- Katılım
- 13 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 242
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
Malzemeler:
- Köftenin sosu için:
- 1 adet küçük kuru soğan ince doğranmış, sıvıyağ, 1 adet kesme şeker, 1 kaşık domates salçası, biber, kimyon, tuz, pulbiber
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Tuz
- 1 diş sarımsak
- Köfte için:
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı mayonez
- Yoğurtlu sosu için:
- 1 yemek kaşığı tuzot
- Sıvı yağ
- 3 adet kabak
- 1 su bardağı yoğurt
- Su
- Pul biber - tuz - kimyon
Hazırlanışı:- Öncelikle köfteyi hazırlayalım. Bulguru sıcak su ile kabartalım, bir saat dinlendirelim. Üzerine yumurta, tuz, baharat ve unu ekleyip iyice yoğuralım.
- Derin bir kaseye su alıp yoğurma işlemi sırasında elimizi içine batırıp hamur toplanana kadar yoğurmalıyız.
- Bulgur toplandığında olmuş demektir, yuvarlayıp hazırladığımız topları haşlayalım. Pişince süzdürüp kenara alalım.
- Köftenin sosu için sıvı yağda soğanı kavuralım. Salça, tuz, şeker, baharatları, yarım çay bardağı su ilave edip bir taşım kaynatıp kenara alalım.
- Kabakları iri rende ile rendeleyelim. Suyunu sıkıp çok az sıvıyağda suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirelim.
- Soğutup sarımsaklı yoğurt, mayonezle karıştırıp cevizi de ilave edelim. Servis tabağına alalım.
- Salçalı sos ile köfteleri karıştırıp kabak salatasının üzerine istediğimiz şekilde yerleştirip servis edelim. Afiyet olsun