Muhabbet Kuşunuzun Konuşmasını Sağlamanın Yolları

M

Muzik

Guest
mavi-muhabbet-kusu-ozellikleri-595a79f523073.jpg




Muhabbet kuşunuzla daha çok iletişim kurmak mı istiyorsunuz?


İnsanlar muhabbet kuşlarına en çok konuşmayı öğretirler. Peki, siz bir muhabbet kuşu aldınız ama ona konuşmayı nasıl öğreteceğinizi bilemiyor musunuz? İşte 7 adımda kuşunuzun konuşmasını sağlamanızın yolları;


Muhabbet kuşunuzu eğitmek için 3-4 aylık olmasını beklemeniz gerekiyor.
Muhabbet kuşunuzun konuşmasını sağlamanın ilk adımı ise önce size alışmasını beklemektir. Sizden korkan bir kuşu eğitemezsiniz.
Kuşunuzun öğrenmesini istediğiniz sözcüğü ona sık sık tekrarlayın. Öğrenmesini istediğiniz sözcükleri yeri geldiğinde kullanmanız, neyi ne zaman söyleyeceğini öğrenmesini kolaylaştırır. Mesela, yanına gelirken ”Merhaba’’, yanından giderken ise ”Görüşürüz’’ diyebilirsiniz.
Muhabbet kuşları özellikle küfürleri çok çabuk öğrenirler. Bunun nedeni heyecanla,vurgulu veya sinirli bir şekilde söylediğiniz sözcükleri kapmalarıdır. Yani, yanında dikkatli olmalı ve öğrenmesini istediğiniz sözcüğü, sesinizi heyecanlı tutarak söylemelisiniz.
Öğrenmesini istediğiniz sözcüğü bir kağıda yazın ve kuşunuzun kafesinin yakınına yapıştırın. Bu, eve gelen ziyaretçilerin de sözcüğü okumasını sağlayacak, bu durum hem size hem kuşunuza bu sözcüğü hatırlatacaktır.
Muhabbet kuşları genellikle ilk sözcüklerini çok sessiz bir şekilde söylerler. O kadar hızlı ve kısık sesli söylerler ki, siz bunu duyamayıp, her zamanki ötüşlerini yaptıklarını sanabilirsiniz.
Muhabbet kuşunuzun mutlu olduğu zamanlar onu sakinleştirecek bir müzik koyun ve karşısına oturun. Onunla konuşun ve kuşunuz hazır olduğunda müziği kapatarak odadan ayrılın. 3 dakika sonra odaya geri dönün, elinizi kafesin içine koyun ve ona öğretmek istediğiniz sözcüğü tekrarlayın. Yatmadan önce kuşunuza bir masal okuyun, rahatladığı zaman onu kafesten dışarı çıkartın. Uçmasına izin verin ve bu sırada onunla konuşun. Sonra kuşunuzu alın, kafesine geri koyun, tekrar müziği açın ve elinizi kafesin içinde bir noktaya yerleştirin, elinizi kımıldatmadan kuşunuza öğretmek istediğiniz sözcüğü kısık bir sesle söyleyin.
 
Üst
Alt