Şeftalili Milföy Tart Tarifi

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
[FONT=&quot][h=2]Malzemeler[/h]

  • [h=3][/h]
  • 6 adetmilföy hamuru


  • 4 adetşeftali


  • 1 tatlı kaşığılimon suyu


  • 3 yemek kaşığıtoz şeker


  • 1 adetyumurta sarısı



[/FONT]

[FONT=&quot]
[/FONT]


[FONT=&quot][h=2]Malzemeler[/h]

  • [h=3][/h]
  • 6 adetmilföy hamuru


  • 4 adetşeftali


  • 1 tatlı kaşığılimon suyu


  • 3 yemek kaşığıtoz şeker


  • 1 adetyumurta sarısı


  • [h=2]Püf Noktası[/h]
    Şeftalilerin hafif sert olması tartın görüntüsü açısından daha nefis olacaktır. Daha tatlı olmasını isterseniz toz şeker miktarını arttırabilirsiniz.

    seftalili-milfoy-tart-tarifi.jpg

    [h=2]Nasıl Yapılır?[/h]
    • [h=3][/h]
    • Milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözdürün.
    • Ardından yağlı kağıdın üzerine 3 tanesini yukarıya, 3 tanesini aşağıya olacak şekilde dizin. Merdane yardımıyla hafifçe açın ve birleşmelerini sağlayın.
    • Kenarından bir parmak kadar içeriye bıçak yardımıyla çok fazla bastırmadan daha minik bir dikdörtgen çizin.
    • Şeftalileri orta kalınlıkta dilimler halinde doğrayın.
    • Bir kabın içerisine alın. Üzerine toz şeker ve limon suyu ilave edin.
    • Milföy hamurlarının üzerine tek tek dizin.
    • Hamurun kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
    • Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında milföy hamuru şişip, hafifçe kızarana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
    • Çıkarıp dilimleyerek servis edin.

      [h=2]Servis Önerisi[/h]
      Dilerseniz fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilir, dondurma ile de servis edebilirsiniz.




      alıntı


[/FONT]

[FONT=&quot]
[/FONT]
 
Üst
Alt