Portakallı ev keki
Malzemeler
Malzemeler
Malzemeler
- 3 adet
yumurta - 1/2 çay bardağı
sıvı yağ - 100 gram
sana margarin - 1 su bardağı
taze sıkılmış portakal suyu - 1 su bardağı
toz şeker - 3,5 su bardağı
un - 1 paket
kabartma tozu - 1 paket
vanilin - 1 çay kaşığı
portakal kabuğu rendesi - Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki margarini bir kabın içine alın. Üzerine toz şekeri ilave edin.
- Mikser yardımıyla şeker hafif eriyip, malzemeler kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
- Bu karışıma teker teker yumurtaları ilave ederek yedirin.
- Üzerine portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Yağlanmış unlanmış kek kalıbına kek harcını aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir biçimde yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
- Oda sıcaklığındaki margarini bir kabın içine alın. Üzerine toz şekeri ilave edin.
Malzemeler
- 3 adet
yumurta - 1 su bardağı
toz şeker - 1 su bardağı
portakal suyu - 1/2 su bardağı
süt - 1/2 su bardağı
ayçiçek yağı - 2,5 su bardağı
un - 1 paket
kabartma tozu - 1 adet
rendelenmiş portakal kabuğu - 1 adet
rendelenmiş limon kabuğu
Kek kalıbını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı
tereyağı
- 1 yemek kaşığı
Üzeri için:- 3 yemek kaşığı
pudra şekeri
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtalar ve toz şekeri oval bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip yumurta sarıları beyaz bir hal alana kadar bir mikser yardımıyla, yüksek devirde karıştırın.
- Ayçiçek yağı, süt, portakal suyu, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu katın. Özleşene kadar karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin ve kıvam alana kadar kek harcını karıştırın.
- Kelepçeli bir kek kalıbını oda sıcaklığında tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış kalıba boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin. İçini çekip, dinlenen keki kalıbından çıkartın.
- Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip, dilimledikten sonra servis yapın.