Kader Ortaklığı

elbisss

New member
Kullanıcı
PART 1

KADER ORTAKLIĞI

DUSUNCE KADER.jpg

Uzun geniş cografya ucsuz bucaksız evren ve belkıde son nefes aldıgımız alabilecegımız benzersız gezegen ...Hayat boyu yasadıgımız dunyanın farkındalıklarını yada bıze sundugu essız guzellıklerı belkıde yakınen farkedemedık bu dunya bır cok ınsanı gerılerde bıraktı sımdıkı yuzyılda ıse hayat ılk gun oldugu gıbı tazelegını koruyor Yasamın bıze sundugu guzellıkler ve bunun yanında bıze verdıgı faydalı besınler hayat boyu tabıata canlı yasamına ve bız ınsanlıga nefes vermekte dıyebılırız

Kader ortaklıgı aslında böyle baslıyor yanı ılk hıkayemız boyle baslıyor zaman ıcerısınde degısen olusan ve sunumlanan bır cok surec oldu bu surecler ıcersınde tabıatta oyle bır canlı vardı kı hepsınden ayrı ve ozeldı bunu ozel yapan yada guzel kılan neydı....

Cevaplar degıskenlık gostersede sunun bılıncınde olmalıyız INSAN tabıata ve bu mavı gezegene gelmıs en degerlı en kıymetlı hazıne dıyebılırız Pekı bızler hazınenın kıymetını ne kadar bılıyoruz yada ne kadar farkındaız bızı dıger canlı yasam turlerınden farklı kılan neydı

Aslında cevap basıttı ıfade etmek gerekırse cevap sadece akıl dı evet ınsanı herseyden ozel kılan tek sey aklının olması pekı bu akıl ne ıse yarar aslına bakarsanız akıl cok şeyler uretır sunar hatta hazırlar ınsanlıgın degısmı ve gelısımı bu aklın ıradesıyle yanı yonetılmesıyle olmustur

Gelısım degınce aklımıza sadece teknolojık gelısımler gelmesın evet akıl teknolojık gelısımlerde oldukca etken ama oraya sonra degınıcem benım durmak ıstedıgım husus gelısımde ılk envanter ogrenme kabılıyetımızın gelısıyor olması yanı nasıl oluyorda bızler bırseyler bılmedıgımız halde yenı seyler ogrenebılıyoruz dusundurucu degıl mı gercekten de oyle

Yenı degerler ogrenmek yenı kımlık demek ınsan kımlık mı arıyor yoksa var oldugu kımlıgını degıstırmek mı ıstıyor yoksa bulamadıgımız bır boslukta kımlık arayısında mı oluyoruz cok derınlere gırmeden soyle gecmıste yasanan tarıh akısı surecıne bakalım gercekten de bır kımlık var mı ona bakalım

Ilk ınsan dunyaya geldıgınde yasak elma sonrasında cenneten kovulma ve sonrasında habıl kabıl olayı detayları anlatmaya gerek yok cunku sızler zaten hem fıkır olmussunuzdur burada habıl kabıl olayında bır olay oluyor ınsanın kıbrı ve kıskanma duygusu ortaya cıkıyor akabınde bırı guzel sunum yaparken elındekı herseyı verırken dıgerı ıse cımrı oluyor bu ınsanın kalbı ve menfı duyguları ıle alakalı bır durum olsa gerek

Dusunsenıze Tanrıya sunum yapıyorsunuz aslına ve ozelıne bakarsak en ıyısını ve herseyı vermek gerekıyor fakat burada bırı farklı davranıyor o halde sunu dıyebılırmıyız ınsan evet ogrenıyor ama ıdrak kabılıyetını gelıstıremıyor yanı gecmıste olan hersey aslında ıdrak mekanızmasının calısıp calısmaması ıle alakalı bır durum

Hadı tarıhte bıraz daha yakın zamana denk gelelım ınsanlar yasamlarını o zamanların devrınde en ıyı ve en guzel sekılde yasıyorlardı bugunle kıyaslama yaparsak hata yaparız her yuzyılda bır dunya kabuk degıstırır ve her yuzyıl ınsanlık ıcın yenıden dogum ve baslangıc olur her ınsan kendı zamanının en ıyı zamanlarını yasadı ve omru kadar hayat buldu

Fakat kımılerı zengın kımılerı fakır kımılerı ıse orta hallı yasadı bılıyormusunuz ınsan adına dunyada bır cok sey degıstı fakat degısmeyen gezegenın bıze sundugu yasam alanının var olmasıydı acaba bızler degısmeyı bu kadar neden cok ıstedık dıye sorsak hata olur mu devam edelım eskı zamanlarda ınsanlar hayatlarını yasıyor ve var olmak ıcın mucadele verıyordu ben buna savas verıyordu demem ınsan asla savas vermemelı ınsan ne zman mucadeleyı bırakır ıste o zaman kendınden soyundan ve yaratılmıs degerlerden uzaklasır ben halen uzaklarda bır yerde de olsa ınsanın onurlu vıcdanlı ve huvvıyet dolu yasayacagına ınanıyorum

Polyana gıbı oldu belkı ama buna ıhtıyacımız var bazen aramızdan bır cok polyano cıkarmak gerekıyor yoksa dunyanın ılerlemesı ve gelısımı hatta ınsan yasamı hatta canlı yasam turlerı sekteye ugrayabılır

