Öğrenciler İçin En Pratik 3 Yemek Tarifi

M

Muzik

Guest
kiz-ogrenci-sinav.jpg

Anne evinden kopup kendi ayaklarının üstünde durmaya başlandığı öğrencilik döneminde, vizeler ve finaller yetmiyormuş gibi bir de evin sorumluluğu çıkar ortaya. Bunların içinde temizlik, ütü yapmak, çamaşır, bulaşık, alışveriş, bir de yemek yapması yok mu işte o, en korkuncu demeyin! Sizler için en kolay ve en leziz öğrenci evi yemeklerini listeledik.
  • Peynir Soslu Mısır
Malzemeler

2 buçuk su bardağı haşlanmış taze veya konserve süt mısır
4 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (arzuya göre)
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı karabiber veya kırmızı biber


Püf Noktası
Tarifte konserve mısır kullanacaksanız; suyunu süzdürün. Üzerini geçecek kadar içme suyu katıp kısık ateşte 3 dakika kadar pişirdikten sonra sos malzemelerini sırasıyla ekleyin. Kaşar peyniri kullanacaksanız tuzu kontrollü bir şekilde ekleyin. Kullandığınız peynir çeşidi, mısırın ısısıyla erimeli. Bu yüzden bardakta mısırı bekletmeden bir an önce servis etmelisiniz.

Pişirme Önerisi
Kaşar peyniri yerine ince ince rendelenmiş mozeralla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Kremayı ekleyip kısık ateşte 1 dakika kadar ısıtın. Önceden haşlayıp, suyunu ayırdığınız süt mısırları ilave edin. Derin bir kaba aldığınız soslu mısırları, çeşnilendirmek ve birbirine bağlamak için rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatla sıcak bir şekilde tüketin.
Servis öncesinde ketçap, mayonez, tatlı toz kırmızı biber ilavesiyle mısırın lezzetini katlayabilirsiniz.


Nutellalı Milföy


Malzemeler

6 adet milföy hamuru

1 su bardağı Nutella

Servisi için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri, fındık kırıntısı veya hindistan cevizi (arzuya göre)

Püf Noktası
Dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını hafifçe merdane yardımıyla üzerinden geçtikten sonra unlayıp, uzun şeritler halinde kesebilirsiniz.. Milföy hamurlarını fırın tepsisine serili yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Çok fazla pişirmemeye özen gösterin.

Pişirme Önerisi
Arzu ettiğiniz çikolata kreması çeşitlerini kullanarak, bu kolay tatlıyı hazırlayabilirsiniz.ama favorimiz elbette Nutella.

Nasıl Yapılır?
Dondurucuda beklettiğiniz milföy hamurlarını oda ısısında çözdürün. Kare hamurları bir kesici yardımıyla uzun ince şeritler halinde beş eşit parçaya ayırın. Nuttella’yı fırça yardımıyla hamur parçalarının üzerine sürüp rulo şeklinde sarın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz çikolatalı milföyleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Hamurların üzeri pembeleşince, Nutella erimeye başladığında çıtır milföyleri fırından çıkartın. Arzuya göre pudra şekeriyle süsleyin. İsterseniz erimiş bitter çikolataya bir tarafını batırarak, fındık kırıntılarıyla kaplayabilirsiniz.

Servis Önerisi
Fırından çıkan sıcak milföyler üzerine arzuya göre pudra şekeri eleyebilir, fındık kırıntısı, Antep fıstığı. serpiştirebilirsiniz.
  • Tavuk Sote
  • tavuk-alirken-1.jpg
Malzemeler

1 yemek kaşığı zeytinyağı

500 gram fileto tavuk göğsü1 adet büyük boy mor soğan
1 diş sarımsak
3 adet orta boy yeşil, kırmızı, sarı biber
2 adet orta boy domates
1 çay kaşığı himalaya tuzu
1/2 çay kaşığı karabiber+pul biber

Püf Noktası
Tavuk soteyi, granit bir sote tavada hazırlıyorsanız yağ kullanmayın. Aksi takdirde, çok az miktarda (örneğin 1 tatlı kaşığı), zeytinyağı kullanın. Sote tavasını ve kullandığınız yağı önceden kızdırın. Ocaktan aldığınız soteyi, arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz. Kullanacağınız et ve sebzelerin aynı sürede pişmeleri için eşit boyutlarda kesmelisiniz. Maydonozları tavuk sotenizi ocaktan indirdikten sonra ekleyin. Aksi takdirde, maydanozlar kendini bırakacaktır.

Nasıl Yapılır?
Fileto tavuk göğüslerini küçük küpler halinde kesin. Mor soğanı ince yemeklik doğrayın. Sarımsakları rendeleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizlediğiniz biberleri jülyen olarak kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri rendenin iri kısmıyla kesin. Doğranmış fileto tavuk göğüslerini ince çekilmiş himalaya tuzu ve karabiberle, pul biberi pişirme işleminin hemen öncesinde lezzetlendirin.
Geniş bir sote tavasını yüksek ateşte ısıtın. Kızgın tavaya öncelikle tavukları atıp, yüksek ateşte her iki tarafını da mühürleyin. Yemeklik doğranmış mor soğan ve rendelenmiş sarımsak ilavesiyle soteleme işlemine devam edin. Doğranmış renkli biberler ve rendelenmiş domatesleri hemen sonrasında ekleyip, yüksek ateşte soteleme işlemine devam edin. Tüm malzemelerin tadı bütünleşince Tek tek ayıklayıp incecik kıydığınız maydanoz yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
Üst
Alt