- Katılım
- 13 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 242
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
Malzemeler:
- Tuz
- 1 kg havuç
- 500 gr Ispanak
- 1 büyük brokoli
- 2 adet soğan
- 3 yaprak jelatin
- 6-7 diş sarımsak
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:- Soğan ve sarımsak minicik doğranır. Ispanaklar yıkanıp doğranır. Havuç rendelenir. Brokoli küçük küçük ayrılır.
- Önce soğan ve sarımsak çok az zeytinyağında kavurulur. Bu kavrulan soğan üçe bölünür 1/3 kısmı ile ıspanak 1/3 kısmı ile havuç 1/3 kısmı ile brokoli Ocak'ta hiç su koymadan kavrularak biraz daha zeytinyağı eklenip pişirilir.
- Pişmeye yakın jelatin oda ısısındaki suda eritilip (Ya da benmari usulü eritilip) içine katılır. Her birinde aynı işlem uygulanacak.
- Eğer jelatin kullanmak istemezseniz çok az suda eriteceğimiz 1 tatlı kaşığı nişastayı katarak kıvamı sağlayabilirsiniz.
- Önce ıspanakları bu şekilde pişirin kalıbı streç film ile kaplayın (ben buton kek kalıbı kullandım) pişen ıspanağı dibine yerleştirin.
- Sonra havucu aynı şakirde pişirin ıspanağın üstüne yerleştirin. Sonra brokolileri pişirin iyice pişerken Ocak'ta ezin.
- (tabi sonra yine buna da diğerlerindeki gibi jelatin ya da nişasta katın) pişince havuçların üstüne koyun dolaba kaldırın.
- AFİYET OLSUN NOT: Düzgün dilimleyebilmek için 1/2 saat kadar buzlukta tutarsanız dilimlemek daha kolay olur.