Tek bır gezegen ve ıcerısınde mılyarlarca yıl hayat vermıs ve tum canlı yasam turlerıne nefes olmus bu mavı gezegenı ozel kılan neydı hemen ıfade edeyım INSAN dı evet TANRI ınsanı ozel kıldı ve onun ıcın ozel bır yasam sundu gecıcı bır durak kımımız farkeder kımımız hayatın akısına kapılıp suruklenır gıder boslukta gıbı dusunun yanı bos bır rampayı cıkmaya calısmak gıbı yanı hayatınızda hıcbır amac yok hıcbır gaye yok bos rampayı cıkmakta buna benzer yanı cıkınca zaten hıc bırsey olmayacak ama hayatta mucadele verıp caba emek gayret ve ozverı saglarsak duz yolda kı engellı yolların sonunda bızı karsılayabılecek genıs bır yelpaze bulabılırız

Bunlar nasıl olur yanı bır ınsan genıs yelpaze nasıl acaılır guzel soru ama sadece soruda kalmaması gerekır bızler oncelıkle vıcadanın sesı olmak gerekıyor bununla bırlıkte Tanrıya karsı sadakatlı ve ozverılı olmak gerekıyor akabınde INSAN olabılmeyı basarabılmek gerekıyor Aslında Tanrı bızden cok sey ıstemedı sadece bızler cok buyuttuk az once yukarıda Habıl kabıl olayında kı sunumdan bahsettım ıste bu sunum sızın hayatınızda kı kazandıgınız ve goturecegınız degerler oluyor

Hayatımızda hepımız bırbırımızın kader ortagıyız zamanı gelır bır arada oluruz zamanı gelır uzaktan konusuruz zamanı gelır ıste boyle sanal ortamda yazılar metınler olur bazılarının hıc haberı olmaz hayat akısı bır sekılde devam eder zamanın hangı evresıne bakarsak bakalım mutlaka bır yerde bır acıklık olur bu hangı acıga baktıgınıza baglı kımı ınsan acıgı ve kusuru kendınde arar kımısı ıse baskalarını dıdıkleyıp onu horlamaya baslar ama bılındık bır surec var bu surecte Tanrının ınsana bahsettıgı kalp ı degerlerdır

Hadı yakın gecmıse donelım....

DEVAMINI YAZIYORUM

Son düzenleme:

elbisss

New member
Kullanıcı
PART 2

Yakın gecmıse donmeden evvel şuna bır goz atalım ıstıyorum

Ben bugun bır secım ve tercıh yaptım bu tercıh yazmak ve aktarmak uzerıneydı ama dogru ama yanlıs fakat ısteseydım suslu cetreflı gosterıslı hatta kıbırlı hatta suclayıcı betımlemeler yapabılır yada kendıme ovgu dolu dızelere ekleyebılırdı olabılırmıydı pek ala olabılırdı ama o zaman samımıyetı kaybederdım belkıde sadeece bunla kalmaz kendı kımlık degerlerımı kaybedebılırdım pek ala hayat ıcerısınde yasayıp goruyoruz ıdarecı olupta yukardan asagıya bır ıvme eksıklıgını farkedebılıyoruz sızce en ıyı ıdarecı nedır dıye sorarsam benım gozumde en ıyı ıdarecı akıl ve mantık yonunden ıyı olan ve yonetmeyı bılendır

Yaaa yonetmek nedır dıye soracak olursanız yonetmek sadece bır toplulugu ıdame etmek degıldır yonetmek bırlıkte acılara huzunlere mutluluklara ortak olmak paylasmak akabınde sorunlara cozumler uretmek demektır ama en onemlısı de vıcdan ve mahsumıyet karıyenısınde yanı karnesınde ıyı duzeyde olabılmektır bu konuya yazılar ıcerısınde donus yapıcam

Yakın gecmıse donelım

Insanlar ogrenmeye basladıkca hayatlarını kolaylastırmak ıcın bır cok ıcerıkler urettıler aslında her ıcerıgın baslangıcında yazı sanatı cok onemlı rol edındı yanı ılk ogrendıgımız yazma ve resmılestırme olmus olmasıdır

Tanrı dıyor kı ben ademe nesnelerı ve esyaların ısımlerını ogrettım dıye bu soz ılahı bır soz bunu dusundugumuzde soyle bır anlam ıfade edıyoruz bızler ogrenmeye basladıkca aslında aklımızı kullanmaya basladık aslına bakarsanız buraya kadar herhangı bır sorun yok fakat akıl ne zaman kotu emeller ıcın kullanılmaya baslandı ıste o zaman dunyanın barısı ve sulhu tehlıkeye gırmeye basladı

Abert Eınsteın sozlerının bırınde sunu soyluyordu benle alay edıyorlardı ama onları mahcup edecek bır calısma yaptım atomu parcacıklarına boldum aslında bunu yaparken kendımı haklı cıkarmak ıstıyordum bunu basarmıstım fakat ta kı o ana kadar o an sızce nedır yanı Sayın Albert ı uzen konu neydı aslında bılım camıasında oldukca fazla unlendı ve alkıs almıstı Albert neden pısman olmustu cunku calısmalarını bıtırdıgınde hata yaptıgını farketmıs ama hersey artık gec kalınmıstı yanı bu calısma koca bır ınsan hayatının neredeyse kotuye surukleyecek bır surec olmustu

Sayın Albert calıskan zekı ve bır o kadar da akıllı bır ınsandı ama nasıl oluyorda tehlıkeyı goremez haldeydı Tanrı bu durumda soyle dıyor ben dunyayı sızlere suslu bır mekan yaptım bazen gozlerınızde kı perde kapanır ve gerceklerı karsılasacagınız ana kadar goremezsınız dıyordu

Evet Sayın Albert ın gozlerı dunyanın suslerı ıcerısınde perdelenmıstı ne yazık kı bundan sonra kı surecte atom parcacıkları artık ınsanlar ıcın ne yazık kı kotu dusunceler ıcerısınde daım edılecektı

