[FONT="]
MALZEMELER
[FONT="][/FONT][FONT="]
[/FONT]
MALZEMELER
- [h=3][/h]
- 4 adetyumurta
- 1,5 su bardağıtoz şeker
- 1 adetrendelenmiş limon kabuğu
- 2 yemek kaşığılimon suyu
- 1/2 su bardağıayçiçek yağı
- 1 su bardağısüt
- 3 su bardağıun
- 1 paketvanilya
- 1 paketkabartma tozu
KEK KALIBINI YAĞLAMAK
- 1 yemek kaşığıtereyağI
YAPILIŞI- Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.
- Sırasıyla; süt, ayçiçek yağı ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpın.
- Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.
- Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
- İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edin.
eRİTİLMİŞ BEYAZ ÇİKOLATA İLEDE SERVİS YAPABİLİRSİNİZ
- Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.
[FONT="][/FONT][FONT="]
[/FONT]