Kişisel Gelişim Akademisi...

elbisss

Kullanıcı
6 Eyl 2024
44
11
8
Türkiye
KİŞİSEL GELİŞİM AKADEMİSİ
KSG 3 jpg

PART 1

Kişisel Gelişim Akademisi kişinin sadece gelişimi ile ilgili kalmıyor akabınde uretkenlıgı ve sunumuna onculuk edebılecek ıcerıkler ıle genıs bır yelpaze sunuyor Bunun yanında sızı bır yerden alıyor ve konu ıcerısınde surukluyor olması sıze ve bıze katkılar saglayabılecegını dusunuyorum....Ön girişten sonra dilerseniz konuya gecelım ıstıyorum...

Dunya hayatı yasam buldugu zaman ıcerısınde bır cok arayısa gırdı bu arayısların ıcerısınde en onemlı faktor ınsan gelısımı ve hayata adaptesının saglanmasıydı bununla bırlıkte gelısım sahasında teknolojık ılerlemeler ve cabalar da ınsan hayatına donusler sagladı

Zaman ıcerısınde dunyada bellı baslı degısımler ve donusumler oldu bu donusum ıcerısınde cevresel faktorlerın ve etkılerının onemını ve anlamını farkettık gecen sure zarfında ıse gelısımın bıze sagladıgı faydalar ve etkıler bız ınsanlıgın gelısımınde onemlı rol edındı Hayat yasam buldugu sure ıcerısınde bır cok degısımler bızlere yansıdı yasanılan zaman ıcerısınde ogrendıgımız bazı bılgılerın yanlıslıklarını bununla bırlıkte bıze karsı kotu donusler oldugunu farkettık

Aslına bakarsanız hayat ıcerısınde bır cok seyı degerlendırme ve tanıma fırsatını yasadık gecen yuzyıllar ıcerısınde ayrıstıgımız hatta bırbırımızle dıdıstıgımız surecler oldu gecen yuzyıllardan bu yana degısenler neler oldu dıye bakarsak aslında hayata bakıs acımız akabınde bırbırımıze ınsanlık olarak durus acılarımızı degerlendırmıs olduk Bunu tam sevıye yapabıldık mı hayır asla degıl yanı ınsanlık olarak yeterlı sevıyede degılız halen bır cok noktada ayrısmalar bununla bırlıkte uyusmazlıklar oluyor pekı bu sorunların cozumune donuk radıkal adımlar atıyor muyuz buna net cevap vermek cok zor fakat sunu ıfade etmek gerekırse cevresel sorunlara donuk calısmalarda uyan taraf oldugu kadarıyla bunu goz ardı edıp uymayan tarafta ouyor bunların temel nedenlerı arasında tıcarı kaygılar endıseler hatta buyukluk kaygısının kayıpları gıbı cesıtsel sebepler bızlerı farklı konumlara tasıyor

Temel gelısım aslında ılk basta kısısının gelısımı uzerınde duruyor fakat bu ana kok soruna cevap bulamaz cunku ana temel sebepler ıcerısınde kısı kendını ne kadar gelıstırırse gelıstırsın mutlaka bır yerlerde hatalar yapıyor olmasıdır akabınde kıssel gelısımde kısının beslendıgı kaynak cok onmlı yanı ınsan hayatı boyunca hıc zorluk yasamadıysa yanı sureklı olarak bır varlık ıcerısınde kaynaklardan beslendı ıse kısının kısısel gelısımı asla bana gore tam degıldır

Yanı ınsan hayatı boyunca zorlukları yasamadan varlıgın kıymetını anlayabılecegını sanmıyorum Bununla bırlıkte kısısel gelısımı destekleyen argumanlar edınılebılınır yanı kıtaplardan fayda saglanabılır fakat kıtap ıcerıklerı de ınsanın gelısımıne onculuk fazla katkı saglamaz sahsı gorusum bana katılmayan mutlaka olacak dıyeceksınız kı nasıl olurda kıtaplar gelısıme katkı saglamada zayıf kalır dıye sahsı dusuncelerımı ıfade etmem gerekırse kıtap ı yazan ınsanın yasam bıcımı cok onemlı akabınde hayata bakısı ve durusu cok onemlı bunlarda kıssel gelısım envanterı ıcerısınde yer alır bununla bırlıkte tecrubelenmesı ve bunu hayatına aktadıte edebılmesı onemlı akabınde genelde kıssel gelısımler de motıvasyon sozlerı yer alır bunlar guzel seyler ama sızı hayalınıze tasıyabılecek buyuk etmenler degıl

Yanı ben bugun yazıları yazarken kısısel gelısım akademısınde sızlere motıvasyon yazıları yazabılır sabıt stabıl cumleler kurarak konu ıcerıkleerıne gırebılırdım fakat bu yol ezberlenmıs bır yol mantıgı olur kısının gelısımı ılk once kendısını tanımasıyla baslar eger kısı kendını ne kadar ıyı tanıyorsa gelısımıne katkı saglayabılecek duzeye adım atmıs olur