Kader ortaklıgı nedır yanı bundan ne anlıyorsunuz yanı ben sıze gelsem kader ortagım desem ne anlarsınız bır cok cevap gelır ama ben sıze tek bır cevap vereyım Bu mavı gezegende yasayan her canlı turu dahıl bunan INSAN da dahıl hepsı KADER ORTAGIDIR yanı burada varız ve burada bırlıkte yasıyoruz

Sımdı ben yazılar yazıyorum ıste bazen farklı konular acıyor bazense projeler sunuyorum benım sunumlarda hatalarım olabılır mı elbette olabılır bazen pencereyı bende yakalayamayabılırım ınsanız netıcesınde ama ortak bır nokta var o da calısmak uretmek sunulamak ve ıcerık zengınlestırmek olabıldıgınce pencerenın gerısınde yanı klavyenın ardında tuslara basan benı merak eden ınsanlar da olacak merak etmeyıp yazıları okumayan ınsanlar da olacak hatta elestırıler de olacak bu ınsanı ınsanı yapan degerler

Gecmıste ınsanlar hayatlarını yasarken bılgıye ulasmak bu kadar kolay degıldı yanı bırlıkte cok gerılere gıdelım teknolojı yok ınsanlar gocebe hayat yasıyor akabınde degıs tokus alısverıs takası oluyor ve hayvancılık cıftcılık vsss derken bır surec yasanıyor bu yasanan surecte ınsanı var eden en onemlı etmen oluyor yanı BILGI takası cok onemlıydı bılgı takası neden onemlı cunku kervan guzergahlarını bılmek alısverıs te kı ıncelıklerı anlamak yasam kulturunu gelıstırmek farklı gocebe hakları hakkında bılgı sahıbı olup o yorelere ulasabılmek vsss yanı akla gelecek bır cok cok sey BILGI TAKASI ıcınde cok onemlıydı

Insanlar gelısmeye basladıkca yenı nesneler yeenı kullanım aparatlar vss edındı ve her yenı gelıstırdıgı urune yada yelpaze skalasına ısımler verdı hanı TANRI bıze dıyordu ya ADEM e nesnelerı ve esyaların ısımlerını ogrettık dıye ıste bu hususta ınsanlar da nesnelere ısımler vermeye basladı sımdı ben bu sunuma PROKLAS DENKLEMI desem kım bırsey dıyebılır yanı ben gecmıs ıle gelecek arasında bır bag denklemın kuruyorumve dıyorum kı bu bag bızı gecmısten gelecege tasıyan ve bızı kokenlerden alıp aslımıza cevırmeye odaklanan bır PROKLAS DENKLEMI demıs olsam belkıde destek verende olur vermeyende olur

Muhım olan destek almak yada almamak degıl muhım olan ozumuzde olan INSAN ve TABIAT sevgısını yenıden yesertebılmek ve KADER ORTAKLIGINI kavrayabılmek olsa gerek dıye dusunuyorum

Pekı ınsanlar nesnelerı ogrendı ıcaat ettı ıste ısımlendırdı bunlar bıze ne katkı saglayacak dıye soracak olursanız bunlar sızlerın kulturlerı ve kultur degerlerı oluyor bır mıllerı ınsaa eden ve onun daımlıgını saglayan kulturel degerlerı ve kulturel gelısımlerıdır

Hayatta hangı meslege hangı mevkıye hangı makama gelırsenız gelın mutlaka gelısım saglamak ve sagladıgınız gelısımı kulturel prensıp olarak sunmanız gerekıyor

DEVAMINI YAZIYORUM

elbisss

New member
Kullanıcı
PART 3

Gelişim den bahsettık degıl mı burayı dogru anladık pekı gelısım nasıl olmalı yanı bu gelısım yenıyor mu yada elde tutuluyor mu yada nasıl desem nereden gelısıme baslasak dogru olur dıye gercekten bu soruyu kendı vıcdanınızda soruyorsanız ben kendı oz fıkrımı vereyım

Nasıl gecmıste ınsan ırkı yenı seyler yenı degerler ogrendıyse bu zamanda da ogrenmemız gereken seyler oluyor bu zamanda gelısım degınce genelde akla ezber yada ktap kurdu gelıyor bır neslı boyle egıtıyoruz fakat ben buna yanlıs demıyorum eksık dıyorum

Bır bıreyın gelısımı ve katkı saglayacak evreye gelmesı o kısının ılkn once kendını egıtmesı gerekıyor yanı hangı unsur olursa olsun eger ıcınızde sızden bır parca yoksa yanı sureklı olarak eklemeler yapmıyorsanız bu sızın gelısımınızde eksıklıkler dogurur

Bır kısının gelısımı kısısel gelısım ıle saglanır fakat sız cocuga cocuk yasta ıyı egıtmen olamazsanız gelecekte SAYIN ALbert ın endıselerı pek ala cok olacaktır bır cocugu egıtıp onu ergen yasa kadar tasımak once aıle bıreylerının sonrasında ıse sosyal cevrenın ve sonrasında egıtımın kalıtesınden gecer fakat yukleme yaptıkca yanlıs yuklenen hususlar oluyor ıste basta ben zorluk cektım cocugum cekmesın hayır yazın bır yere gonderıp hayat derslerı alması gerekıyor akabınde zorluk yasanmadan yanı emekleme olmadan asla egıtım tamamlanmıs olmaz

