Renkli Parfe Tarifi

mirAcLe

New member
HanımZade
Katılım
13 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
242
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın

Malzemeler:


  • Tuz
  • 1 kg havuç
  • 500 gr Ispanak
  • 1 büyük brokoli
  • 2 adet soğan
  • 3 yaprak jelatin
  • 6-7 diş sarımsak
  • Zeytinyağı

  • Hazırlanışı:
  • Soğan ve sarımsak minicik doğranır. Ispanaklar yıkanıp doğranır. Havuç rendelenir. Brokoli küçük küçük ayrılır.
  • Önce soğan ve sarımsak çok az zeytinyağında kavurulur. Bu kavrulan soğan üçe bölünür 1/3 kısmı ile ıspanak 1/3 kısmı ile havuç 1/3 kısmı ile brokoli Ocak'ta hiç su koymadan kavrularak biraz daha zeytinyağı eklenip pişirilir.
  • Pişmeye yakın jelatin oda ısısındaki suda eritilip (Ya da benmari usulü eritilip) içine katılır. Her birinde aynı işlem uygulanacak.
  • Eğer jelatin kullanmak istemezseniz çok az suda eriteceğimiz 1 tatlı kaşığı nişastayı katarak kıvamı sağlayabilirsiniz.
  • Önce ıspanakları bu şekilde pişirin kalıbı streç film ile kaplayın (ben buton kek kalıbı kullandım) pişen ıspanağı dibine yerleştirin.
  • Sonra havucu aynı şakirde pişirin ıspanağın üstüne yerleştirin. Sonra brokolileri pişirin iyice pişerken Ocak'ta ezin.
  • (tabi sonra yine buna da diğerlerindeki gibi jelatin ya da nişasta katın) pişince havuçların üstüne koyun dolaba kaldırın.
  • AFİYET OLSUN NOT: Düzgün dilimleyebilmek için 1/2 saat kadar buzlukta tutarsanız dilimlemek daha kolay olur.
 
Üst
Alt