[FONT="][h=2]Malzemeler[/h]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="][h=2]Malzemeler[/h]
[FONT="]
[/FONT]
- [h=3][/h]
- 6 adetmilföy hamuru
- 4 adetşeftali
- 1 tatlı kaşığılimon suyu
- 3 yemek kaşığıtoz şeker
- 1 adetyumurta sarısı
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="][h=2]Malzemeler[/h]
- [h=3][/h]
- 6 adetmilföy hamuru
- 4 adetşeftali
- 1 tatlı kaşığılimon suyu
- 3 yemek kaşığıtoz şeker
- 1 adetyumurta sarısı
- [h=2]Püf Noktası[/h]
Şeftalilerin hafif sert olması tartın görüntüsü açısından daha nefis olacaktır. Daha tatlı olmasını isterseniz toz şeker miktarını arttırabilirsiniz.
[h=2]Nasıl Yapılır?[/h]
- [h=3][/h]
- Milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözdürün.
- Ardından yağlı kağıdın üzerine 3 tanesini yukarıya, 3 tanesini aşağıya olacak şekilde dizin. Merdane yardımıyla hafifçe açın ve birleşmelerini sağlayın.
- Kenarından bir parmak kadar içeriye bıçak yardımıyla çok fazla bastırmadan daha minik bir dikdörtgen çizin.
- Şeftalileri orta kalınlıkta dilimler halinde doğrayın.
- Bir kabın içerisine alın. Üzerine toz şeker ve limon suyu ilave edin.
- Milföy hamurlarının üzerine tek tek dizin.
- Hamurun kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
- Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında milföy hamuru şişip, hafifçe kızarana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp dilimleyerek servis edin.
[h=2]Servis Önerisi[/h]
Dilerseniz fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilir, dondurma ile de servis edebilirsiniz.
alıntı
[FONT="]
[/FONT]