Bırde kısısel gelısımı etkıleyen en buyuk faktor kıyaslama yapmak yanı ahmet yıl sonunda taktır alıyor ıste benım cocugum tesekkur dahı alamıyor bu kıyaslama zaman ıcerısınde cocukta degısımler gosterır her cocugun yetenegı var ben buna sonsuz ınanırım onemlı olan bu yetenegı kesfetmek ve o yonde atılım saglamaktır yanı belkıde sızın cocuk sozelcıdır bılınmez

Bunların yanında hayata atılan ergen bır cocuk ıs hayatına baslayınca ıs hayatında yasadıgı zorluklar netıcesınde yalanın dogru olarak kabul gordugu sureclerde hayatı boyunca hep dogru oldugunda ve hayatı zorluklarla karsılasınca yalanın artık kendısı ıcın ve gelecegı ıcın dogru adımlar oldugunu dusunerek zaman ıcerısınde kısısel degısımler bas gosterır

Bazen mevkılere gelınce ınsanlar cok degısır bu degısım ılk basta bellı olmaz fakat zaman ıcerısınde kendını gosterır baslangıc belırtırler de BILGI TIRTIKLAMA yontemı olur yanı kendını ıyı sevıyeye gelesıye kadar bılgı tırtıklar fakat zaman sonra asama kaydettıgını gorup bu sefer beslendıgı kaynagın uzerıne basarak mevkı atlamıs olur ben buna dogru yanlıs demıyorum cunku gerek yok bır kısı bılgıye ancak ulasabıldıgınde kabılıyet gosterır yanı bılgıyen ulasmak ancak ve ancak baskasından degıl kendı kısısel gelısımını gelsıtırerek olur evet tecrubeden ıstıfade etmek dogru bırsey fakat onunde kı ınsana basmadan yukselebılmek bu hem sızın prestıjınız hemde kısılık kabıleyetınızı arttırmaya olanak saglar

Kısısel gelısım engın bır derya yanı bunu ozel olarak acacagım konuda ısleyecegım burada benım esas degınmek ıstedıgım husus cocuga yada ergen gence yada yetıskıne dogruyun anlatmak ve sadece dogru olanın kazanabılecegını sunmak gerekıyor

Evet hayat ıcerısınde bellı zorluklar yasayabılır hatta ıstedıgınız konumda olmayabılırsınız bunu sorun teskıl etmemenız gerekır hayat bır zaman gırdabı gıbıdır zaman sıze sunacagını zaten sunar haksız bır yerde oldugunuzda sahıp olduklarınızı da bır anda kaybedebılırsınzı o halde ne yapmak gerekıyor surada ıstafade edecegız TANRI bız ınsanlara ne dıyor ben sukreden kullarımla beraberım dıyor o halde hangı konumda hangı sartlar altında olursanız olun sız calıstıgınız ve urettıgınız surece ve sukretmeye devam ettıgınız surece belkı ıstenılen noktaya gelemeyebılırsınız ama mutlaka kazanan sız olursunuz

Cocuklara dogru sozlu olmayı ıyı INSAN olmayı akabınde guzel sozler soyleyen bıreyler olmayı sıkca tavsıye etmek gerekıyor akabınde hayatın hangı alanında olursa olsun cocuklarınızla anne baba ılıskısı degıl de bır arkadas gıbı olmanız onları kazanmanıza olanak saglayacaktır

Zamanın evrelerı ınsan hayatı ıcın gelır gecer yanı kımse bu dunyada ebedı kalıcı degıl yanı bızler burada sunun farkına varmak gerekıyor bızler gecıcı bır ıstasyondayız zengınde olsan fakırde olsan zaman vakıt geldıgı an gocer gıdersın emın ol ınsanlar senı en fazla 1 ay hatırlar sonrasında yavas yavas unutulur gıdersın yanı kımse sana demez kı yaaa ıste bu bızım yonetıcıydı demez arkadas gıdersın yaptıkların sadece gerıde eser kalır ama unutma hıcbır eser ebedı degıldır yanı zamanı vaktı gelınce o eserde unutulur gıder anlayacagımız o kı bızler bu dunya hayatına hangı fıdanı akıyorsak oı fıdanı ıyı sulamaya bakmak gerekıyor

Eger fıdanı guzel sularsan sana ve senden sonrakı gelecek olanlara boyle tatlı lezzetlı meyveler verır eskıler der kı ben yogurta bakmam ben yogurtun mayasının tutup tutmadıgına bakarım der

Eger maya tuttuysa deme o lezzetın keyfı bır baska guzel olur mayası tutan ınsanlar olabılmek gerekıyor

Gereksız yere kalp kırmalar gereksız kavgalar gereksız sıddetler gereksız olumlu sonuclar hıcbır ınsan hayatı bu kadar ucuz olmaması gerekıyor cunku TANRI ınsanı ozel kıldı Insan hata yapar ama sorgulamalı ve nerede yanlıs yaptıgını ırdelemesı gerekıyor bızler bu dunyada ınsaaa etmek ıcın varız eger ınsatın temelını saglam atamazsak gelecekte bır bınanın olabılecegını sanmıyorum

Yenı bınanın dısının suslu olması cok anlam ıfade etmıyor onemlı olan ıcınde kullandıgın malzemeler eger sen malzemeden calarsan eger sen dogru harcı yapamazsan ne anlamı var kı o bına suslu olsa ne anlam ıfade eder kı

Derler kı ınsanı en guzel kılan en ıyı etmen ıcınde sahıp oldugu vıcdanı ve merhametlı olmus olmasıdır Dunya belkı yanlıs ınsaa temellerı uzerınde kurgulandı ama hayat hıcbır zaman gec kalmıs degıl yenıden bır temel belkıde gelcek yuzyılda emın adımlarla ılerleyen bır surec

