Kuzu Etli Şevket-i Bostan

mirAcLe

New member
HanımZade
Katılım
13 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
242
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın


Malzemeler:


  • 1 kg ayıklanmış şevket-i bostan
  • 500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Terbiyesi için:
  • 1 yumurta
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Şevket-i bostanları iyice yıkayın. Kökünü yararak çıkarın. Körpe olan yaprakları dışındaki yaprakları alın. 2-3 cm'lik parçalar halinde doğrayın.
Eti zeytinyağıyla beraber tencereye alın ve et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Üzerine iri doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.

Şevket-i bostanları 1 litre suyla beraber düdüklü tencerede 20 dakika haşlayın. Kapağını açıp pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmişse diğer tencerede pişen etle biraraya getirin ve bir kaç dakika daha kaynatın.
Terbiyesi için yumurta, limon suyu ve unu iyice çırpın. Tencerede kaynayan yemeğin suyundan bir kepçe alarak karıştırın. Yemeğe ekleyerek sürekli karıştırın. 1 taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın...
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
bayılırım ben şevketi bostana.bir çok yöre bilmez aslında bu bitkiyi.hele fiyatını :eek:
 
M

Mustafa

Guest
April tşkler güzel bir yemek tariflerin için:D iyi forumlar dilerim.
 

Zinet

New member
HanımZade
Katılım
26 Ara 2016
Mesajlar
1,067
Tepkime puanı
2,071
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
#sevket-i bostan nedir? :)
 
Üst
Alt