Portakallı KEK

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Portakallı ev keki
portakalli-ev-keki-tarifi-1.jpg


Malzemeler

  • 3 adet
    yumurta
  • 1/2 çay bardağı
    sıvı yağ
  • 100 gram
    sana margarin
  • 1 su bardağı
    taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 su bardağı
    toz şeker
  • 3,5 su bardağı
    un
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 1 paket
    vanilin
  • 1 çay kaşığı
    portakal kabuğu rendesi
  • Nasıl Yapılır?
    1. Oda sıcaklığındaki margarini bir kabın içine alın. Üzerine toz şekeri ilave edin.

    2. Mikser yardımıyla şeker hafif eriyip, malzemeler kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.

    3. Bu karışıma teker teker yumurtaları ilave ederek yedirin.

    4. Üzerine portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.

    5. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve güzelce karıştırın.

    6. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına kek harcını aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir biçimde yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Limon kabuğundan destek geldi: Portakallı kek

portakalli-kek-tarifi.jpg

Malzemeler
  • 3 adet
    yumurta
  • 1 su bardağı
    toz şeker
  • 1 su bardağı
    portakal suyu
  • 1/2 su bardağı
    süt
  • 1/2 su bardağı
    ayçiçek yağı
  • 2,5 su bardağı
    un
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 1 adet
    rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 adet
    rendelenmiş limon kabuğu

  • Kek kalıbını yağlamak için:
    • 1 yemek kaşığı
      tereyağı

  • Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı
    pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtalar ve toz şekeri oval bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip yumurta sarıları beyaz bir hal alana kadar bir mikser yardımıyla, yüksek devirde karıştırın.

  2. Ayçiçek yağı, süt, portakal suyu, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu katın. Özleşene kadar karıştırın.

  3. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin ve kıvam alana kadar kek harcını karıştırın.

  4. Kelepçeli bir kek kalıbını oda sıcaklığında tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış kalıba boşaltın.

  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin. İçini çekip, dinlenen keki kalıbından çıkartın.

  6. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip, dilimledikten sonra servis yapın.

 
Üst
Alt