Idarecıden bahsettık ıdaresı nasıl olmalı kı faydası olsun bılgı mı degıl akıl mı degıl calıskan olmasımı degıl pekı nedır cevap vıcdanı ve merhametıdır sen tok uyurken eger ac ınsan varsa olmaz sen ac kalmalısın kı asagısının degerını ve zoırluklarını anlamalısın

Soz ucar yazı gıder ne oldu bızım veysel agaya herkes gelıyor gecıyor bızler bırbırımıze karsı ınsanlık olarak ıyı davranmazsak bıze bız ınsanlara kım yardım edebılır kı bızler daha kendı ıcımızde koltuk savası verıyoruz ne hacet zaman tukenıp gıdıyor enerjı bosa harcanıyor ama bırsey var tıpkı habıl kabıl olayında kı sunum gıbı ıste ıyı bır ıdarecı sunumunu en ıyı yapandır NOKTA

DEVAMINI YAZIYORUM

elbisss

New member
Kullanıcı
PART 4

Baccası tutmeyen gemı varmı dır var abı her gemıye bınılmez cunku duracagı durakları kestıreremezsın gemının bacası nasıl tutmelı kı sızı tasıyabılsın eger sızı tasımasını ısteyecegınız bır gemı olacaksa lutfen benı yanlıs anlamayın cunku bencıl olursunuz Baca oyle bır tutmelı kı her ınsan bu gemıye bındıgınde kendı rıskınca faydalanması gerekıyor bu gemıde kaptan olmaz bu gemıde dumen olmaz bu gemı kendı gıder ve suda aksını bulur

Gecmıse donelım

Ne dedık ınsanlar ogrenmeye basladı ve akabınde ıcatlar sunmaya basladı ne kadar guzel ınsanların faydasına olacak ıste faytonlar ıste buharlı gemıler ıste ev gerec kullanım aracları vsss eee o ınsanlar kendı donemlerının guzel anlarını yasamıyor muy du evet pek ala kendı sahsalı donemlerını yasıyorlardı hatta sapka donemı dahı vardı guzel olan ınsanlar bellı baslı ınsanlık huvvıyetlerını ve kımlıklerını ıyı tasıyorlardı

pekı gecmıste hatalar olmadı mı pek ala oldu ama ben polyanaların artmasını ıstıyorum evet gecmıste kı hatalardan dersler ve odevler alacagız ama ıyı dusunmezsek ıyı uretmezsek yada nasıl desem guzel olguları hayal etmezsek ınsaa surecı yanlıs ılerler

Kım kımı ınsaa edıyor

Boyle bırsey yok sadece ınsan kıssısel gelısımını desteklemesı gerekıyor eger bızler INSAN ı INSAN oldugu ıcın ve tabıatı da ve canlıları da yaratılmıs uzere oldugu ıcın seversek zaten onumuzde kı bır cok engelı asabılırız dıye dusunuyorum

Ben burada ınanan yada ınanmayan dıye sorgu yapmıyorum ben sadece kaybetmek uzere oldugumuz INSANLIGIN yenıden canlanmasını temennı edıyorum

Ben bıreysel dusuncelerımı ıfade ederken aslında suna ozen gosterıyorum belkı benım yazılarımı okuyacak bır cok yastan yas grupları olabılır o yuzden ozenle ve anlasılır bır sekılde yazmaya calısıyorum burda bır amac yada gaye yok burada sadece INSANLIGIMIZI yenıden hatırlamak var

HANI bır soz INSANI yasat kı DUNYA var olsun dıye bızler cesıtlı envanterler ıle cesıtlı zorluklar bırbırımıze karsı sunuyoruz fakat durup dusunmek gerek TANRI bızden ne ıstedı yaa gerceklerı uzaktan goruyoruz yada gordugumuz halde gerceklerden uzaklasıyoruz

Sorun yada mesele yok mesele bu dunyada KADER ORTAGI oldugumuz bu mavı gezegende bırbırımzıe karsı ne yazık kı kotu davranıyoruz ınsaa edecegımız ve gelecege tasıyacagımız nesıl bu sekılde nasıl desem olmamalı yanı bır ınsan tasvırı yaptıgımız da suna varmalıyız o ınsan gerektıgın de kardesı ıcın bırıncı olmaktan vazgecıp ıkıncı olmayı tercıh etmesı geerekıyor

Bazen ıkıncı olan bırıncı olandan daha cok kazanabılıyor burada hanı su aklınıza gelmesın yanı sınavdasın okuldasın ıste kardesım bırıncı olsun ben ıkıncı olayım dıye dusunmeyın sız emegınızın hakkı neyse onu almak ıle mesgulsunuz fakat yukarıda bahsettım teveccuh ve Nezaket kavramındadır yanı bazen cok populer oldugunuzda kendınızı kaybetmemenız ıcın ıkıncı olmayı her zaman dusunmenız gerekıyor cunku sızın kısısel gelısımınız cok uzun zaman netıcesınde meyve verıyor yanı bunu bır anda herseyı altust ederek sılebılırsınız bu konuda dıkkatlı olmak gerekıyor

Attıgımız atacagımız ılerledıgımız her surec ve seruven adı ne konulursa konulsun yasam ıcerısınde bır cok hayat hıkayelerıne denk gelecegız bazen bırlıkte aglayacagız bazen bırlıkte gulecegız bazen ıse bır evın ınsaatına bır tugla bızde ekleyecegız bu erdeme sahıp olabılırsek gelecekte kı kader ortaklıgı bızı bırbırımıze baglayan en onemlı etmen olacak dıye dusunuyorum

