Kariyerinizde Neden İlerleyemiyorsunuz ?

M

Muzik

Guest
592c0aaf2269a2313c6e0ec0.jpg


Aşağıdaki küçük adımları atarsanız, kariyerinizde büyük adımlar atmaya başlayacaksınız.

Sosyal olmanın önemi

Bu, her geçen gün daha da önem kazanan bir şey.

Bağlantılar kurmanın, adınızı ön plana çıkartmanın ve pek çok önemli isimle tanışmanın en önemli yolu sosyal olmaktan geçer.

İnsanlarla sosyalleşmek, arkadaş canlısı olmak, insanlara yardımcı olmak iyi ilişkiler kurmanızı sağlar, bu da kariyerinizde ilerlemenizi destekler.

İş görüşmesi yetenekleri

En başarılı ve zeki elemanların bile iş görüşmelerine hazırlanarak gitmesi gerekir.

İş görüşmesine gittiğinizde, bu işi almak için ne kadar istekli olduğunuzu karşınızdakilere göstermeniz diğer potansiyel elemanların arasından sıyrılmanızı sağlayacaktır.

İş görüşmesine gideceğiniz yerle ilgili dersinize iyi çalışın, şirketle ilgili edinebildiğiniz kadar çok bilgi edinin.

Patron ile iletişim

Patronunuzla iletişim kurmak, özellikle zam istemek gibi konular için, size korkutucu gelebilir. Fakat unutmayın, zamanınız kısıtlı çünkü patronlar genellikle meşguldürler ve kısıtlı zamana sahiptirler. Bu nedenle, patronunuzdan bir şey isteyeceğiniz zaman bu isteğinizi destekleyecek noktalarınızı da hazır bulundurun. Eğer işinizde bir değişiklik istiyorsanız, bunun nedenlerini de hazır bulundurun. Kısacası, patronunuzla yapmayı düşündüğünüz her konuşma öncesi dersinize iyi çalışın ve her sorusuna hazır bir cevabınız olsun.

İyi çalışma prensibi

Hepimiz zaman zaman dikkat dağınıklığı yaşayabilir, yapmamız gereken işten uzaklaşabilir ve sonraya bırakabiliriz. Bunu minimuma indirmenin yöntemi, yapmanız gerekenlerin bir listesini en önemli olandan en az acelesi olana doğru sıralamak ve işleri bu sırayla halletmektir.

Eğer o gün için yapacak bir işiniz yoksa patronunuzdan ekstra iş istemek onun gözüne girmenizi ve dikkatini çekmenizi de sağlayacaktır.

İş arkadaşlarıyla ilişkiler

İş arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizi iyi tutmak sizin için çok önemlidir.

İyi ilişkilere sahip olursanız, yardım istemeniz gerektiğinde, size yardım edecek bir iş arkadaşı bulmanız, bir şeyler rica etmeniz hatta sizi idare etmeleri gereken durumlarda yardım istemeniz çok daha kolay olur.

Ayrıca unutmayın ki, iş arkadaşlarınızla, ailenizden bile daha çok vakit geçirirsiniz. Sizden büyük ya da küçük, herkesle iletişiminizi iyi tutun ve ihtiyacı olana yardımcı olmaktan çekinmeyin. Bütün gününüzü geçirdiğiniz yerde sevdiğiniz insanlarla çalışmak, iş gününüzün daha güzel ve kolay geçmesini de sağlar.
 
Üst
Alt