Öküz Dalak Kebabı

CcNarNia

New member
Kullanıcı
Katılım
19 Tem 2017
Mesajlar
1,562
Tepkime puanı
2,340
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Dalak Kızartması İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Dana ya da kuzu dalağı
  • Yeterli miktar da un
  • Kekik
  • Yeterli miktarda tuz
  • İsteğe göre kırmızı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ


Dalak Kızartmasının Hazırlanışı, ilk önce dalağın üzerinde bulunan zarı soyalım. Burada dikkat edin, çünkü dalağın zarı ciğerin zarına göre daha kalındır. Zarı temizleme işlemi bittikten sonra dalağı orta büyüklükte kuşbaşı ya da uzunlamasına julyen olarak da doğraya bilirsiniz. Doğradığınız dalağın üzerine tuzunu ekledikten sonra karıştıralım. Tabağın içerisinde unu koyalım ve doğranmış dalakları unu bulayarak hazırlayalım. Diğer tarafta sıvı yağı ocağın üzerine alalım ve ocağın altını yakalım sıvı yağı kızgın oluncaya kadar ısıtalım. Isınmış yağın içerisine dalakları atarak kızartalım. Burada dikkat edelim, çünkü dalakları fazla kızartırsanız kuru olur. Kızarttığımız dalakları servis tabağına alalım ve üzerine de kırmızı pul biberi ve kekiği serpelim. Dalak kızartması servise hazır Afiyet olsun.


%C4%B1zgara+dalak.jpg
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
güzel görünüyor
Dalak Kızartması İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Dana ya da kuzu dalağı
  • Yeterli miktar da un
  • Kekik
  • Yeterli miktarda tuz
  • İsteğe göre kırmızı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ


Dalak Kızartmasının Hazırlanışı, ilk önce dalağın üzerinde bulunan zarı soyalım. Burada dikkat edin, çünkü dalağın zarı ciğerin zarına göre daha kalındır. Zarı temizleme işlemi bittikten sonra dalağı orta büyüklükte kuşbaşı ya da uzunlamasına julyen olarak da doğraya bilirsiniz. Doğradığınız dalağın üzerine tuzunu ekledikten sonra karıştıralım. Tabağın içerisinde unu koyalım ve doğranmış dalakları unu bulayarak hazırlayalım. Diğer tarafta sıvı yağı ocağın üzerine alalım ve ocağın altını yakalım sıvı yağı kızgın oluncaya kadar ısıtalım. Isınmış yağın içerisine dalakları atarak kızartalım. Burada dikkat edelim, çünkü dalakları fazla kızartırsanız kuru olur. Kızarttığımız dalakları servis tabağına alalım ve üzerine de kırmızı pul biberi ve kekiği serpelim. Dalak kızartması servise hazır Afiyet olsun.


%C4%B1zgara+dalak.jpg
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Üst
Alt