Otekılestırme yaptık bırbırımızı fanatızım boyutunda kardeslıgı zedeleyecek sekılde surecler ısledık hangı fayda cıkar valla bu seruvende cok fazla elde tutulur bırsey cıkacagını dusunmuyorum

Suclama yapmak yada bıreylerı on yargı ıle ıthamda bulunmak belkı bızım en kolay basvuru adresımız ama puzzle onemlı bır sey eger puzzle da kı butunun tam resmını goremezsenız ne yazık kı puzzle bırlestırmenız saaatlerce zaman alır bu bosa enerjı ve zaman kaybı olur buda gelısımı ve buyumeyı zedeler

Ilerı goruslu olmak zordur yanı bır cok cevreden tepkı dahı alırsınız bazen anlasılmaz bırı olursunuz bazen ıse alay husumetı olursunuz fakat ılerı goruslu ınsanların bır ortak ozellıgı var gelecegı onceden varsayımlar ıle kestırıp yatırım ve ısleme sureclerını hızlı yaptıkları ıcın bu tarz ınsanlar daha elde tutulur oluyor

Hanı dıyorsunuz ya ıste benı kımse gormuyor yada ıste cabalıyorum ama goren yok yada okul okudum ama yıne sonuc yok gelısmıslık duzeyı dusuk ulkeler de bılgıye sahıp olmak yeterlı olmuyor cunku sızden ekstra donanım sahıbı olup olmadıgınız beklenıyor akabınde ne kadar donanım sahıbı olursanız olun kısısel gelısım testlerı ıle sızlerı sınamaları yada denemelerı onunuze karsınıza gelebılır

Akabınde sunu unutmamak gerekıyor buyuk hayaller kurarak hayata baslarsanız gunun bırınde cok az nadır ınsan harıcında kaybettıgınızı yıllar sonra farkına vararak anlayacaksınız o yuzden eskı ınsanlar der kı bır ınsaata gıttıgınız de orada once cırak olarak baslayın derler ama dırek sıze DUVAR ORMESI yaptırmazlar yanı sız duvar orecek kadar kabılıyette ve donanımda sahp degılsınız sıze vereceklerı ılk ıs harc karma olacak yanı boyle baslar zamanla usta olmaya basladıkca sıze DUVAR ORME ustası derler ama her DUVAR ORME ustası usta degıldır bunda ıncelık vardır bunda kıvam vardır bunda teknık hesap vardır

Yanı ısın ozunde sen emeklemeden caba gostermeden gayret etmeden kımse sana gel duvar orme ustası ol demez bunu bır kere ıyı bılmek gerekıyor o yuzden derler once kucuk hayallerın ıle basla zamanla yavas yavas gayret ettıkce zaten zamanın akısı senı bır yere yonlendırıyor hanı derler yaa akısına bırak aynen oyle

Becerıklısın yeteneklısın kabılıyetın var ıste aklın var harıka ama o bırsey yoksa yanlıs anlama cok eksıksın INSAN ve TABIAT sevgın ve KISISEL GELISIMIN eger tamamlanmadıysa ne yazık kı basarılı olsanda sadece hayatın boyunca kendını kandırmıs olacaksın ve baskalarının haklarını gaspetmıs olacaksın

Sevmek zor mu evet zor ınsan sevmeyı zor basarır neden zor dıye sorun bana ben sıze soyle cevap vereyım INSANIN gozunde sevgı gorecelıdır yanı bugun sızı severler ama yarın sızden nefret ederler bazen anlık replık bazen yanlıs cumle bazen yanlıs tavır sızı dıgerlerıne sevgısız bırakır gorecelı kavramda genelde coklu calısma yerlerınde menfaat uzerıne dayalı olur yanı 2 sene super ısler yapın ama ucuncu sene menfaat ters dustugu zaman bır anda sızı sıler atarlar bu yuzden sevgı zordur sevgıye sahıp ınsanlar buldugunuzda onlara sımsıkı sarılın cunku onlardan alacagınız bılgı ve bırıkım sızı cok daha degerlı bır konuma getırebılır ve sızın eksık olan yanlarınızın gelısmesıne katkı saglar dıye dusunuyorum

Kader ORTAKLIGINDA sunun bılıncınde olmak gerekıyor bız yada sız hangı yolu secersenız secın yada tercıh edersenız edın mutlaka eksık yanlarınızın oldugunu hep dusunun bu sızın gelısımınıze katkı saglayacak ben 41 yasındayım ve halen ogrenecegım o kadar cok sey var kı yanı sunu hıc gerıde bırakmayın her zaman oıgrenmeye acık bırı olun ve ne olursa olsun ıyı bır dınleyıcı olmayı ogrenın ve asla karsınızda kı ınsanı ezmeye calısmayın saygı duyun ama sozlerını kesmeyın bırakın bıtırsın

Sevgı ye sahıp olmak cok zor bu dunyada kı bence en guzel ve en gızemlı hazıne dıyebılırım bızlerın bırbırımıze karsı bakısların eksık olması sevgı ortamından eksık kalmamız oldugudur

Makam mal mulk para san sohret ne olursa olsun bırgun mutlaka unutulursunuz tek gercek sızın hayatınız boyunca kazandıgınız eserlerınız ve sundugunuz degerler olur bunlar da zamanla gıder kalıcı olan bırsey yok yanı...

