Kayısının Stres Önleyici Etkisi Var

Mia

New member
HanımZade
Katılım
26 Eyl 2016
Mesajlar
654
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
Yazın en sevilen meyvelerinden kayısının ne bilin faydası barsaklarda düzenleme sağlaması. Ancak Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatmagül Yılmaz Öztürk, bilinen dışında daha fazla sağlığa fayda sağlayan kayısının, kanserden kolesterole kadar birçok alanda önleyici olduğunu söylüyor. İşte, kayısının en önemli faydaları…

Barsak faaliyetlerine yardımcı

Kayısı posa içeriği nedeniyle barsak faaliyetini düzenleyici etkiye sahiptir ve bu özelliği ile kabızlığı önler, diyet posası kalp- damar sağlığında kolesterolü düşürücü etki sağlar, kolon kanserine karşı koruyucudur. Lif içeriği ile uzun süre tok kalmaya yardımcı olur ve bu etkisi ile şişmanlığı önler.

Kemik ve diş sağlığı için

Kalsiyum içeriği ile kemik ve diş sağlığı için önemlidir. Özellikle kurusunda ve pestil şeklinde kalsiyum içeriği tazesine göre daha fazladır.

Kansere karşı koruyucu ve bağışıklık güçlendirici etki

A vitamini içeriği yüksektir. Bu vitamin göz sağlığının yanı sıra güçlü bir antioksidandır ve kansere karşı koruyuculuk sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yaşlanmayı geciktirir ve cildin pürüzsüz olmasına yardımcıdır. Üreme sağlığını etkiler.

C Vitamini içeriği ile gribal enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına iyi gelir. Diş eti sorunlarının oluşmasını engeller. Kanser yapıcıların yıkımını artırır.
Kalbi koruyucu etki

Potasyum içeriği yüksektir. Yine kuru ve pestil şekli daha çok potasyum içerir. Sodyum içeriği düşüktür. Tansiyonu düzenleyici ve kalbi koruyucu etkisi vardır. Yalnız kronik böbrek rahatsızlığı olan hastalarda tüketimi önerilmez. Böbrek fonksiyonlarını yitirdiği için potasyumun kanda fazla birikimi kalbi olumsuz etkiler. Sodyum içeriği düşük olduğu için tansiyonun daha iyi dengeye oturmasına yardımcı olur.

Kansızlığa karşı koruyucu etki

Demir içeriği ile kansızlığa karşı koruyucu etki sağlar.

Stres önleyici ve mutluluk hormonu salgılayıcı

İçerdiği B grubu vitaminler sayesinde stresi önler. Karbonhidrat içeriği ile beynimiz için enerji kaynağıdır ve mutluluk verir.

İçeriği çok zengin

100 gr kayısı 51 kaloridir. İçerik olarak dağılımları ise; 0,6 gr posa,16 mg kalsiyum, 0,5 mg demir, 281 mg potasyum, 2700 IU Vitamin A, 10 mg Vitamin C,0,03 mg Tiamin, 0,04 mg Riboflavin, 0,6 mg Niasin vardır.

100 gr kuru kayısıda; 260 kalori, içeriğinde ise; 3 gr posa, 67 mg kalsiyum, 5,5 mg demir, 979 mg potasyum, 10900 IU Vitamin A, 12 mg Vitamin C,0,01 Tiamin, 0,16 mg Riboflavin, 3,3 mg Niasin bulunur.

100 gr kayısı pestili 332 kalori ve içeriğinde; 2,2 gr posa, 86 mg kalsiyum, 5,3 mg demir, 1260 mg potasyum, 14100 IU Vitamin A, 15 mg Vitamin C, 0,08mg Riboflavin, 3,6 mg Niasin bulunur

 
Üst
Alt