- Katılım
- 27 Ağu 2016
- Mesajlar
- 393
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
Malzemeler
4 ekşi elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı su
Üstü için:
100 gr margarin
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
200 gr un
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra, yaprak gibi doğrayın.
Tarçın, şeker ve suyu karıştırıp iyice elmalara bulayın.
Tepsinin dibine döşeyin.
Margarin veya tereyağını eritmeden katı halde ufak ,ufak doğrayın.
Şeker, un ve vanilyayı çatalla ezerek iyice karıştırın.
Elinizi sürmeyin, yağ erimesin.
Sonunda bu karışım irmik görüntüsünde olacak.
Bunu da elmaların üstüne döşeyin.
180 derece fırında 25-30 dakika üstü kızarana kadar pişirin.
Çıkardıktan sonra istediğiniz gibi dilimleyerek, spatula yardımıyla tabaklara servis edin.
İsterseniz hazır krema, kremşanti veya dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.
4 ekşi elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı su
Üstü için:
100 gr margarin
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
200 gr un
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra, yaprak gibi doğrayın.
Tarçın, şeker ve suyu karıştırıp iyice elmalara bulayın.
Tepsinin dibine döşeyin.
Margarin veya tereyağını eritmeden katı halde ufak ,ufak doğrayın.
Şeker, un ve vanilyayı çatalla ezerek iyice karıştırın.
Elinizi sürmeyin, yağ erimesin.
Sonunda bu karışım irmik görüntüsünde olacak.
Bunu da elmaların üstüne döşeyin.
180 derece fırında 25-30 dakika üstü kızarana kadar pişirin.
Çıkardıktan sonra istediğiniz gibi dilimleyerek, spatula yardımıyla tabaklara servis edin.
İsterseniz hazır krema, kremşanti veya dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.