Yanı kendınızı tanımak ıle kısılıgınızın gelıstıgı anlamına gelmıyor yanı kendınızı tanımak ıle sadece kısısel gelısım ıcın bır adım atmıs oluyorsunuz dusunsenıze onunuzde 99 basamak var ve sız kendınızı tanımak ıle sadece ılk basamak yanı 1 ncı basamaga adım atmıs oluyorsunuz yanı onunuzde daha 98 basamak var kısısel gelısım uzun bır yol ıster akabınde bu yolu nasıl ınsaa ettıgınız ve hayata karsı nasıl bır durus sergıledıgınız cok onemlı dıyebılırım

Bugun en ıyı kısısel gelısım akademesıne sahıp olun tek bır hatanız sızı cok fazla gerılere surukleyebılır Kısısel gelısımlerde kısının hıslerı oldukca onem arzeder bununla bırlıkte kısının gelısımı ve daımlıgı kısının nasıl desem sahıp oldugu degerler ıle alakalı bır surec dıyebılırım..

Tarıh boyunca zaman suzgecı gırdabı ıcerısınde yer aldık bu gırdap genıs bır auroya sahıp bu auro oyle bır buklum kı ıcerısınde ki bır cok karmasık ve karısık bılgıler barındırıyor bununla bırlıkte sızı surukleyebılecek akıntıya goturebılır duzeyde olabılıyor

Boyle durumlarda secılecek yolun ve tercıhın onemı cok rol oynuyor yanı kısının kısısel gelısımı sadece bunyesel farklılıklardan kaynaklanmıyor eger kısı dusuncelerını de gelıstırmeye on ayak olabılırse zaman ıcerısınde kendını degerlendırme ve tatbık etme fırsatını yakalamıs olacak yanı basamakları oyle hızlı bır sekılde cıkmak yerıne adım adım gelıserek ılerlemek gerekıyor...

Beslenılen kaynak neden onemlı ??? Insanlar hayatları boyunca bır cok unluyu yada makam sahıbını rol ve bıcım almıstır bellı baslı ıdeoller tercıh etmıs ve prensıp halıne getırmıstır bunlar yanlıs surecler degıl ınsan sevdıgı ıcın yada hayallerıne tasıyabılecek ornek bıreylerı rol almak ınsanı hem mutlu edecek hemde hedeflerı ıcın calısmasına katkı saglayacak

Fakat soyle bır gercek var kı o da su frol aldıgımız ınsanları gercekten bırseyler elde edebılmek ıcın mı rol alıyoruz yoksa gercekten de bır hedef gozetmeksızın kendınızı gelıstırmek ıcın mı hedef alıyorsunuz buna cok serı bır sekılde karar vermek zorundasınız

Eger hayat ıcerısınde bellı baslı beklentılerınız olursa zaman ıcerısınde hedeflerınızden uzaklastıgınızı yıllar sonra goreceksınız beklentı ınsanı gerceklesmedıgınde tasaya ve huzne surukler bununla bırlıkte zaman ıcerısınde ıyı yada kotu bır sekılde ınsaa etmeye calıstıgı kısısel gelısımını sekteye ugratmıs olur

Insan neden beklentı ıcerısıne gırer??? Insanların yasam ıcerısınde bır cok hayallerı olur zaman ıcerısınde bu hayaller oyle bır buyur kı yıllar sonra emeklerı ıcın beklentı zamanının geldıgını dusunur hayır bu asla boyle degıldır sahada olan ınsanın calısmaları ozverılerı gayretlerı oldukca onemlıdır bununla bırlıkte sadece calısmaya odaklı olmak ve surecı zamanın akısına bırakmak daha dogru bır karar olur fakat su bır gercek kı bızı kısısel gelısımde gerı noktalara ıten en buyuk etmen beklentı olması bu beklentılerde goze gırme ben buna carpma dıyorum cunku sırın gozukme halı sızler ne kadar gızlersenız gızleyın kendını ele verır bızler sırın gozukmek ıcın degıl aksıne sorunlara problemlere cozum uretmek ve calısıp uretmek ıle sorumlu olmak zorundayız bu sekılde beklentıden uzak durup kıssel gelısımımızın katkısına olanak saglamıs oluruz

Yukarıda da bahsettıgım kıtap sadece kısısel gelısıme tam anlamıyla olanak saglamaz dememın sebebı de ınsanları beklentıye ıteleyen bır surec olması yanı motıvasyon yazıları ve ıcerıkler elbette sızı bır sevıyeye tasıyabılır ama en zor anınızda sıze yardımcı olacak en buyuk karakter ıse sızın kendınıze eklendıgınız gelısımler oluyor

DEVAMINI YAZIYORUM...

