ŞEKER HASTALIĞI
Bu hastalıkta aşağıdaki terkipler uygulanmalıdır:
R -1: “100 gr. mahlep toz yapılır, günde üç tatlı kaşığı yutulur.”
R – 2: “Semizotu tohumu………………………………………50 gr.
Marul tohumu……………………………………………50 ğr.
Kabak çekirdeği………………………………………..50 gr.
Bu maddeler bal ile macun yapılır, birer kaşık yutulur. Üzerine birer bardak peynir ve arpa suyu içilir.”
R – 3: “Ekşi inek ayranı bir bez torbaya konarak suyu süzülür. Elde edilen sudan günde üç defa birer bardak ¡çilir.”
R – 4: “Nane usaresi veya suyu içilmeli.”
R – 5: “Marul yenmeli. Deve sütü, kabak suyu, hıyar suyu, ekşi nar suyu, erik usaresi ve ekşi dut usaresi gibi mayilerden birer bardak içilmeli.”
R – 6: “Arpa unundan yapılmış gıdalar yenmeli.
R – 7: “Birer kaşık marul tohumu içilmeli. Nar çiçeği kaynatılıp içilmeli
R – 8: “Aç karnına birer tane rafadan yumurta içilmeli.”
R – 9: “Birer bardak süt içilmeli.”
R -10: “Yemek aralarında birer kaşık mahlep tozu yutulmalı.’
R -11: “Birer tatlı kaşığı günlük yutulmalı.”
R -12: “Gül kurusu………………………………………………..25 gr.
Kilermeni…………………………………………………..25 gr.
Nar çiçeği………………………………………………….25 gr.
Hindistan cevizi…………………………………………25 gr.
Bu maddeler toz yapılarak bir kavanoza konur. Yemeklerden sonra günde üç defa bu terkiplerden bir kaşık alınarak bir bardak sinirlik yaprağı suyu ile yutulur.”
R -13: Sinameki…………………………………………………….10 gr.
Hardal…………………………………………………………..5 gr.
Kimyon…………………………………………………………5 gr.
Anason…………………………………………………………5 gr.
Kişniş…………………………………………………………..5 gr.
Muşmula yaprağı…………………………………………15 gr.
Çörek otu……………………………………………………..5 gr.
Karabaş otu………………………………………………..20 gr.
Hepsi bir arada kaynatılıp içilecek, önceleri sabah akşam birer kase birkaç gün sonra sabahları birer su bardağı, daha sonra birer çay bardağı, daha sonraları birer kahve fincanına indirmelidir. Eğer içilen miktar fazla ishal ederse sinamekinin miktarı azaltılmalıdır. Bundan sonra bir ay içmeyi bırakmalıdır. İkinci ay başında üç gün içmeli, on gün bırakmalı, böy-lece devam etmeli, üçüncü ayda ise onbeş günde üçer veya dörder gün içmeli, dördüncü ayda ise üç gün içip bir ay içmemeli, böylece devam edip bırakmamalıdır.
R -14: Şeker hastalığı: Mide bozukluğundan karaciğer bozulur. Karaciğerin bir hastalığı da şeker hastalığıdır. Kekik – tarçın kaynatılarak içilir.
R -15: Mahlep havanda dövülür, günde 3 tatlı kaşığı içilir.
R -16: Sarısabır……………………………………………………….3 gr.
Sarı sakız……………………………………………………2,5 gr.
Anason……………………………………………………….15 gr.
Hardal…………………………………………………………..9 gr.
Bu ilâçların herbiri sabahları aç karnına ayrı ayrı içilmeye devam edilirse, bu hastalıktan şifaya kavuşturur.
R -17: Sarısabır……………………………………………………….5 gr.
Susam………………………………………………………..10 gr.
İkisi toz haline getirilerek sabahları aç karnına içilir. Amel fazla olursa ilâcın içilen miktarı azaltılır. Bu hastalık böbreklerden ileri gelir.
R -18: Böğürtlen kökü kaynatılır, birer bardak içilir.
Şeker Hastalığına Etkili Bir Reçete
R -19: Bu reçeteyi insaniyet namına ve parasız olarak şeker hastalığı bulunan her şahsa vermenizi rica ederim.
NOT: Bu ilâcı kullanmaya başladığınız andan itibaren hiçbir surette perhiz yapmayınız.
İlâcın Yapılması:
1-1 kg. saf alkol
2-100 gr. melisa yaprağı (çekilmiş)
3– 250 gr. pelin otu (çekilmiş)
4– 250 gr. selvi kozalağı (çekilmiş)
Bu malzemeyi bir şişenin içine koyunuz. Hiçbir surette hava almayacak şekilde şişenin ağzını bal mumu ile kapayınız. Hiç açılmamak şartıyla serince bir yerde tam 40 gün kalacaktır. Kırk birinci gün şişeyi açıp posalarını süzünüz. Geriye ince bir mayi kalacaktır. Siyaha yakın koyu kahverengi bu mayi şeker hastalığına karşı yegane ilâç olacaktır.
