Rulo Tavuk göğsü tatlısı

mirAcLe

New member
HanımZade
Katılım
13 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
242
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı un
1 Paket kakaolu petibör bisküvi
Geniş bir tencerede yağ eritilir ve üzerine un eklenerek hafifçe kavrulur. Rengi dönen un ve yağın üzerine süt yavaş yavaş eklenir. Sürekli karıştırılan tatlı kaynamaya başlayınca şeker ve vanilya eklenir. Bir süre daha kaynayan tatlı blender yardımıyla yaklaşık 15 dakika karıştırılır. Unun topaklanma ihtimaline karşı uzun süre yapabilirsiniz. Dikdörtgen bir cam kaseye kakaolu bisküvi iyice ufatılırak dökülür. Ilıyan tatlı yavaş yavaş bisküvilerin üzerine eklenir ve daha sonra buzdobında soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlı 2cm genişliğinde kesilir. Rulo şeklinde tabaklara servis yapılır.
 
Üst
Alt