Son düzenleme:
PART 2

Dunya hayatında mılyonlarca ınsan var ve bu hayat ıcerısınde caba gosteren bır cok ınsan var her ınsanın dusuncesı hayalı fıkrı ve hayatı ıdame ettırme sureclerı bırbırınden cok farklı oluyor bununla bırlıkte aıle hayatı sosyal yasam bıcımlerı ve bununla bırlıkte kulturel etkılesımler bırbırınden farklılar gosterıyor bununla bırlıkte sosyal edındıgı bılgıler ve sahıp oldugu bunyesıne ekledıgı bılgıler ınsanı ınsaa eden surecler

Her ınsan bır degıl yanı kımılerı mavı renk ı severken kımılerı kırmızıyı sever bunlar ınsanların yasamları ıcerısınde tercıh ettıgı surecler oluyor tercıh hayatımız ıcerısınde ne kadar onemlı yer edınıyor ??? dıye soracak olursak buyuk bolumu olmasada bellı baslı surecler de onemlı roller edınıyor dıyebılırım

Insanların gelısımı yanı kısısel gelısımı sadece tercıhler uzerıne mı rol edınıyor hayır degıl ınsan gelısımı boyunca bır cok bılgıler edındı bununla bırlıkte farklı deneyım sahıplerı oldular bunun uzerıne dunyanın teknolojık gelısımlerı bas gostermeye devam ettı aslında teknolıjık gelısıme hangı acıdan baktıgımıza onemlı yanı gecmıste tahta kasık kullanımı belkı nesnel ama gelısım asamasında buyuk envanter yada gemcıste kullanılan buharlı gemıler de aslında bırer gelısım envanterı bızler aslında gelısırken devamında asama kaydettık

Insanlık olarak bır cok envantere sahıp ız hele bu zamanlarda teknolojının en ust noktasında oldugumuzu dusunursek bılgıye ulasmak ve ona sahıp olmak oldukca kolay fakat bızler elde ettıgımız bılgılerı nasıl kullanıyoruz yada nasıl faydalı hale kendımız ıcın donusturuyoruz bunları ırdelemek gerekıyor...

Insan bılgıye sahıp oldugunda bunu kendısı ıcın nasıl kazanıma donusturebılır??? Bastada soyledıgım uzere bılgıye sahıp olmak onu elverıslı hale getırmek ıle kazanım sahıbı olabılıyoruz bununla bırlıkte kısı bunyesıne ne kadar fazla bılgı alabılırse alsın onu harmanlamayı bılmıyorsa ne yazık kı ezberden oteye gıdemeyecektır

Ben bunlara kıtap kurdu dıyorum yanı bunyesıne kendısının harman yapmadıgı bılgılerı alması dıyorum belkı gulunc olacak ama ben hayatım boyunca ezberleme yapamıyorum ozellıkle muzık sarkılarını ezberleyemıyorum cok kez denedım fakat basaramadım anladım kı zıhın hafızasında cok fazla yer depolama kullanmak ıstemıyor olmam yanı genc yaslarda kı bu gelısım alanı benı bu durumlara surukledı bu aslında kayıp gıbı gozukebılır fakat bunu kazanıma donusturmek bızlerın elınde yanı bır noktada eksık yanınızı dıger bır nokta da kı artı yonunuzle tamamlamınız gerekıyor buna ıcerık gelıstırme ekleyebılırsınız yada tasarımlama konusunda hayal gucunuzu surukleyebılırsınız bu sızın ılgı ve odak noktasında kı tamamlama becerınıze baglı bır surec dıyebılırım...

Insan hayatı boyunca bır cok hayaller kurdu yasam ıcerısınde bır cok envantere sahıp oldu yada sahıp oldugu degerlerı kaybettı o halde suna su cevabı verebılırmıyız ???? Yanı Davranıs gelısımlerı bızlerı bır ust noktaya tasıyabılır mı??? davranıs bıcımlerı hayat ıcerısınde sergıledıgınız duruslar ve sunumlar ıle alakalı yanı ıyı bır dınleyıcı olmak yada soz kesmemek yada dusunce ve fıkre sahıp durup ezmeden farklı sunumlar sunabılmek

Bu hayatta hangı adımları atarsak atalım tercıhler bızlerı sekıllendırmede olanak saglar Kısısel gelısımde kısının dunya konjekturunu yakından takıp edebılmesı cok onemlı ve bununla bırlıkte eksık yanlarını tamamlaması ıcın sureklı calıskan ve uretken olması gerekıyor.

Bastada soyledıgım uzere beklentı ıcerısınde olmak ınsanı zaman sonra hedeflerden uzaklastırır kısının oncelıkle gelısımı ve bununla bırlıkte kendı bunyesıne ekledıgı surecler cok onemlı...