Mayiden yarım bardak suyun içine 15 damla koyarak her yemekten evvel içiniz. Her gün yemekten evvel bu ilâcı aldığınız takdirde hemen altıncı günü idrar muayenesi yaptırınız. Uygulamayı asla bırakmayacaksınız. Tam iki yıl terkibe devam etmeniz lâzımdır. Ancak böylelikle şeker hastalığı kökünden yok edilmiş olur.
Şişedeki ilâç olmakta iken (kırk gün) şu ameliye yapılacaktır:
40 gün bir bardak içine takriben iki parmak kadar limon suyu konulacak ve yarım kahve kaşığı karbonatla iyice karıştırılarak her sabah aç karnına içilecektir.
R – 20: Hergün orta büyüklükte bir baş soğan yemek şekeri düşürür. Hergün bir baş soğan tüketen çalışanlarda şeker görülmemiştir. Şöyle hazırlanırsa daha leziz olarak yenir:
Soğan ince ince kıyılır, üzerine halis zeytinyağı, bir çay kaşığı pul i biber, bir iki dal maydanoz, biraz da limon sıkılarak tuz ilâve edilir. Hem
nefis bir gıda hem de ilâç kuvvetinde de bir karışım elde edilmiş olur.
B – 21: Hergün bir yaprak lâhana yemek de kandaki şekeri düşürür veya biber bardak lâhana usaresi içilir.
R – 22: Kullanılan maddeler:
1-100 gr buğday
2-100 gr. arpa
3-100 gr. çörek otu
4-100 gr. acı çam sakızı.
Hazırlanışı: Bu maddeler mikserde çekilerek karıştırılacak. Daha sonra harman yapılan bu miktarın üzerine yaklaşık 1 litre su ilâve edilecek ve 10 dakika kaynatıldıktan sonra demlemeye terkedilecek, daha sonra süzgeçten süzülerek bir cam kaba konulacaktır. Bu işlemlerden sonra hasta, 40 gün süre ile her sabah aç karnına birer kahve fincanı bu mayi-den içecek. Belirtilen bu kırk günden sonra hasta 5 gün daha gün aşırı içtikten sonra, başka içme ihtiyacı duymayacaktır. Ancak bu arada şeker mutlaka ölçülmelidir.
R – 23: Kara yemiş pekmezi, hergün aç karnına bir kaşık içilecektir.
R – 24: Beş adet büyük baş sarımsağı soyun, ağaç bir havanda hamur haline getirin. Yarım litre halis zeytinyağına iyice karıştırınız. 20 gün sıcak bir yerde bırakın. Günde 1 defa iyice çalkalayın. Yirmi günden sonra günde 3+1 çorba kaşığı içiniz.
BİTKİLERDE TEDAVİDE TEMEL KAİDELER NELERDİR
1-Hastalıklar için mutlaka bir hekime danışılmalıdır. Öncelikle hekimin vereceği reçete kullanılmalıdır. Buna alternatif olarak ta bitkisel reçeteler kullanılmalıdır.
2- Bitkilerin yan etkisi (zehirli olabilir) araştırılmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.
3- Bitkisel tedaviler uzun süreli olmalıdır. Bu süre en az 2-3 aydan az olmamalıdır. Hiç ara vermeden alınmalıdır.
4- Bitkilerin kalite derecesi iyi olmalıdır. Toplanması, kurutulması ve muhafazası uygun şekilde yerine getirilmelidir.
5- Alacağınız bitkileri mutlaka, bitkiler konusunda uzmanlaşmış ve güvenilir aktarlardan alınız. Günümüzdeki büyücüler gibi bitkici tedaviciler de çoğalmıştır. Aman ha! Dikkatli olun! “Yarım hoca dinden, yarım doktor candan eder” Ata sözünü unutmayın.
BİTKİLERLE İLAÇLAR NASIL HAZIRLANIR
1 – Toz Şeklinde:
Bitkilerin kuru halde çekilerek toz haline getirildikten sonra kullanılmasıdır. Bitkisel reçetede alınacak miktar belirlenmiş olup direkt ağız yoluyla alınabileceği gibi bir bardak ılık suya karıştırıldıktan sonra da alınabilir.
2 – Haşlanarak Hazırlanması:
Bir kaba bitkisel reçetede geçen miktarda bitki karışımı konur. Daha sonra üzerine belli bir miktarda kaynar su dökülür. (Mesela: 100 gr. su 2 gr. bitki) Kap iyice kapatıldıktan sonra, kaynar su içinde 15 dk. tutulur, sık sık çalkalanır, 45 dk. oda hararetinde soğutulduktan sonra süzülür. Tatlandırıcı olarak bal ya da pekmez ilave edilebilir.
Not: Bu tip haşlama yöntemiyle yapılan reçeteler günlük alınacağı doz miktarında tüketilmelidir. Diğer günlere bırakılmamalıdır. (UYARI)
3 – Merhem:
Kullanılacak bitki toz haline getirildikten sonra sıvı yağ maddesi yavaşça azar azar ilâve edilir ve iyice yedirilinceye kadar karşıtırılır. Güneş görmeyen bir yerde mümkünse kapalı kapta saklanır.
4 – Yağ:
Kullanılacak bitki zeytinyağı içerisinde karıştırıldıktan sonra 2 hafta güneşte tutulur ve sonra süzülerek kullanılır.