Pastane Muzlusu (Üçgen Muzlu Pasta)

mirAcLe

New member
HanımZade
Katılım
13 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
242
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın




Pandispanyası için;

  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıcak su
Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nisasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 2 adet muz
Pastane Muzlusu (Üçgen Muzlu Pasta) Tarifi Yapılışı

Pandispanyası için yumurta sarıları ve beyazları ayrılır. Yumurta sarıları ve şeker mikserle beyazlayana kadar çırpılır. Devamında elenmiş un nişasta kabartma tozu vanilya ve sıcak su eklenir çırpılır. Yumurta beyazları ayrı bir kapta ters çevirdiğimizde akmayacak kadar çırpılır. (Yaklaşık 25 dakika) Daha sonra bu iki karışım birbiriyle yavaşça karıştırılır. (sönmemesine dikkat etmemiz gerekir) yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dökülür ve 170 C de pişirilir. Pandispanyamız pişerken krema için vanilya ve krem santi hariç diğer malzemeler ocağa konmadan evvel iyice karıştırılır. Ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynadıktan sonra soğuması için bir köşeye kaldırılır. Soğuyan kremaya toz krem santi ve vanilya eklenir. İnce ince doğranmış muzlar da konularak hazır hale getirilir. Pişen pandispanya soğuduktan sonra kenarları incecik kesilir. Devamında ortadan ikiye kesilir. Kestiğimiz bir parçaya krema sürülür üstüne diğer parça kapatılır. Ve fotoğraflarda gördüğünüz şekilde dilimlenir.
 
Üst
Alt