Meleklere İman ve 4 Büyük Melek

Meleklere İman ve 4 Büyük Melek

Meleklerde ALLAH’ın c.c. kullarıdır. Nurdan yaratılmışlardır. Yemezler , içmezler , uyumazlar ve evlenmezler. Erkek veya dişi degildirler . Melekler ALLAH-ü Teala’nın emrini kusursuz yerine getirirler asla günah işlemezler.
Melekler Nurdan yaratılmış oldukları için biz onları göremiyoruz. Ancak meleklerin varlıklarına inanmak Farz’dır. Çünkü Meleklerin varlıgını ALLAH-ü Teala Kur’anı Kerim’de haber vermiştir. Peygamber Efendimiz’de s.a.v. melekleri hem görmüş hemde bizlere bilfirmiştir.
İnsanlardan ALLAH c.c. katında üstün olanlar oldugu gibi , Meleklerinde büyükleri vardır. Bunlar;

1: Cebrail (a.s.)
Meleklerin en büyüğüdür. Görevi ALLAH c.c. ile Peygamberleri arasında elçilik yapmaktır.
2: Azrail (a.s.)
Ömrü sona eren insanların canlarını almakla vazifelidir.
3: Mikail (a.s.)
Tabiat olaylarını idaresi ile görevlidir.
4:İsrafil (a.s.)
Sur denilen vasıtaya üflemekle görevlidir. Birinci üflemede kıyamet kopacak , ikinci üflemede ise ölüler dirilecek.
Bu büyük Melekler den başka; insanların sevap ve günahlarını yazan ” Kiramen Katibin ” melekleri , kabirde soru soran ” Münker ve Nekir ” melekler , rahmet melekleri , insanı korumakla vazifeli olan melekler ve daha nice melekler vardırki sayısını ancak ALLAH c.c. bilir. Bu yazımızda de sizlere Meleklere iman , dört büyük melek ve 4 büyük melek in görevleri hakkında bilgiler aktarmaya çalıştık yazım hatalarımız varsa lütfen bizlere yorumda bildiriniz.

meleklere iman , 4 büyük melek , Münker ve Nekir , Kiramen Katibin , melekler, büyük melekler
 

Never Give Up

Active member
Kullanıcı
Katılım
26 Eyl 2017
Mesajlar
380
Tepkime puanı
209
Puanları
43
Konum
Gerçeğin Ruhu
Cinsiyet
Erkek
Azrail Kuran'da geçmez.
 

Fineas

Epik
Kullanıcı
Katılım
14 Mar 2018
Mesajlar
4,287
Tepkime puanı
4,885
Puanları
0
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
sunu unutmayın kı 4 buyuk melegın ısmı 3 dındede sabıttır. Tamam yahudıler ve hrıstıyanlar kitapların ıcerıgını degıstırdıler ozelıkle hrıstıyanlar Hz ısa allahın ogludur dıyerek yahudılerde uzeyır allahın ogludur dıyerek buyuk bır vebale gırdıler ama herseyıde degıstırmedıler. Zaten onların bunu yapması sadece son peygamber ve suan yeryuzundekı tek hak dın ıslama gecmelerıne engel oldular yıne ne yaptılarsada kendılerıne yaptılar. Benım dınım bana onların dını onlara. Gonul ısterkı tum ınsanlar kendı ıyılıklerı ıcın dogru yolu bulsun cunku Allah ıslamdan baska dın kabul etmıyecek.
 
Son düzenleme:
Üst
Alt