevcut yöntemlerin farkında olmanız ve sürekli öğrenmenizin nedeni budur.

seo-hakkinda-hersey.jpg


Asael Dreyer SEO blogu , SEO blogunun eksiksiz bir örneğidir. Blogu için daha benzersiz ve ilgi çekici içerik oluşturmak için çok çalıştıkları için. SEO'nun en son ipuçlarıyla kendini güncel tutmak içeriğine anlam kazandırdı.

SEO, 2020'de daha karmaşık hale geldi, sadece bağlantılar oluşturmaktan, eski içerik oluşturmaktan ve arama sıralamanızı yükseltmek ve işletmenizin algılanabilirliğini artırmak için bazı anahtar kelimeler dahil olmaktan daha fazlası.

Kabul etmek için kendinizi güncel tutun:

  • Değişen trendler
  • Algoritmadaki değişiklikler
  • İleri teknoloji
  • Hedef kitleniz.
SEO, içeriğinizde daha fazla insanı şımartmak veya web sitenize yüksek trafik çekmekle ilgili değildir. Aynı zamanda değerli bir deneyim sağlamak ve potansiyel müşteriler ve gelir sağlamakla da ilgilidir.

Daha iyi anlamak için önemli SEO ipuçları​

Odağınızı aşağıdaki ipuçlarına koyarsanız, büyük olasılıkla içeriğinize daha fazla organik trafik çekecek ve bir Google cezasını tehlikeye atmadan arama sıralamanızı hassaslaştıracaksınız.

Web sitenizi yavaşlatan istenmeyen şeyleri kaldırın.​

Tam dolu bir haber sitesi için kullanıcıların 5 dakika beklemesi gerekiyor. Aksine, insanları web sitenize girmeye teşvik ettiği ve sonunda satışlarınızda düşüşe yol açabilecek ürünlerinizi satın almalarını engellediği için bu iyi bir deneyim değildir. Bir web sitesini yüklemede 1 saniyelik bir gecikme bile satışlarınızda büyük bir düşüşe neden olabilir.

Potansiyel alıcılar yavaş bir siteye güvenme eğiliminde değildir çünkü bunun güvenilir olmayan bir site olduğunu varsayarlar. Sayfa hızı hem arama motorları hem de kullanıcılar için önemli bir şeydir. İnsanların çoğu, yüklenmesi 3 saniyeden uzun süren bir web sitesinden vazgeçer.

Geçerli içeriğe sahip diğer web sitelerine bağlantı vermek​

Pek çok insan, diğer ilgili sayfalara bağlantı vermenin çözüm olmayabileceğine inanıyor, çünkü bu, insanları sayfalarından uzaklaştırabilir, bu da onların tutumunda iyi değildir. Ancak, diğer ilgili sitelere bağlanmanın yüksek kaliteli bir arama motoru optimizasyonu politikasıyla sonuçlandığına da inanılmaktadır.

İlk vermeye hazır değilseniz başkalarından beklenemez. Örneğin, başka sitelerden gelen linkleri arıyorsanız, bunu önce kendi içeriğinizden isteyerek yapmanız gerekir.

Çok büyük bir değer sunan diğer web sitelerine bağlantı verirseniz, iyi bir SEO uygulaması izlenebilir.

Önce insanlar için, sonra arama motorları için yazın.​

Zihniyetinizi değiştirme zamanı, çünkü içeriğinizi okuyanlar insanlar. Arama motorunu insanlara göre önceliklendirmek, yapabileceğiniz başka bir hata olacaktır. Okuyucu içeriğinizi ne kadar çok anlarsa, sıkı çalışmanıza o kadar değer verecektir çünkü ürününüz için para ödeyecek ve onu başkalarına yönlendireceklerdir. Bu nedenle, değerinizi okuyucunun gözünde belirlemek çok önemlidir.

Aseal Dreyers SEO blog sayfası, okuyucularını ilk sıraya koyduğu için benim 1 numaralı sitemdir. Yazarken önce insanlara, sonra da arama motorlarına öncelik vermelisiniz ki birisine kesinlikle yardımcı olacak bu tür içerikler yaratmalısınız.

Sizi değerlendirecek diğer otantik web sitelerini takdir edin​

İçeriği bağlamak tamamen yüksek kaliteli, çekici içerik oluşturmak ve insanların ihtiyaçlarını içeriğinize bağlanmaya ve diğer sosyal medya platformlarında paylaşmaya teşvik etmekle ilgilidir.

Her bir gönderiyi veya diğer anlamlı içeriği oluşturmak için zamanınızı, paranızı ve kaynaklarınızı yatırmanız da son derece önemlidir. Başkalarının içeriğine bağlantı verdiğinizde, sonunda diğer siteler tarafından doğal olarak bağlanacaksınız. Ve bu, başarılı bağlantı kurmanın gerçek özüdür.

Başlangıçta web analizi yardımını alın.​

Arama motoru optimizasyonu hedeflerinin belirlenmesinden sonra, neler olup bittiğini takip edebilecek bir yazılım aramalısınız. Bu yazılım şu anda nerede durduğunuzu ve gelecekte nerede olacağınızı belirlemenize yardımcı olur. Basit bir deyişle, bu yazılım başarınızı belirler.

Açılış sayfanıza ilk ziyaretinizi göndermeden önce bu yazılıma sahip olmak zorunludur.

Her sayfanın benzersiz meta açıklaması​

SEO söz konusu olduğunda en çok ihmal edilen ipucu meta açıklamadır. Meta açıklama, Google sayfanızı sunar açmaz görüntüleyenlerin görüntüledikleri ilk kısım olduğundan, meta açıklamanın iyi yapılmış olması gerekir.

Uzun vadede başarılı olmak istiyorsanız, arama motorları hoşuna gitmediği için içeriğinizden tekrarı kaldırmanız gerekir. Kullanıcıların genellikle başka bir siteden bir cümle veya paragraf alıntı yapması gerekir, bu sorun değildir, ancak birinin içeriğini çoğaltmak ve sizin adınız altında yayınlamak başarıya giden yolda bir engel teşkil edecektir.

Anlamlı URL'lerin kullanımı​

Arama motorunun kafasının karışmasını önleyen anlamlı ve okunabilir bir URL kullanmanız yardımcı olacaktır. URL uzun ama izleyici için okuması kolay olsa bile, gitmekte fayda var. Sayı veya karakter yoksa ve yalnızca çizgiler ve kelimeler varsa, gitmeye hazırsınız.

Resimlerde Doğru Anahtar Kelimelerin Kullanımı​

Google, arama sonuçlarının tamamını görsellere ayırmıştır. Bu, arama motorunun görsellerle ne kadar ilgilendiğini gösterir.

Benzersiz içerik yayınlayın​

Sıralamanızı yükseltmek için, farklı ve benzersiz içerik oluşturmanız ve sıralamanızı iyileştirmek için sürekli olarak güncellemeniz gerekir, çünkü ilgi çekici ve çekici içerik çoğu insan için bir zorluktur.

Sonuç​

Bu makale, birçok insanın bilmediği veya bilmeye bile zahmet etmediği en son SEO ipuçları hakkında birçok şeyi öğrenmenize yardımcı olacaktır. İçeriğinizin en üst sıralarda yer almasına yardımcı olabilecek SEO dünyasındaki son gelişmeler hakkında sizi aydınlatmak için yukarıda birçok ipucu vurgulanmıştır.

Ayrıca, blogunu nasıl değiştirdiğini ve içeriğinde SEO'yu ne kadar iyi koruduğunu anlamanız için bir Asael Dreyer örneği de verilmiştir.

Kaynak:
 
Üst
Alt