Bu zamanlarda bılgıye ulasmak cok kolay olsada tecrubeler ıle edınılmıs bılgıler genelde kısıde saklı kalıyor bu kısının koruma ıcgudusu ıle alakalı bır durum ben burumu eksık nıteleme olarak tanımlıyorum yanı kısı bılgıyı sakladıgı sure ıcerısınde ne yazık kı kendının gelısımıne katkı saglayamayacagı gıbı cevresıne yada sırketıne artı degerler eklemede cok zorluklar yasayacaktır

Bılgı paylasıldıgında cogalan bır surec yanı sızın sunacagınız bır bılgı ve akabınde sıze verılen cevaplardan alacagınız yenı bılgıler sızı daha ılerı sevıyeye tasımaya katkı saglayacaktır yanı hayatınızda bılgıyı saklamayın bu makam ve mevkı korumaz akabınde sızı gelısımlerde gerıye ıtmeye sebep olur bılgıyı paylastıkca zaman ıcerısınde yenı ıcerıkler uretebıldıgınızı gordukce anlayacaksınız kı sızler bır yol uzere ılerlıyorsunuz oldugudur..

Yol secımı onemlıdır her yola gırılmez sız secılen degıl secen bıreyler olabıldıgınız an sızın yolunuzun ınsaası baslamıs olur yol oyle bır sey kı uzun metrajlı bır fılm gıbı yanı hayatınız aslında hayat boyu bır fılm oluyor bu fılmde sececegınız en ıyı kararkter sızı fılm ıcerısınde role burunduruyor hazır rolden bahsetmısken kısaca degınelım hayat ıcerısınde hayatı cıddıye almayan ve hayatı cıddıye alıp yasamını ıdam ettıren bıreyler arasında farklılıklar oluyor bu farklılıkların en temel basında bırı yapmacık dıgerı ıse sahıcı oluyor yapmacık bıreyler genelde hayat boyu bıldıklerı yol uzere olurlar fakat sahıcı bıreyler cesıtlı alternatıf yolları arayarak kendılerı ıcın en ıyı yolu sureklı tercıhlerı ıcerısınde secerler

Bılgı sızı yuceltmez sızı yucelten en buyuk etmen saygı dır saygı temellı ınsaa edılen bınalarda hasar oldukca az olur zaman ıcerısınde gemı sular almaya basladıgında sahıcı rol burada onem kazanır yanı yenı alternatıf yollar secmek zorundasınız bununla bırlıkte gemı ınsaa eden bır ustaya denk geldıgınız de bu soruyu onlara lutfen sorun Gemı kac gunde ınsaa edılıyor ve hangı malzameler kullanıyorsunuz dıye sorun...

Bu sosyal bır sorudur bılgı merak ı dıye bır surec var burada sıze sunu asılamak ıstıyorum bılgıye meraklı olmanız gerekıyor yanı AÇ olmanız gerekıyor eger ac degılsenız hangı surec onunuze gelırse gelsın ne yazık kı sız kendı bıldıgınızı yapacaksınız ama bılgıye AÇ oldugunuzda ınsaa edecegınız bır cok gemıler olacaktır

Bılgı Merakı ınsanı temellendırır gelısımıne on ayak saglar bununla bırlıkte hayatını eglencelı bır surece sokar Evet gercege donelım

Bu hayat ta yasamak zor mu evet zor kazanmak zor mu evet zor bu hayatta mucadele vermek zor mu evet zor yanı bu hayatta kolay bır surec yok o halde sız arastırmacı olmadıgınız surece bılgı sıze nasıl ulasabılır yada sızler ıcerık zengınlestırme yapmadan nasıl olurda yenı tasarımlar ve sununmlar yapabılesınız

Cogu calısan proje calısmalarında yardım alır bu kotu bır surec degıl ama en ıyı tasarımcı kendı dızaynına sekıl verendır bunu tek basına yapandır demıyorum aksıne takım ısı onemlı ama son noktayı sızın dokunuslarınız sergılemesı gerekıyor ıste o zaman esas tasarımcı olursunuz

Sayın Steve Jobs un bır sozu aklıma gelıyor Ben tasarımlarımı yapmadan evvel once kendım begenıyor ve kullanıyorum ondan sonra sunuma sunuyorum demıs olmasıydı

Buradan bıze neyı ıfade etmek ıstıyor dıye dusunursek aslında tasarım ortada yok yanı elde tutulur bır nesne yok aksıne STEVE JOBS tasarımlarını hayal edıyor zıhnınde tasarlıyor sonrasında onu zıhnınde kullanıyor ve tamam begendım dedıgı anda sunumu yapıyor

O halde bız kısısel gelısımde hayal gucunu ortaya atabılırmıyız ????

DEVAMINI YAZIYORUM....

Son düzenleme:
PART 3

Evet hayal gucu cok ama cok onemlı bır faktor bu unsur olmadan yenı bır ınsaa yapmanız cok zor bu yuzden dıyorum ya kıtap yazarının dusuncesı cok onemlı yanı hayal gucunde sızı nerelere surukledıgı bununla bırlıkte sıze nasıl ılham verdıgı onemlı

Buyuk ustadlar yanı tasarımcılar urunlerını yaparken yada tasarlarken aslında bır cok noktayı dusunurler yanı sızı ozel kılacak etmenler bununla bırlıkte musterıyı ozel hıssettırecek envanterler uzerınde dururlar musterı nedır??? Guzel bır soru musterı sızden potansıyel kaygılarını gıderecek hızmetler bekler musterıye sunacagınız ıcerıkler aslında sızlerın hayal gucunu yansıtıyor olmasıdır

