- Katılım
- 13 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 242
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
500 gram konserve veya dondurulmuş mısır
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı un
8 çay bardağı süt
4 çay bardağı tavuk suyu
6 tane dal maydanoz
Mısır çorbamıza başlarken öncelikle kuru soğanı halka veya yarım ay şeklinde doğrayalım. Daha sonra mısırlarımızın yarısını iyice ezerek püre yapalım. Diğer kalan 250 gram kadarını kenarda bekletelim. Bir tencereye aldığımız tereyağı ve soğanları pembe renk oluncaya kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince içerisine un ilave edelim ve unu da kavurmaya başlayalım. Unun kavrulmuş kokusu gelince üzerine püre haline getirdiğimiz mısırları ilave edelim. İyice karıştıralım ve 8 çay bardağı sütü ve tavuk suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Çorbamız pişmeye ve kaynamaya başlayınca diğer tane mısırlarımızı ilave edelim ve karıştıralım. Çorbamız kıvamına gelince ocaktan alalım ve kâselere koyarak üzerine ince doğranmış maydanoz serpelim ve servis yapalım.
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı un
8 çay bardağı süt
4 çay bardağı tavuk suyu
6 tane dal maydanoz
Mısır çorbamıza başlarken öncelikle kuru soğanı halka veya yarım ay şeklinde doğrayalım. Daha sonra mısırlarımızın yarısını iyice ezerek püre yapalım. Diğer kalan 250 gram kadarını kenarda bekletelim. Bir tencereye aldığımız tereyağı ve soğanları pembe renk oluncaya kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince içerisine un ilave edelim ve unu da kavurmaya başlayalım. Unun kavrulmuş kokusu gelince üzerine püre haline getirdiğimiz mısırları ilave edelim. İyice karıştıralım ve 8 çay bardağı sütü ve tavuk suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Çorbamız pişmeye ve kaynamaya başlayınca diğer tane mısırlarımızı ilave edelim ve karıştıralım. Çorbamız kıvamına gelince ocaktan alalım ve kâselere koyarak üzerine ince doğranmış maydanoz serpelim ve servis yapalım.