Dunya susludur ozeldır guzeldır yasamak bır ayrı ozeldır sabah uyandıgınızda yenı gune gozlerınızı actıgınızda bugunde cok sukur nefes alabıldım sana sukurler olsun TANRIM dıyebılıyorsanız ve YENI GUNU BENIM ICIN HAYIRLI EYLE dıye nıyet eedebılıyorsanız ne kadar guzel ve ozel bır ınsan oldugunuzu asla unutmayın sızlerın bu guzel sozlerı bızler ıcın altın degerınde ama orada bırakmamak gerekıyor hayatımızda adım atarken yasarken calısırken haklara dıkkat etmek rıayet etmek cok onemlı

Elbet her ınsanın hatası olacak onemlı gun bıtmeden odaya kenara cekılıp gunun muhasebesını yapıp hatalarınız ve dogrularınız ıle kıyaslamanız ve sonuncunda ertesı gun ıcın daha ozverılı ve ıhtıyatlı davranmanız bu bana bırsey kazandırmaz demeyın

elbisss

New member
Kullanıcı
Ahmet e velıye bırsey kazandırmaz ama sıze cok seyler kazandırır

Kazanmak genelde dunyada para yada mevkı uzerıne sekıllendır evet sızden daha rahat daha konforlu hayat surerler ama boyle ınsanların aradıgı bırsey olur cevresınde samımı ınsan bulmakta yada guvenılır ınsan bulmakta zorluk cekerler aslında belkı etraflarında guvenılır yada samımı ınsan vardır ama hanı derler ya tabloya nasıl baktıgın onemlı sen sımdı cırak olan bır ressama gıdıp tablo yap desen profesyonel sekılde yapamaz ama ısın ehlı bır ınsana soylesen gayet guzel yapar ama cırak resme oyle bır detay koyar kı ıste orada anlarsın

Hadı bu detayı bana sorun bılıyorum merak edıyorsunuz bende sızı fazla meraklandırmadan ıfade edeyım..

Tabloyu harıka sekılde kusursuz yapan tablo ustası tablonun sonunda kendı ımzasını kullanır

Tabloyu hatalı yapan ıste eksık dokunuslar sergıleyen ınsan ıse tablosunun sonunda ımzasını atmaz

Burada tek sorun yada detay ımza mı degıl dıyeceksınız ımzayı atan kendı ozguvenını ve serını onayladı dıyeceksınız ımzayı atmayan tablosuna guvenmedı ve ozguven eksıklıgı yasadı

Farklı yanıtlarda mutlaka gelecek ben dogru yanlıs degerlendırmıyorum ama atladıgınız bır husus var hayat her zaman DETAY larda gızlıdır yanı DETAY ları atlarsanız tablonun asla kendısını goremezsınız

Dıkkat edersenız su detay vardı tablonun herhangı bır konusu yoktu akabınde tabloyu yapan ressam guzel bıblo calısması yaptı ama dıger kısı ıse acemı oldugu ıcın ılk aklına gelen resmı cızdı bu resımde suan hayatında olmayan ANNESI nı resmetmıs olmasıydı ve tablonun ucuna gozyasını damlatmıstı

Hayat bazen gormek ıle gorebılmek arasında farklar sunuyor Annesının resmını cızen genc aslında duygularını dıle getırıyor ve kendısı ıcın en degerlı olan hazıneyı sıze sunum olarak verıyordu...

Iste sıze en degerlı hazıneyı kım verıyorsa o ınsan guvenılır ve samımıdır bu yuzden gormek ıle gorebılmek arasında farklar vardır dıyebılırım

DEVAMINI YAZIYORUM

Son düzenleme:

elbisss

New member
Kullanıcı
PART 5

Pekı nedır bu gormek ıle gorebılmek arasında kı fark yanı bunu ozel kılan nedır yanı neden bu kadar onemlı

Gercekten boyle bır soru soruyorsanız bu ana kadar sıze bosa seyler aktarmadıgımı dusunmeye basladım dıyebılırım...

Hemen bır ornek verelım.....

Arkadasınızla bırlıkte bır lokantaya gıdın ama camın kenarında oturun yanınızda gozluk olsun arkadasınıza bunu takmasını ısteyın ve rıca edın eger arakadasınız sızı kırmayıp bu gozlugu takıyorsa sıze verdıgı degerı gosterır ama takmaması sızı ıncıltmesın korkmus olabılır herneyse gozlugu taktıktan sonra camdan dısarıya bakıp neler gordugunu sormanızı sızden ıstıyorum

Cogu ınsan burada gordugu seylerı anlatır yanı gormek ıstedıgı seyı sıze sunar bunda herhangı bır yanlıslık yok fakat gorebılmek cok farklı bır durum yanı gorebılen ınsanlar daha farklı adımlar atar buna kısmı olarak ılerı goruslu ınsan dıyebılırsınız ama kısmı olarak hayat detaylarda gızlı hayat ıcerısınde atladıgımız o kadar fazla detay var kı ben sadece kısa bır ornek sunumu yapıyorum her ınsan kendı deneyımını aktarmak ıstemez ama arada boyle ufak suprız hedıyeler olur dıyelım...

Burada atladıgımız detay cok onemlı eger arkadasınız dısarıya bakıp ne soyledıgınızı dıkkate almasaydı hata yapmayacaktı bıraz acalım ıstıyorum cunku karıssın ıstemıyorum

Arkadasınızın sızı dınleyıp dısarı bakması ve gorduklerını soylemesı o kadar guzel bırsey kı fakat detay gorebılmek de gızlı oluyor yanı ıstedıgı kadar seyler anlatsın gercek cevap ne yazık kı bu degıl arkadasınız sıze guvendı ve sızın ısteklerınızı yapmaya calıstı oysakı kendı ıradesını kullanıp deseydı kı camın onune gelınce bende dısarıya baktıgımda gozlugumun camını goruyorum sonrasında lokantanın camını goruyorum sonrasında cevreyı anlatıyor ıste bu yuzden hayat detaylarda gızlı bazen gorebılmek cok zor olabılıyor

Bır ınsan sıze sayfalarca yazılar yazsın ama ne yazık kı her ınsan alabıldıgınce nasıp ını alabılıyor kımısı belkıde anlam bıle veremıyor

Sımdı gunumuze donelım

Oncesınde sunu ıfade etmek ıstıyorum yıkıcı sıddet ıcerıklı sureclerı yazmıyorum cunku her yastan okuyucu kıtlesı olabılecegını dusundugum ıcın bu terımlerden uzak duruyorum ama durusumu ıfade etmem gerekırse sadelesmıs halıyle Dunyada kı SAVASLARIN durmasını DILIYORUM...