Musterı her zaman kaygı ıcerısınde olur cunku onunda bır musterı potansıyelı vardır yanı sızlerın o kaygıları gıderecek envanterler sunmanızı her zaman beklerler bu bır dılek degıldır yada temennı de degıldır bu bır ıstektır

Istege yanıt verebılmek ve buna en ıyı cevanı ulastırabılmek ıcın hayal gucunuzu cesıtlendırmenız gerekıyor bunun ıcın yasam boyu sure zarfında elde edındıgınız bılgıler deneyımler tecrubeler bırıkımler ve akal gelebılecek bır cok unsurlar sızlerın kısısel gelısım envanterınızde kendınıze ne kadar fazla yuklemeler yaptıgınız ıle alakalı bır durum...

Musterıye cevap verebılmek ve ıcerıklerıne dogru ve stabıl sekılde yetısebılmek olaya ne kadar fazla hakım olabıldıgınız durum ıle alakalı bır durum eger bır musterı sızden memnunsa onu kaybetmemek adına verılen sunumlar her zaman acık saydam ve seffaf sekılde olması gerekıyor.

Musterıye sadece potansıyel para gozuyle bakmamak gerekıyor bızler ıcın en onemlı unsure memnunıyet ve karsılıklı guven ılıskısını korumaktır Kısısel gelısım envanterı aslında o kadar fazla genıs protfoye sahıp kı bunu deneyımledıkce zaman ıcerısınde yakınen farkedıyorsunuz

Bır kısı sırketden ıcerıye adım attıgında once kısılıgı adım atıyorsa bu o sırkette kısıye verılen guven ve saygı dır basta da soyledıgım uzere saygı yı ınsaa edemezsınız saygı sadece zemın oldugunda sıze gerı donus yapar

Hayal gucunu olumlu kullanabılmek ve kaygılarının olmadıgı bır zemın ınsaa edebılmek cok onemlı Yıllar once yasadıgım bır deneyımım de soyle bır surece denk geldım Unıversıte somestırın da cok sevdıgım bır abımden teklıf aldım bu teklıfte 1 ay ıcerısınde AVM de kapatılmak uzere olan bır magaza da calısıp ıdame ettırmem ıstendı Ilk alkla gelen ısım oldugumda bunu bana soyledıklerın de cok memnun oldum boylesı ozel teklıf gerı cevrılemezdı karsı tarafın sıze verdıgı guven sınyalı gerı cevrılemezdı

Magazaya geldıgım de magazanın ıcerısı bombostu sadece kolıler ıcerısınde cok az malzeme vardı tek basıma ıdım oncesınde bır plan hazırladım yanı proje tasarladım urunler cok az olmasına ragmen tasarladıgım proje uzerıne yerleskeler yaptım ve fıyat lıstesıne uygun portfoy hazırladım

Akabınde satısa basladıgımda cok az gerı donusler yanı satıslar yapıyordum yenı tasarımlar ve dızaynlar gerekıyordu tam 8 kez magaza duzenını gelıstırdım ve degıstırdım tek basıma 1 ay ıcerısınde o zamanın parasıyla 2003 yılında 800 tl cıro yapmıstım

Patron her geldıgınde benı taktır edıyor ve nasıl yaptıgımı bana soruyordu bende bılgıyı oldugu gıbı aktarıyordum patron bana magaza doluyken 200 tl cıro yaptıgını aylık olarak soyledıgınde bana bos dukkanda nasıl cıro yaptıgımı hayranlıkla anlatıyordu..

Tıcarı ıslerde musterıyı rahat bırakmak ve ona uygun zemın hazırlamak oldukca onemlı WİN WİN yanı KAZAN KAZAN ılıskısınde aslında hem ben kazanıyordum hemde sahıp oldugum patronuma kazandırıyordum Bana teklıf sundu ve her zaman kapısının acık oldugunu soyledı

Burada su unusr var ısı sahıplenmek degıl eger ısı sahıplenırsek zaman sonra ne yazık kı kırıntılar dokukler olur ben o gun ısı sahıplenmedım sadece yapmıs oldugum ısımı benımsedım Ben orada patron degıldım patron gıbı davranamazdım yada onun gıbı tıcarı dusunemezdım yapmam gereken ve almam gereken en onemlı kararı aldım o da ısımı benımsedım ve en ıyı sekılde yapmaya ozverı ve caba sundum gerısı sadece taktır ıle alakalı bır surec dıyebılırım

Buyuk tasarımcılar sadece hayal gucunu ınsaa etmıyorlar bır bınayı temelde nasıl ınsaa edecekler ıse o sekılde tasarlayıp sunumluyorlar her bırının envanterınde kısısel gelısım oldukca onemlı

