Köfteli Kabak Salatası Tarifi

mirAcLe

New member
HanımZade
Katılım
13 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
242
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın

Malzemeler:


  • Köftenin sosu için:
  • 1 adet küçük kuru soğan ince doğranmış, sıvıyağ, 1 adet kesme şeker, 1 kaşık domates salçası, biber, kimyon, tuz, pulbiber
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • Köfte için:
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • Yoğurtlu sosu için:
  • 1 yemek kaşığı tuzot
  • Sıvı yağ
  • 3 adet kabak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Su
  • Pul biber - tuz - kimyon

  • Hazırlanışı:
  • Öncelikle köfteyi hazırlayalım. Bulguru sıcak su ile kabartalım, bir saat dinlendirelim. Üzerine yumurta, tuz, baharat ve unu ekleyip iyice yoğuralım.
  • Derin bir kaseye su alıp yoğurma işlemi sırasında elimizi içine batırıp hamur toplanana kadar yoğurmalıyız.
  • Bulgur toplandığında olmuş demektir, yuvarlayıp hazırladığımız topları haşlayalım. Pişince süzdürüp kenara alalım.
  • Köftenin sosu için sıvı yağda soğanı kavuralım. Salça, tuz, şeker, baharatları, yarım çay bardağı su ilave edip bir taşım kaynatıp kenara alalım.
  • Kabakları iri rende ile rendeleyelim. Suyunu sıkıp çok az sıvıyağda suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirelim.
  • Soğutup sarımsaklı yoğurt, mayonezle karıştırıp cevizi de ilave edelim. Servis tabağına alalım.
  • Salçalı sos ile köfteleri karıştırıp kabak salatasının üzerine istediğimiz şekilde yerleştirip servis edelim. Afiyet olsun
 
Üst
Alt