- Katılım
- 13 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 242
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
Malzemeler:
- 1 büyük boy havuç
- 4-5 taze soğan
- 1 büyük kuru soğan
- 1 büyük kase dolusu erişte ya da şehriye
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı dolusu sumak
- 6 kaşık zeytin yağı
- 1,5 limon suyu
- tuz, karabiber
- 1/2 demet dere otu
Hazırlanışı:- Mercimekler bir gün önceden suda bekletilirse daha iyi olur. Mercimekler haşlanır.
- Mercimekler bir gün önceden suda bekletilirse daha iyi olur. Mercimekler haşlanır.
- Erişteler de kaynar suda haşlanır. Mercimek ve erişte üzüldükten sonra bir kaba alınır.
- Erişteler de kaynar suda haşlanır. Mercimek ve erişte üzüldükten sonra bir kaba alınır.
- Soğanlar piyazlık doğranır ve kavrulur, daha sonra da havuçlar rendelenir .
- Soğanlar piyazlık doğranır ve kavrulur, daha sonra da havuçlar rendelenir .
- Mercimek ve erişteye katılır karıştırılır.
- Mercimek ve erişteye katılır karıştırılır.
- İçine yeşillikler ince ince doğranır ve baharatlar, zeytinyağı, limon suyu ilave edilerek karıştırılır.
- İçine yeşillikler ince ince doğranır ve baharatlar, zeytinyağı, limon suyu ilave edilerek karıştırılır.
- Domates veya taze nane ile arzu ederseniz süsleyebilirsiniz.
- Domates veya taze nane ile arzu ederseniz süsleyebilirsiniz.