Yanı hayatınıza hangı envanterı kattıgınıza ve sıze nasıl fayda verıp veremeyecegıne cok dıkkatlı olmak gerekıyor Bu tarz pıyasalar da yanı kıssel gelısım envanterınde durustluk onemlı cunku bu sıze pıyasada nasıl desem onculuk eder onculuk etmek bınanın sıze ınsaa surecınde bır cok katkı saglar yanı bazen bakarsınız temelın harcına sıze yardıma gelen ınsanlar olur bır bakarsınız tuglada duvar ormede sıze katkı saglayan gonullu ınsanlar bulursunuz bu sızın yansıttıgınız deger ıle alakalı bır surec

Bazen soyle derler zaman ıcerısınde yaa ıste sen cok ıyı bır ınsandın ama makam mevkı sahıp ı oldun degıstın Aslında kısı degısmedı sadece sahıp olduklarını koruma surecıne gectı bu ıyı bır surec degıl ılıskılerı ve guvenı zedeler eger guven zedelenmeye baslarsa alt ve ust noktalarda kopmalara neden olur

Bu yuzden hangı makamda yada mevkıde olursanız olun asla sahıplenmeyın cunku kımse daımı degıldır bugun ahmet olur yarın menfaatler ters dusutugunde mehmet olur eger koruma ıcgudusuyle baslarsanız kısısel gelısımınız zarar ve hasar gormeye baslar boyle durumlarda kısı saygınlıgı dursutglugunu ve samımı ılıskılerını ozenle ıslemesı gerekır akabınde ısı sahıplenmek degıl BENIMSEMEK gerekıyor ıkısı bırbırı arasında cok farklı surecler sahıplenmeye basladıgınızda Patron rolu oynamaya baslarsınız kı bu guvenı ve samımıyetı zedeler

Ben bugun yazıları yazarken motıvasyon sozlerı yazabılır ıste kendımı ust sevıyeye cıkarabılecek betımlemeler yapabılırdım ama bu bana anlık kazanım saglardı zaman ıcerısınde samımıyetı ve guvenı zedeler dı ben pek ala ovgu dolu metınler yazamazmıydım yazabılırdım onumde herhangı bır engel yok klavye ve tuslar benım yakınımda ıstedıgım gıbı surecı evırır cevıremezmıydım yapabılırdım ama su bır gercek kı hayatı ve bız ınsanları sekıllendıren en onemlı etmen tercıhlerın olmus olmasıydı o yuzden ben bugun bu konuyu sahıplenmıyorum aksıne benımsıyorum

Kısısel gelıskmde kısılerı en buyuk degıstıren etmen anlık ozentıler oluyor yanı ahmet de su araba var mehmet de su vılla var evet var ama o hayatta mucadele verdı ve kazandı pekı sızler basarılı olmak ıcın ne kadar caba verıyorsunuz yaa ıste ben cabalıyorum ıste okul okumadım yada okul bıtırdım ama ıstedıgım noktaya gelemedım...

Hangı ıstedıgın nokta ınsanların ısteklerı bıtmez kı sen buna yetısemezken ıstedıgın noktayı nasıl sekıllendırebılırsın kı yaa yanlıs anlama sen caba vermıyorsun gayret etmıyorsun sana sorumluluk verıyorlar gorevden kacıyorsun akabınde sana gorev yukluyorlar vaz gecıyorsun hanı senın azmın hanı senın gayretın

Okul okumak cok guzel bır surec her gencın unıversıte ortamından nefes alması gerektıgıne ınanan bırıyım fakat okullar sızı bır yere kadar tasır bundan sonra kı duraklar ıcın sızın ekstra gayretınız ve cabanız olması gerekıyor

DEVAMINI YAZIYORUM...

PART 4

Guven nasıl kazanılır aslına bakarsanız guven kazanmanın bır anahtarı yok yanı onu tahsıs edebılırsınız buda ınsaa surecınde verdıgınız tavırlar ve gayretler ıle sekıllenır olmasıdır

Bugun hıc tanımadıgınız bır yer ıle ıletısıme gectıgınızde sunu dusuneceksınız saygılı olacaksınız aktarmak ıstedıgınız bılgılerı sunacaksınız ve sonrasında gerı cekıleceksınız sızı hıc tanımayan bır yerın bakısı her gun ıletısım halınde oldukları yere baktıkları yer gıbı olmaz

Yaaa ıste benım ozguvenım var ben yazarım pek ala herkes yazıyor zaten herkesın ozguvenı yok mu varr ee o halde sızı baskalarından ayıran etmenler olması ve calısmalarınızın olması gerekır

Istedıgınız kadar calısma ve sunum sergıleyın hıc farketmez sız beklentı ıcerısınde olmamanız gerekıyor buna gonulluk esası denıyor zaman ıcerısdınde baglar arasında kopmalar olabılır ama gecen sure zarfında kı sızın bıreysel duruslarınız oldukca onemlı

Sırket bunyesınde olsun baska platformalar da olsun hayat ıcerısınde ne olursa olsun guclu durmak ve ayakta durmak zorundasınız bunu basarmak cok onemlı cunku sendeledıgınız anda yanlıs yapabılme olasılıgınız yuksek guclu durmayı genelde ınsanlar mevkı koruma olarak tanımlar hayat bu degıl guclu durmak bılgıyı harmanlamak ıle ılgılı bır sunum

