Reyhan Bitkisi

miSsy

New member
HanımZade
Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
326
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
[h=1]Reyhan Bitkisi[/h]
reyhan.jpg


Reyhan çok aromatik, güzel kokulu bir bitkidir. Mor renkli reyhan İran ve Hindistan kökenlidir. Tayland mutfağında da çok kullanılır. Özellikle mor reyhanın tüm diğer mor sebze ve meyveler gibi sağlığımıza faydaları çoktur. Tüm sindirim sistemi üzerinde temizleyici, toksin atıcı bir etkisi vardır. Reyhandan yapılan şerbet tarifleri de Osmanlı zamanından beri, arındırma amaçlı ve serinletici bir içecek olarak da günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Bu muhteşem kokulu bitkiyi mutfağımızda bulundurmalı ve kullanmalıyız. Nasıl mı? Aşağıda birkaç tarif bulabilirsiniz. Afiyet olsun…


Mor Reyhanlı Tarifler




  • Salatalarınıza Ekleyin: Mor reyhan yapraklarını elinizle birkaç parçaya bölün ve salatalarınıza ekleyin. Hem renk, hem lezzet hem de koku katar…


salatada-reyhan-300x199.jpg




  • Şerbet Yapın: Sıcak yaz günlerinde size serinlik ve mutluluk verecek pespembe bir şerbet hazırlayabilirsiniz. Şerbet için 1 demet mor reyhanı yıkayın ve kurutun. 2 litre suyu kaynatın. 2 litre suyu alabilecek büyük bir kavanoza veya tencereye kaynar suyu dökün ve reyhanı, bir tatlı kaşığı limon tuzunu, bir limonun suyunu ve kabuğunun rendesini kaynar suyun üzerine ekleyin. Kapağını kapatıp soğumasını bekleyin ve buzla servis yapın. Daha ekşi isterseniz iki veya 3 limon suyu ekleyin, limonata kıvamında olsun. Şerbeti tatlandırmak için şeker yerine bal, akçaağaç şurubu, agave şurubu veya Stevia gibi sağlıklı bir alternatif kullanabilirseniz harika olur. Önemli Not: Bu şeker alternatiflerini doğal ürünler oldukları için şerbetiniz soğuduktan sonra eklemelisiniz, sıcak ortamda kimyaları değişir ve fayda yerine zarar verirler.


reyhan-şerbeti-224x300.jpg





  • Reyhan Pestosu (Ezmesi) Hazırlayın: Yeşil fesleğende olduğu gibi Mor Reyhanın da pestosunu hazırlayabilirsiniz. Pesto Latince’de Ezme anlamına gelir. Reyhan Pestosu için, bir demek mor reyhanı yıkayın ve kurulayın. Bir diş sarmısak, yarım bardak bir gece suda bekletilmiş ve kabukları soyulmuş badem ve yarım bardak zeytinyağı. Tüm malzemeyi blender’dan geçirin. Mor Reyhan ezmesi farklı rengi ile salatalarınızda, yemeklerinizde çok sağlıklı bir fark yaratacaktır. Ekmek üzerine de sürebilirsiniz. Afiyet Olsun…
reyhan-pesto-300x253.jpg
 
Üst
Alt