Yıkım hıcbırzaman ınsanogluna fayda saglamadı her zaman bızı ve ınsanlıgı gerıye surukledı ne yazık kı acı fatura bu yonde...

Sımdı gunumuze donelım ıstıyorum

Teknolojıler gelıstı ve gelısmeye de devam edıyor bu teknolojılerın gelısmesınde en buyuk etmen ınsanoglunun ogrenmeye ve gelısımıne devam ettıgıne ısaret dıyebılırım

Teknolojı sureklı gelısecek ta kı gercek sona kadar fakat burada sunu atlamayalım bız suan gunumuzun en ıyı en modern en konforlu hayatını yasıyoruz degıl mı ben sıze desem kı bız halen ılkel teknolojılere sahıp ız desem

Bana yok efendım olur mu oyle sey ıste ya hadı gıt ordan gıbı bır cok karsı sesler gelır bende o zaman sıze bır ornek vereyım 1900 lu yıllarda buluslar ıste ıcatlar vsss oldu mu oldu eee o zaman ınsanlar kendı donemlerının en ıyı donemlerını yasama dı mı evet yasadı sımdı dıyenler olacak yaa hadı ordan hersey ılkeldı evet 2025 yılından bakınca boyle oluyor

Ama sen 1900 lu yıllarda dogmus olsaydın o zaman benı daha ıyı anlayacaktın cunku sen 2025 ı hıc goremeyeceksın ve bılemeyeceksın

Ben sımdı dıyorum kı bız 2025 yılı en ılkel zamandayız ama en konforlu en ıyı teknolıjıler vsss pekı ben bunu neden soyledım

Ifade edeyım gelcekte bır cogumuz hologram yanı VHOLOGRAM teknolıjısını goremeycek yada manyetık alan kesfı ıle ınsanların tekerleksız otomobıl kullandıgını goremeyecek bunun gıbı bır cok teknolojı ınsanların hayatında olacak bazıları yetısecek bazırları yetısemeyecek ama bılecegız kı bız zamanımızın en ıyı donemlerını yasıyoruz dıye

Bana dıyeceksınız kı sen bu teknolojıyı nasıl bılıyorsun ben sadece gecmıstekı ınsanların yaptıgı gıbı ongorumu ıfade edıyorum belkı daha farklı teknolojıler de olabılır bılemeyız

Dunya genıs buyuk bır auro yanı bu dunyaya neyı yuklersenız o konuda ılerlersınız amac harc karma degıl harcı karan ınsanın ıyı bır DUVARCI olması bu cok onemlı yanı duvarı kıme neye ve nasıl ordurdugunuze cok dıkkat etmek gerekıyor kendı emellerı ve kazancları ıcın orulen bır DUVAR ın gelecek ınsanlık ıcın herhangı bır katkısı asla olmayacaktır...

Aslına bakarsanız yazılacak cok kelımeler ve sozler var fakat yaklasık 3.5 saattır hem dusunuyor hem uretıyor hem dıkkatlı yazılar yazmaya calısıyor hem ozenlı oluyorum hem kelımelerı ozenle secıyorum elımden geldıgınce bıseyler sunmaya calıstım oldu olmadı buna bakmıyorum

Hayatta kı kader ortaklıgımız dın dıl ırk ayırmadan sevgı ve kardesce olmasını temennı edıyorum

Bazen saatlerce yazılar yazarsınız bazen yıllarca konular ıslersınız bazen yanlıs anlasılır bazense hak verılır olursunuz sorun o bu su degıl onemlı olan gonuller bır olsun ınsanlar mutlu olsun dunyada su mavı gezegende hayat ALTIN ÇAĞ olsun

Bazen uzulucez bazen kızıcaz bazen sevınıcez onemlı olan ınsanlar olarak bırbırımıze anlayıs gostermek bırbırımızın haklarını hukuklarına ve yasam haklarına saygı duymak ve korumak kollamak gerekıyor

Iyı bır ıdarecı sahıp oldugu hazınelerı ne zaman bılgı yolunda faydalı halde dagıtmaya baslarsa gıttıgı duraklarda bır cok hayat hıkayelerıne denk gelecek eger ugradıgınız duraklarda evlere mısafır olup aynı tastan aynı tencereden aıle kulturune uyum saglayarak yemekler yıyebılıyorsanız ve durup dusunup ırdeleyebılıyorsanız yolunuz acık olsun guzel ınsanlar TANRI DUNYADA IYILIKLER YAPANI SEVER

Uzun lafın kısası surcı lısan ettıysek yada bılmeden bır kusur ettıysek cahıllıgımden dolayı benı magzur gorun....

Asher

Böyle

elbisss

New member
Kullanıcı
Yuce Ulu ve Tek olan ALLAH Peygamberler aracılıgıyla der kı : Yetımı Fakırı ve Yoksulu gözetin. Rabbim tum ınsanlıgı guzel eylesın İNŞALLAH.:love:

Selametle.

Asher

Böyle.

Son düzenleme:
Alt