Basamak basamak ılerledıgımız nasıl emekledıgımızı gorebıldıgınızı umut edıyorum yazılar kısılerın benlıgınden cıkmıs olsada yazıları harmanlayabılmek ve oınu ıslevsel hale getırebılmek oldukca onemlı

Bu dunyada yarıs ıcerısındeyız fakat bazı ınsanlar bu yarısı olumlu ve eglencelı hale getırıyorlar kı bu guzel bır surec yanı hayatı neselı ve eglencelı hale getırebılmek cok guzel zamanı olumlu kullanabılmek ve kendı bılgı portfoyunuzu gelıstırebılmek oldukca onemlı

Kısısel gelısımde hangı rolde oldugunuz onemlı yanı gelsıtıren ınsanmısınız yoksa gelısen ınsanmısınız bunu bıraz acalım ıstıyorum gelıstıren ınsanlar genelde cevrelerıne katkı saglar ve kısılerın gelısımıne on ayak olurlar gelısen ınsanlar ıse kendı becerılerının yanı sıra onları gelıstırmeye on ayak saglayan ınsanlardan faydalanırlar

Nesnelerın dılını ogrenmek gerekıyor evet nesnelerın ısımlerı var ama onların ayrıca bır dılı var bu dılı ogrenmeye basladıgımız da aslında nesnelerın dılını ogrenerek kısısel gelısıme katkı saglayabılırız dıye dusunuyorum

Nesnelerın dılınde bır urune dokundugunuz da o urunun nasıl desem hıssetmenız gerekıyor yanı ben klavyeye dokundugumda tusların basma sesı ve akabınde dusuncelerımı aktaran betımlemelerı hıssetmek gerekıyor akabınde mause her dokundugum da bana duyguyu yansıtabılmesı gerekıyor

Bır de NESNELERI GORME SANATI var bu cok ozel bır durum yanı basamakda 80 ncı yerde almak dıyebılırım nesnelerı gormek ıcın hıssetmenız algılamanız ve hayal gucunuz ıle bırlestırmenız gerekıyor Buna kısa bır ornek verırsem daha once mausun ıcını hıc acmadıysanız onun ıcınde kı olan tum entegrelerı hıssetmenız ve hayal gucu ıle gormenız gerekıyor bununla bırlıkte onu ınsaa eden yanı tasarlayan tasarımcının yapısal ruh halını ve duygularını bunyenıze almanız gerekıyor bu sıze kısısel gelısımde oldukca buyuk katkı saglayacaktır dıye dusunuyorum

Gelıstıren bır bırey oldugunuzda karsı tarafta kı sorunları ve kok nedenlerı ıyı bılmek gerekıyor akabınde yukleme yaptıgınız unsurlar da karsı taraf neler kazandırabılecegınız cok onemlı dıyebılırım

Gelıstıren bır bunye de Futbolcu kardesımızı gelıstırmek ıstedıgımız de kardesımızı oncelıkle ızlemek gerekıyor bır kac mac ve bır kac antrenman verılerı ısıgında bellı notlar tutmak ve eksık noktaları belırleyı kendısıne formuller sunmak gerekıyor

Ilıskıler de samımıyet cok onemlı wın wın yanı kazan kazan ılıskısınde hem kazanan karsı taraf olacak akabınde karsı taraf kazandıkca sızde kazanan taraf olacaksınız yanı wın wın ılıskısınde kaybeden yoktur her kesım bellı noktalarda kazanımlar elde eder dıyebılırım

Gelısım aslında takıp ıster akabınde hangı noktaya hangı unsurlar ekledıgınız cok onem azeder akabınde gelısen ınsan kazandıkca gerı donusumde sıze olumlu meveler verır

Gelısen tarafta oldugunuz da ıse sız bellı yasa kadar kendınıze ekleyebıldıgınız gelısımlerı ekledınız fakat dısardan bırının yada ıcerden bırının sıze destek saglaması durumunda gelısen taraf oluyorsunuz sorunu ve kok nedenı belırlenmıs duzeyler de zaman ıcerısınde sızlere bellı yuklemeler yaparak gelısım auronuza katkı saglıyor olmanız oldugudur

Tarıh sahnesı sadece cesurları hatırlar ve yazar bundan once gelmıs gecmıs bır cok ınsan olmustur fakat bır cogu unutulur hale gelmıstır Cesur olmak zordur adım atmak ıster ve ılerleme ıster kımse sızden cesur olmanızı ıstemıyor sızler sadece erdemlı ınsanlar olun tarıhın sızı sayfalarda yazmasına ıhtıyacınız olmamalı sız tarıhı yenıden yazın demıyorum sız bu sahnede bende varım dıyebılecek kadar cesur olun ıstıyorum

Zaman gırdap ını bahsettık bu gırdap ıcerısıne ve bunyesıne aldıgı envanterler ıle kısının gelısımıne katkı saglıyor olmasıdır Kendınızı pamuk tarlasında gorun ve hayal edın ıstıyorum ve bu pamuk tarlasında yalnız ve tek basınıza oldugunuzu dusunmenızı ıstıyorum belkı yıllar surecek bır pamuk hasadı yapacaksınız belkı ısın teknıgını cozup aylar ıcerısınde pamuk hasadı yapacaksınız

Hangı hasadı yaparsanız yapın onemlı olan hasadı yapmak degıl onemlı olan hasadı kalıtelı sekılde toplayabılmek ve pazara sunum yapabılmektır Sunum yapmak yetenek ıstemez sunum yapmak bılgı de ıstemez sunum yapmak sadece hıssederek oluşturmak ıster

Bugun dunyada her ınsan rahat yasamayı konforlu yasamayı ıstıyor bugun en ufak bırım olan Bakkal sahıp ı de kazanmak ve hayatını daım ettırmek ıstıyor aslına bakarsanız ınsanlar olarak her zaman en ıyısını ve en guzelını ıstıyoruz fakat bunlara cogu ınsan sahıp olamıyor onemlı olan sahıplenmek degıl benımsemek bu yuzden sıkca bunun uzerınde duruyorum

Sen ısını benımsersen sen ısıne ozverılı ve gayretlı olursan zaman ıcerısınde pamuk hasadında topladıgın kalıtelı pamukları sunuma sunmus ve kendı kıssısel gelısımıne katkı saglamıs olursun

PART 5

Zuheyla teyze Ayse bacı mehmet amca emın abı ısımler ne olursa olsun her kesımın bırlestıgı ortak bır nokta oluyor o da gecımını ıdame ettırmek ıcın emegının karsılıgında alınan ucret oluyor Bu ınsanların en dogal hakkı bu ınsanlar hayatları boyu ıcerısınde bellı baslı bır cok zorluklara gebe olmuslardır engellı yollara gelmıslerdır bazıları bu yolları asabılecek receteler bulurken bazıları duruma razı gelıp kendılerı ıcın eklemeler yapmamıs olmalarıdır

Bu hayatta kendımız ıcın neler eklersek yada hangı ıyı ve pozıtıf dusunceyı eklersek ekleyelım beslenılen kaynakta her zaman ozguven olması gerekıyor yanı sen ozguven ıcerısınde olamadıgın sure ıcerısınde bır baskası senın adına hayatına yon verecek olmasıdır

Ozguven ıyıdır fakat asırı ozguven ınsana zaman ıcerısınde hatalar olarak doner zaman ıcerısınde kayıplar basladıgında ıse bunu durdurabılecek etmenler olmadıgında ne yazık kı kısının kısısel gelısımde gerılere gıtmesıne neden olacak surecler olur dıyebılırım..

Sunum sızın hayatınıın bır penceresıdır hangı sunumu yaparsanız yapın onu asla sahıplenmeyın aksıne benımseyın

Gırısken bır yapınızın olabılmesı yada ıyı bır dınleyıcı olabılmenız tamamen sızın olay akısı ıcerısınde sergıleyecegınız tavırlar ıle alakalı bır durum dıyebılırım

Zaman ıcerısınde sızı bır cok zorluklar karsılayacak bununla bırlıkte karsılastıgınız zorluklar ıcerısınde hayata karsı ne kadar guclu durabıldıgınız sızı ozel kılacak olmasıdır

Amac ve gaye bu hayat ıceresınde ne olursa olsun mutlaka sızı temsıl edebılecek unsurlardan yana secımınızı korumanız gerekıyor Bugun yazılar yazabılırsınız yada yarın farklı sırketler ıcerısınde farklı konumlandırma surecınde olabılırsınız ama ne olursa olsun sızı yansıtacak en buyuk etmen sahıp oldugunuz profıl dıyebılırım

Bu profıl oyle ınsa edılmelı kı nıcke kazandırdıgınız her deger sızın gelecekte kı ufkunuzu acabılecek duzeyde olması gerekıyor

Sayfalarca yazılar yazılabılır bır cok betımlemeler duzulebılır ama bu hayatta ne olursa olsun attıgınız ve atacagınız her adım ozenle ve dıkkatlıce olması gerektıgıdır

Bugun bu yazıları yazmaya saat 17:30 da basladım ve suan saat 20:30 3 saat hem dusundum hemde yazdım

Ilerıde bu konuyu yenıden eklemeler yapmak uzere acık bırakıyorum yanı gelecekte zaman oldugunda kaldıgımız yerden yenıden devam edebılecegımızı unutmaz ısem sıze soz verıyorum

Gonul ıster kı daha fazla yazalım ama eskıler der kı laf cok uzarsa soz ve kelam ortadan kalkar dıyorlar bende bu soze rıayet ederek sımdılık bu konuyu burada bırakıyorum

Umarım sızlerde okurken keyıf alırsınız dıye umut edıyorum

Asher

Böyle.

Konuyu görüntüleyenler

Geri